SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

Hogyan használja az SAP Business One a törzsadatokat

:-(( Sajnos az oldal még nincs meg ))-:

Ne bánkódjon, inkább szavazzon erre az oldalra és ez lesz a következő leírás amit elkészítünk!

Szavazzon MOST!

A továbbiakban gépi fordítású szöveg olvasható

Az üzleti volt a játék, mint a sakk, törzsadat lenne leírását az egyes darabokat. Ahelyett, királyok, királynők, és a bástyák, akkor az ügyfelek, szállítók, vezet, és az elemeket. Tranzakciós adatokat ismerteti konkrét lépéseket, hogy egy darab tette. Ahelyett, hogy „varjú költözik tér a3,” van egy feladat, mint például a „create megrendelést eladó x” Dokumentumok adatokat tartalmaznak, amely leírja egy sor mozog, amely magában törzsadatokat rekordok több sakkfigurák. Például egy megrendelés lehetnek törzsadatok leíró több tárgy, a hajó-, hogy foglalkozzon a helyes raktár, a preferált fizetési módot, és nevét a kapcsolattartó az eladó értékesítési tételek. Mindez törzsadatok és bemegy egy megrendelés.

Ennek az az oka, hogy a törzsadatok annyira fontos, az SAP Business One az, hogy szinte minden dokumentumot készítette kezdve egy vagy több törzsadat nyilvántartást. Mi történik az, hogy a játékos az SAP Business One sakkjátszma azt mondja a kérelmet: „Hozzon létre egy megrendelést e eladó”, és az alkalmazás veszi az eladó információt a master adatok rögzítésére, és bemásolja az újonnan létrehozott megrendelést. Ha az adatok másolása hibátlan, a megrendelés lesz helyes. Ha az adatok nem helyesek, a megrendelést kell majd korrigálni valahol az úton. Annak biztosítása, hogy master adat helyes megkönnyíti a munkát az SAP Business One könnyebb.

Különböző típusú Master Data Records

Az SAP Business One, törzsadatok tartozik elsősorban a két kategóriába sorolhatók: az üzleti partne rs és elemeket tartalmaznak. Az üzleti partner a kategóriába tartozik:

  • Ólom adatok: Ismerteti az emberek és szervezetek az értékesítési csővezeték-a potenciális ügyfelek. Ólom törzsadat nyilvántartást használják az alapja az értékesítési és marketing. Amikor, hogy az első eladás a vezető, megváltoztatja az üzleti partner típusát ügyfél fordult a vezető egy ügyfél.
  • Megrendelő adatai: Bemutatja az embereket és szervezeteket, amelyekre a vállalat értékesíti termékeit és szolgáltatásait. Ügyfél törzsadatok nyilvántartásokat használják alapja r kapcsolatos dokumentumok feldolgozása és a megrendelések teljesítése az ügyfelek és a varázsló felszólítási ügyfelek.
  • Eladó adatai: Ismerteti az emberek és szervezetek, amelyek a vállalat vásárol termékeket és szolgáltatásokat. Eladó törzsadatok rekordok létrehozásához használt dokumentumok kapcsolatos beszerzési és szállítmányok átvételét az áruk és szolgáltatások, valamint a kifizetések feldolgozását a beszállítóknak.

Mert van egy nagy hasonlóság adatai között minden egyes ilyen típusú törzsadat nyilvántartást, az SAP Business One használ ablakok közös struktúra (lásd 4-1 ábra) minden rekord típusát.

4-1 ábra: Üzleti-törzsadatok ablakban

A különböző területein az ablak tárgyalja részletesebben a következő fejezetekben.

Pont mester rekordok létrehozásához használt árajánlatok, megrendelések, számlák anyagok, és dokumentumok mozgatását áruk és ki a cég. 4-2 ábra mutatja a szerkezet a tétel törzsadatok ablakban.

