SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

Jelentés létrehozása beszámoló-szerkesztővel

:-(( Sajnos az oldal még nincs meg ))-:

Ne bánkódjon, inkább szavazzon erre az oldalra és ez lesz a következő leírás amit elkészítünk!

Szavazzon MOST!

A továbbiakban gépi fordítású szöveg olvasható

Során a túra XL Reporter, megtudhatja, hogy hozzon létre lekérdezéseket, amelyek az azonnali válaszokat. Azt is megtanulják, hogyan kell viszont, hogy a lekérdezést a jelentés meghatározása, hogy lehet menteni, és végre az SAP Business One főmenüjében, ha szükséges.

Kezdő XL Reporter

Ellenőrizze az Eszközök menü megnyitásához XL Reporter Szervező, ábrán látható 14-1.

Ábra 14-1: SAP Business One az Eszközök menü

XL Reporter fut egy külön program, így válassza ki azt a Windows tálcán, úgy tűnik, a saját ablakában, ahogy az ábrán 14-2.

Ábra 14-2: Jelentés Szervező interfész

A szürke mappa képviseli az SAP Business One főmenüjében. A hely új jelentéseket a szürke mappák és ezeket hozzá kell adni az alkalmazás felülete.

A jobb egérgombbal a bal oldali terület, megadhatja, hogy importálni új jelentés definíciók, hozzon létre csomag, a munkahelyek és az új sárga mappákat. Most, kattints a jelentés Zeneszerző ikonra jelentés zeneszerző.

Létrehozása Jelentés Jelentés zeneszerző

Ebben a részben, akkor hozzon létre egy minta jelentést jelentés zeneszerző, ábra 14-3. A jelentés zeneszerző ablak van osztva több területen, így egy adat terület, a kiválasztott terület, egy kék egyesülés területet, és egy nagy jelentést nézet területen.

Ábra 14-3: Jelentés zeneszerző ablakban

Az adatok terület lapok csoport adatelemeket a modulok az SAP Business One. Minden lapon kínál adatelemeket és ki tudja választani, és húzza a jelentéshez. Egyszerűen kattintson egy elemet, és húzza azt a szürke jelentést véli, közel a az ablak alján.

Közelebbről vizsgálva az adatok területén, akkor megjelenik egy ikon a bal oldalon minden adat.

Ez az ikon információt ad a típusú adat, és mit lehet vele csinálni. Az ikonok azt mutatják,

három alaptípusa az adatelemek:

  • Méretek: Méretek olyan adatok elemek attribútumokkal. Üzleti partner egy olyan dimenzió, és ez sok attribútum, beleértve a fizetési mérleg, neve, hitelkeret, számlázási cím, és fax száma, hogy csak néhányat említsünk. Miután húzza a dimenziót a jelentés megtekintéséhez területet, akkor kattintsunk jobb gombbal adja hozzá az attribútumokat a jelentést. Lehetőség van csoportos, rendezése és szűrése jelentése egy dimenzió.
  • Fény méretei: Fény méretei „light”, mert egyszerű adatelemek, amelyek nem rendelkeznek attr ibutes. Dokumentum kapcsolatos részleteket, például a dátumok világos méret. Lehetőség van csoportos, rendezése és szűrése jelentése egy dimenzió.
  • intézkedések: olyan számok, mint a mennyiség, összegeket, valamint az árakat. Nem tudja használni az intézkedés mezőt csoport vagy sor ta-jelentés.

Egy példa, hogy ezeket az adatokat elemek és azok gyakorlati alkalmazását konkrétabb. Tudod követni az utasításokat, ebben a szakaszban az a fejezet, mint egy tutorial, egyre a készségek van szüksége, hogy saját ad hoc jelentések.

Felhasználó által definiált mezők. Tudod, hogy a Felhasználó által definiált mezők elérhető az XL Reporter. Ehhez kattintson az Eszközök → Felhasználó által definiált mezők. Felveheti a felhasználó által meghatározott területeken, mint a dimenzió attribútum, könnyű méret vagy intézkedés.

Jelentés kiválasztása elemek

Először is, válassza az Értékesítés-A / R lapján az adatok környékén a felső-jelentés Composer ablak. Válassza ki a Business Partner és húzza be a jelentés véli területen, a nagy szürke terület közel az ablak alsó részén. Kattintson a jobb egérgombbal az üzleti partner, hogy megjelenítse a helyi menüt, ábrán látható 14-4.

Ábra 14-4: Megjelenítve üzleti partner attribútumok

Ez a helyi menü nagyon fontos, ha építeni jelentések, ezért vessünk egy közelebbi pillantást néhány lehetőség:

  • Törlés üzleti partner - BP kód: Törölje az aktuális oszlop
  • törlése Minden oszlop: Töröljön minden oszlop és kezdjük újra
  • Expand Üzleti Partner oszlop: Hozzon létre egy oszlop minden egyes üzleti partner
  • Display Business Partner BP neve: Display az üzleti partner nevét, nem pedig az üzleti partner kódját
  • kijelző kódja Mind Méretek: Jelenítse meg a kódot, nem pedig az a név, minden dimenzióját is
  • Megjelenített név mindenki számára Méretek: Jelenítse meg a nevét, nem pedig a kód minden méret benne
  • Kijelző További jellemzők: Ugrás menü lehetséges attribútumok egy dimenzió (ne feledjük: csak a dimenziók attribútumok)

Válassza ki a Display Business Partner BP neve. XL Reporter lekérdezi az adatbázist, majd megjeleníti az üzleti partner nevét a listán, ahogy az ábrán 14-5.

