SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

Készletkezelés

:-(( Sajnos az oldal még nincs meg ))-:

Ne bánkódjon, inkább szavazzon erre az oldalra és ez lesz a következő leírás amit elkészítünk!

Szavazzon MOST!

A továbbiakban gépi fordítású szöveg olvasható

Ebben a fejezetben

Az SAP Business One segítségével nyomon követheti a leltárt a raktárban, valós időben. Minden tranzakció, amit hozzá, majd frissíti a inve ntory mennyiség szintje, és ha használ folyamatos leltározás, a monetáris értéket is. A legtöbb cég megköveteli a képességet, hogy jelentsék készlet helyzetét bármikor, míg egyes vállalatok, mint szolgáltatók, nem kell követni leltárt információt. Az SAP Business One, választhat a aktiválására folyamatos leltározás ”, amely nyomon követi a monetáris érték, akkor hozzáadni vagy eltávolítani leltár, vagy futtathatja a számviteli anélkül, hogy ez a funkció.

Ha aktiválni folyamatos leltározás kövesse az alábbi lépéseket: → Jelölje be A folyamatos leltározás négyzetet az adminisztrációt → rendszer inicializálása

Cégadatok → Alapvető inicializálása lapon

  • Válassza ki az alapértelmezett értékelési módszer: Mozgó átlag, standard vagy FIFO
  • Válassza ki, hogy kezelése pont Költség Elemek
  • Adjuk meg az elsődleges leltár számlák befogadásához automatikus hozzászólások a G / L. Ugrás Adminisztráció → Setup → Pénzügy → G / L számla meghatározása → Készlet lap
Tipp beállítás. Megadhatja, hogy a rendszer hogyan viselkedik, amikor találmányok Tory alá kerül minimális mennyiség szintje, illetve a negatív értékek. Ugrás Adminisztráció → rendszer inicializálása → dokumentum beállításai → Általános fülre. Ha úgy dönt, a figyelmeztetés csak lehetőség, akkor melyik felhasználók megerősítik ezt a figyelmeztetést, és hozzáadjuk a dokumentumot az általános felhatalmazások

Értékelési módszerek

Nézzük először próbálja megérteni, hogy a választott értékelési módszer hatással van a számviteli rendszer. Az év végére, amit tudnod kell a pénzbeli értékét a készlet a raktárban. Lehet mondani, - hogy könnyű, ez az összefoglaló az én vásárlások. Ez majdnem helyes, csak ez nem igazán ad nekünk az ára egységek raktárban maradt. Általában egy adott napirendi pont is meg lehet vásárolni egész évben különböző árakon. Az értékelési választott módszer segítségével a rendszer, hogy mennyi a ténylegesen értékesített termék költségeit. Ez is hívják Eladott áruk beszerzési értéke. Alapján a társaság üzletág, a megfelelő értékelés határozza meg. Most nézd meg a három lehetőség áll rendelkezésre az SAP Business One.

Mozgó átlag

A tétel költség kiszámítani, hogy a teljes készlet értéke az a kezét mennyiséget.

Ábra 12-1: Mozgó átlag

FIFO

A tétel költséget a költség a legrégebbi egység a kezét.

Ábra 12-2: FIFO

Standard költség

A készülék ára határozza meg kézzel, amikor beállít az elem. Eltérések fordulnak elő miatt eltérő vételár tartják nyilván, hogy a szórás fiókot, és az egységnyi költség nem érinti.

Ábra 12-3: Standard Cost

Tipp beállítás. Az értékelési módszer választott a rendszer inicializálása, szolgál majd az alapértelmezés szerint az új elem csoportok. Beállíthatjuk, hogy más módszert, mint egy alapértelmezett elem a csoport, ha szükséges. Alapján a tételt csoportot rendelt az elem, az értékelési módszer határozza meg automatikusan. Tudod felülírja azt manuálisan a tétel mester.