4-2 ábra: Item törzsadatok ablakban

Jogcím adatok tartalmazzák, hogy az objektum lehet vásárolt vagy eladott, az áru ára, a leltár szinten, és hogyan vásárolnak a tétel várható és tervezett. Pont törzsadatok támogatja a kétirányú folyamat. Egyes tételek leltár által értékesített a cég. Egyéb tételek vásárolja a cég. Egyes elemek lehetnek befektetett eszközök, amelyek nyomon számviteli célokra.

Master rekord törlés emlékeztetőt. Az egyik fontos szabály vonatkozik az összes törzsadat. Ha a master rekord részt vesz a számviteli és a készlet ügylet (például egy A / P számlát, A / R számla, naplóbejegyzés és így tovább), nem lehet törölni. Ezen kívül, ha egy vevői rendelés jön létre, az üzleti partner vagy az elem kapcsolódik nem lehet eltávolítani.
Tárgyi eszközök karbantartása. Használja a Tárgyi eszközök SAP add-on, hogy megőrizze a vállalat eszközeit. Az add-on segítségével automatikusan kiszámítja és az azt követő értékcsökkenés naplóbejegyzések az egész pénzügyi évben, és hozzanak létre előrejelzés jelentések tekintetében, hogy az eszköz jövőbeli érték. Az add-on is elérhető a szoftver telepítési csomagot, és díjmentesen.

Előre meghatározott értékek és alapértékek

Az egyik fajta a felhasznált adatok az üzleti partnerek és cikkek az adat, hogy feltölti a legördülő listából, és megjelenik minden ablak alapértelmezés szerint az első választás, hogy benépesít bizonyos területeken.

Nevezzük azokat az adatokat, feltölti a legördülő lista ”, előre meghatározott érték. ” Például, ha egy országok listája látható, ha nem ezt a listát honnan származik? Mi a helyzet a lista a kereskedők, vásárlók, vagy a tételek? Vagy mi a helyzet a különböző fizetési feltételek? Mindez adatok leírja a különböző értékek, amelyek újra és újra a törzsadat nyilvántartást, és hogy elengedhetetlen a jelentési és táplálja az automatika által végzett különféle varázslók, például a fizetési varázsló használja a fizetési módok adatait. Felveheti előre meghatározott érték kiválasztásával az Új definiálása, amikor megnyitja a legördülő listából, vagy menjen a megfelelő menüpont alatt beállítani.

Alapértelmezett adatok is rendkívül fontos. Amikor egy új mester rekordot hoz létre, az SAP Business One használja alapértelmezett beállításokat adatok alapján határozza meg, milyen adatokat a nyilvántartások kezdődik. Mi a leggyakoribb a fizetési módot? Ennek kell az alapértelmezett fizetési módot. Milyen raktárba leginkább átszállított termékek? Ez valószínűleg az alapértelmezett raktárban. És így tovább.

Törzsadatok és dokumentumok

Az egyik leghasznosabb funkciókat az SAP Business One az a képesség, hogy hozzon létre dokumentumokat, mint például számlák, megrendelések, felhasználásával törzsadatok rekordok kiindulási pontként. Amikor létrehoztunk egy új dokumentumot, meg kell adnia, amely master rekord lesz az alap, majd a megfelelő mezőket másolja a dokumentumba. Ez a funkció segít csökkenteni adatbeviteli hibák, és felgyorsítja az új dokumentumokat.

A dokumentumok többsége az SAP Business One létre lehet hozni egy vagy több törzsadat nyilvántartást. Ez azért lehetséges, mert az eredeti irat létre lehet hozni egy fajta mester, az adatok rögzítésére, hanem befejezett hozzáadásával mások. Például, mondjuk, hogy egy megrendelés jön létre egy elemet. Az eladó információ kerül be, hogy a megrendelést, és egyéb elemek nem lehet levonni is. E kérdéssel később ebben a fejezetben és részletesebben a 10. fejezetben, amely leírja, hogyan lehet másolni egy vagy több dokumentum létrehozásához a következő dokumentumot a munkafolyamat.