Ábra 14-5: Megjelenítve üzleti partner nevét

Most menjünk vissza az adatterület, és válassza inkább adatelemek. Tudod mozgatni a listában írja első levelében az adat nevét. Type S hogy elérjük a következő adat, hogy kezdődik S, amelyet be kell Eladási bizonylat típusa. Húzza ez az elem, hogy a jelentés megtekintéséhez területen. Most húzza Értékesítés munkavállalói hogy a jelentés megtekintéséhez területen. Most a jelentésnek a következőkről kell egy intézkedés. Type R ismételten (vagy lapozzunk) el kell érni Row Total és húzza azt a jelentés megtekintéséhez területen.

Bár az üzleti partner oszlop adatait (nevét), a többi oszlop (Sales dokumentum típus, értékesítési Munkavállalói, és a külföld összesen) üresek, ábrán látható 14-6.

Ábra 14-6: adatelemek kezdetben üres oszlopokat

Kattintson a Frissítés ikon az eszköztáron, hogy feltölti a jelentést élő adat.

Megadása felvételi

Most a jelentés felsorolja értékesítéssel kapcsolatos valamennyi dokumentumot. De mi van, ha szeretnénk, hogy konkrétabb, és csak azokat vevői rendelések? Ezt nevezik a választás. Mivel fogunk megjeleníteni csak egy típusú értékesítési dokumentum, akkor először törölni kell az értékesítési dokumentum típusa oszlop húzással a Lomtár jobb oldalán az ablak.

Most válasszuk Értékesítés dokumentum típusa az adatterület, és húzza át a kiválasztott terület közepén az ablak. A mező megjelenik a jobb értékesítési dokumentum, ahol tudunk meg a kiválasztás, az ábrán látható 14-7. Kattintson a kiválasztási lista gombot a dimenzió Lookup ablakot. (Az X a jobb a kiválasztási lista gomb lehetővé teszi, hogy megszünteti a kijelölést. )

Ábra 14-7: megadása választás

A Dimension Lookup ablakot lehetővé teszi, hogy meghatározza egy vagy több típusú értékesítési dokumentumok tartalmazzák a jelentésben. Ha rákattint a Vevői rendelés, amint az a lista fülön ábrán 14-7, hozzáteszi, ez a kritérium a felvételi terület az ablak alsó részén. Lehet hozzá más szempontok is, kiválasztása árajánlatok mellett az értékesítési megrendelések, például.

A választás lehet egy dimenzió, vagy egy könnyű dimenziót, mint például a dátumot. Nem lehet, hogy egy intézkedés a kiválasztási szempont. Ha kiválaszt egy dátumot, egy naptár jelenik meg, ahol kiválaszthatjuk azt a dátumot, mint a Dimension Lookup ablakot.

OK gombra kattintva a kiválasztott, majd kattintson a frissítés ikonra. A jelentés felsorolja most csak a megrendelések.

Csoportosítása a jelentés

Most csoport, vagy rendezni, ezt a jelentését értékesítési alkalmazottja. Ehhez, egyszerűen húzza a Sales Munkavállalói oszlopfejléc a kék egyesülés területen közvetlenül felette. A jelentés automatikusan frissül, és sorrendje értékesítési alkalmazottja, ábrán látható 14-8.

Ábra 14-8: csoportosítása a jelentés

Hozzáadása pénzügyi időszak

Eddig mi már dolgozunk mezők a Sales-A / R fülre. Általában használt mezők egyetlen modul hozza létre a jelentéseket a Jelentés zeneszerző, de néhány méret érhető el minden modul. Pénzügyi időszak egy hasznos terület, hogy a jelentésébe.

Nyomja meg a F gombot, hogy elérje pénzügyi időszakra. Húzza pénzügyi időszak a szürke adatszolgáltatási terület. XL Reporter hozzáad egy üres oszlop a pénzügyi időszakra.

Ha rákattint a frissítés ikonra, XL Reporter átszervezi az oszlopokat, forgalomba pénzügyi időszak előtt sor összesen.

Bővülő oszlopok

Mi történik, ha szeretné, hogy a jelentést mutat az egyes pénzügyi időszakra, mint egy külön oszlopban? Ennek elérése érdekében a jobb egérgombbal a költségvetési időszak oszlopban, és válasszuk a Kibontás pénzügyi időszakának oszlop. XL Reporter hozzáad egy oszlopot az egyes pénzügyi időszakra, ábrán látható 14-9.

Ábra 14-9: Táguló pénzügyi időszak, mint egy oszlop

Ne feledje, hogy XL Reporter nem jelenít meg minden pénzügyi időszakok csak azokat, amelyek voltak megrendelések.

Hozzáadása Összesítés a jelentés

Mi az a jelentés nélküli összegekből? Összesítés kapsz egy on-a-pillantással kilátás az alsó sorban. Hozzáadni összesítés a jelentésben, kattintson a jobb gombbal bárhol a jelentést, és válassza a összesítések. XL Reporter egészíti ki a végösszeg sorban minden olyan összeget tetején a jelentés, valamint egy összegző sort minden egyes értékesítési munkavállaló ábrán látható 14-10.

Ábra 14-10: A végleges jelentést, sorok a végösszeg, és összesen

sap_business_one_xl_reporter_f14/jelentes_letrehozasa_beszamolo_szerkesztovel.txt · Utolsó módosítás: 2011/02/15 19:04 (külső szerkesztés)