Készlet-újraértékelés lehetővé teszi, hogy értékelje újra a tárgyat költségek és a készletállomány értéke nem változott mennyiségi szinten. Jellemzően átértékelés során tették az év végi zárás folyamata. Ugrás az Inventory → Készlettranzakciók → Készlet-újraértékelés.

Cycle Count és a leltár nyomon

Időszakonként, akkor köteles elvégezni a ciklus számít annak ellenőrzésére, hogy az a kéz mennyiségekre, ahogy azok megjelennek az SAP Business One egyezik a fizikai számít a raktárban. Akkor adhatja ciklus kódokat toeachitemandwarehouse, andreceiveanalertfromthesystembasedonyourpreferences. Lásd a 04/12 tájékoztató felállításához ciklusra számít riasztások

Ábra 12-4: beállítása Cycle Count kódok

Nyissa meg a Cycle Count ajánlás jelentést megtekintheti az összes elem, amelyek miatt meg kell számolni. Amikor megnyitjuk a leltár nyomon követéséhez ablakban válassza számlált, így a rendszer frissíti a következő ciklus számít időpontját az elem. Ugrás az Inventory → Készlettranzakciók hozzáférni ezekhez a dokumentumokhoz,

Bevitele a leltár frissített mennyiségű eljárás két szakaszból áll:

1) A leltár nyomon követéséhez, hogy adja a kezdeti számít

2) Használja a leltár könyvelési, hogy mentse a gróf. Ez a szakasz létrehozza a jegyzéket ad justment tranzakciót. Itt lehet kiválasztani, mi lesz a készülék ára. Javasoljuk, hogy nem fogadja el leltárt kiküldetés különbségek nélkül megfelelő költség.

Backdating leltár számít. Ha végzett a gróf az év végén, de adja meg a rendszer egy későbbi időpontban, győződjön meg róla, adjuk meg a tényleges szám dátumot, és nyomjuk meg a Frissítés gombot mennyiségek a készlet könyvelési dokumentumot. Ez backdate a leltárt szintet, és elküldeni a helyes különbségeket.

Pick és csomagolás

A csákány-és csomagolási folyamat egy választható lépés az értékesítési ciklust. Ha sikerül egy nagy raktár, és erre a célra, hogy összegyűjtsék a személyi tárgyak, csomagolás és a hajó őket, akkor a Pick és a csomagot kezelő hasznos lehet. A csákány és csomagolás vezetője ellenőrzi a nyitott vevői megrendelések és számlák tartalék-by kért szállítási határidő és a prioritást. Azt is bemutatja a felhalmozódó rendelkezésre álló mennyiség készen áll, hogy felvette és elszállítják. Ha nincs elég rendelkezésre álló mennyiség, az oszlop engedje szabadon üres lesz. Ha a konfiguráció lehetővé teszi, megadhatja, hogy kiadja a pick listáját mennyiségek nem állnak rendelkezésre.

A csákány-és csomag menedzser támogatja a három szakaszban. Tovább a leltár → Pick és csomagolás → Pick és a csomag-kezelő

  • Release a Pick lista. A nyitott fiókot választani a megrendelések szeretne felvenni, és nyomja meg a Release Jelzőcédula. Ez létrehoz egy pick listáját a kijelölt elemeket. Kinyomtathatja ezt a dokumentumot, és hogy a raktár vezetője
  • Update szedett mennyiséget. Kattintson a fiók Megjelent, majd lebontja a pick listát frissíteni a mennyiségeket szedték. Választhat, hogy törölni elemet sorokat a lista Megjelent, ha azokat választja ki a hibát. Az elemek ismét megjelenik a Megnyitás fiókban
  • Deliver. A leszedve fiókot, válassza ki a kívánt elemeket szállít, és nyomjuk meg a Deliver. Ez a szarvas e létre a szállítási okmányt. Akkor törölje szedett tételek, megnyitja a Pick listát, és úgy dönt, hogy összes törlése, vagy egyszerűen frissítésével felvette mennyiséget külön-külön. Elemek lezárták ismét megjelenik a Megjelent fiókban.