Törzsadatok és főkönyvi számla meghatározása

Az egyik legfontosabb szempontja a törzsadatok ügyfelek számára szállítók az ellenőrző számla meghatározása, amely szerepel a számviteli lapon. Az egész témát a számla meghatározás jön

fel, mert az SAP Business One automatikusan létrehozza a könyvelési napló-bejegyzéseket, ha különböző dokumentumok, mint például számlák kerülnek.

Ha egy A / P számlát kapott és kiküldött, például az SAP Business One teremt számviteli naplóbejegyzés jelzi növekedését elszámolni. Az a kérdés, hogy figyelembe meghatározása válaszok: Milyen szabályozás figyelembe kell, hogy a naplóbejegyzés lehet rakni? A számviteli lapján törzsadatok nyilvántartás lehetővé teszi, hogy melyik fiókba kap automatikusan létrehozott naplóbejegyzések.

Automatikus könyvelések a dokumentumokat, amelyek hatással vannak az üzleti partnerek arról, hogy az úgynevezett ellenőrző számla, amely egy számla, amely képviseli az összes üzleti partner tranzakciók a próbamérleg. Az ügyfelek az alapértelmezett elszámolások ellenőrzését veszi, és a gyártók, hogy egy alapértelmezett fizetendő számlák ellenőrzése venni. A dokumentumokon, hogy létrehoz egy naplóbejegyzést; lehet cserélni az alapértelmezett ellenőrző számla egy egyedi tranzakcióhoz. Ez akkor hasznos, ha kell külön fennálló ügyletek, anélkül, hogy a törzsadatok.

Amint azt korábban, felhasználva a G / L számla meghatározása, akkor is meg alapértelmezett számlákat, amelyek nem számlákat. Például megadhatjuk az elsődleges számlák tétel törzsadatok a számla meghatározása. Miután ezeket a meghatározásokat, a leltár késztermékek, szórás, elosztása számla és több kell venni a megfelelő tétel mester, ha felad egy dokumentumot a rendszer.

Megfelelő főkönyvi (G / L) számla meghatározása kritikus feladat, és gyakran említik ebben a könyvben. Ha ez történik helytelenül, több száz automatikusan generált téves naplóbejegyzések kell fordítani, és reposted helyesen, és sok, hogy a munkát el kell megtennie. A lényeg az ebben a fejezetben, hogy a G / L fiók beállítások nagyon fontosak, és úgy kell beállítva. Ez egy olyan terület, ahol a SAP Business One végrehajtása partner egy jó sok segítséget.

Hogyan törzsadatok használják jelentési

Törzsadatok játszik döntő szerepet, amely lehetővé teszi az SAP Business One jelentések létre, hogy megfeleljen az Ön igényeinek. A Csoport és tulajdonságok területén az üzleti partner törzsadatok rögzítése és az elem

törzsadat rekordot a master adatrekordok kell besorolni oly módon, hogy segítségével nyomon követheti és jelentés a te dolgod. Üzleti partnerek és a tétel törzsadatok feljegyzések is van egy sor olyan általános célú ingatlanok, on / off kapcsoló, ha úgy tetszik, hogy lehet rendelni értékeket.

A jelentési mechanizmusok az SAP Business One használni ezeket a besorolásokat, hogy kiválassza és összesített adatokat kell nyújtaniuk a megfelelő részletességgel. Ha azt szeretnénk, hogy beszámol arról, hogyan elemeket bevezetni egy adott évben jártam, hozzon létre egy elemet ingatlan. Ha szeretne önálló kiskereskedők nagykereskedőtől jelentésekben, hozzon létre egy üzleti partner ingatlan. Meg kell vizsgálni, milyen típusú információk szeretne a jelentésekben, hogy hozzanak létre törzsadatokat a leghatékonyabban.

sap_business_one_torzsadatok_letrehozasa_es_kezelese_f4/hogyan_hasznalja_az_sap_business_one_a_torzsadatokat.txt · Utolsó módosítás: 2011/02/09 00:03 (külső szerkesztés)