Ha úgy jobban tetszik, akkor kihagyja az első és a második lépés, és azonnal szállítási tételeket. Ehhez válassza ki a tételeket az első vagy a második fiókot, és nyomjuk meg a gombot kézbesítése. Egy szállítási dokumentum jön létre egy ügyfél.

Árképzés

Használata differe nt díjszabási lehetőségeket az SAP Business One, akkor meg előre árakat adásvétele elemeket. Az árak vannak rendelve árlisták és konkrét üzleti partnerek. Például, ha az összes nagy számlákat kedvezményes áron, mivel az általuk vásárolt nagyobb mennyiségben lehet létrehozni egy közötti árszintre, hogy automatikusan frissül. A tetején, az alapár listájának használatával, felveheti kedvezmények alapján százalékos, az időpontok és mennyiségek.

Minden vállalat jön létre, 10 az alapértelmezett árat lis t. Itt van, hogyan beállítás és fenntartása árlisták: → adhat hozzá vagy távolítsa el az árlisták nyilvántartása → Árlisták → Árlisták.

  • lehet alapja egy árlistát másik árlista segítségével tényező. Például, ha a különbözet 20%-os, akkor meg az értékesítési pri ce lista alapján kell a beszerzési ár listát tényező a 1. 2. Amikor egy alapára frissítik, az irányárat automatikusan frissül.
  • lehet beállítani ár kézikönyvét. Például akkor zár le az árat az eladási árak listáját. Ez azt jelenti, az ár nem fog változni, ha másképpen jelezzük.
  • beírásához árak, kattintson duplán a árlista sor száma
  • hozzárendelése a megfelelő árlista az üzleti partnereinek. Először ki kell jelölnie az árlistát, hogy a fizetési feltételeket, közvetlenül hozzá a folyósítási idő s az üzleti partner. Ha szükséges, akkor ezt felülbírálhatja árlista az üzleti partner mester.

Ábra 12-5: Árlisták

Engedélyt. Hozzárendelése az egyes árlista engedélyezési csoporthoz. Az általános engedély arra, hogy mely felhasználók férhetnek hozzá, melyik csoport. Azt is megakadályozhatja, hogy egyes felhasználók módosítsák az árat, hogy alapértelmezés szerint megjelenik az értékesítési és beszerzési bizonylatot. Állítsa be a Sor módosítása Amoun t nem engedélyköteles, az értékesítési modulban.

További árképzési lehetőségek állnak rendelkezésre. Használhat speciális árakat meghatározó részletes árképzési és diszkont struktúrák üzleti partnert. Ön is alapozhatja az engedmények minden árlista, vagy egyszerűen csak írjuk be kézzel. Kattintson duplán a sor, hogy be lejárati dátumokat, kattintson duplán újra meghatározzák mennyiségi kedvezmények szintjét. Tovább a készlet → Árlisták → Különleges árak. Lásd a 06/12 egy listát az összes árképzési lehetőségek állnak az SAP Business One, és amely szinten elsőbbséget. Ez akkor alkalmazható, ha egy üzleti partner több mint egy árazási szintet rendelt

mint ő.

Ábra 12-6: árért opciók

Másolás Kedvezmények. Átmásolhatja Különleges Akciós árak és csoportok egyik üzleti partner több üzleti partnerek. Miután megadtuk a kedvezményeket az első üzleti partner, nyomja meg a Másolás kedvezmény vagy a Másolás kiválasztása kritériumok meghatározása a cél az üzleti partnerek, ahová másolni szeretnénk az árengedmények.
sap_business_one_keszletkezeles.txt · Utolsó módosítás: 2011/08/30 12:00 (külső szerkesztés)