SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

Kezdő lépések

:-(( Sajnos az oldal még nincs meg ))-:

Ne bánkódjon, inkább szavazzon erre az oldalra és ez lesz a következő leírás amit elkészítünk!

Szavazzon MOST!

A továbbiakban gépi fordítású szöveg olvasható

Értékesítési és A / R dokumentumok szállítására sok ugyanazt az információt az egész értékesítési folyamatot. Ez a fejezet segít felismerni, ami azonos minden dokumentumot, így gyorsan összpontosítani csak a szükséges információt.

A kifejezés elemet használ egy nagyon különleges módon az SAP Business One. Ez csak a termékek és a vásárolt anyagot, legyártják, eladják, és raktározták. Tételek is használható társaság által nyújtott szolgáltatások. Ebben az esetben az elem határozza meg, mint a nem leltári tétel.|

Az értékesítési ajánlat egy ajánlatot, vagy javaslatot tartalmazó árat kötelezettségvállalást az egyes áruk vagy szolgáltatások kellene megadnia, hogy az ügyfél, vagy egy vezető, ha elfogadják.

A vevői rendelés egy elkötelezettség az ügyfél, vagy vezet buy-at megegyezés a mennyiségek és az ár-termék vagy szolgáltatás tőled.

A szállítási azt jelzi, hogy az áru szállítására került sor.

A visszatérés dokumentum megfordítja-részben vagy teljesen a hozzászólásokat a szállítás. Akkor használják, ha az ügyfelek küld árut vissza, vagy elkövetett hibák kijavításához az alap dokumentum (ok) előtt az A / R számlát kiküldték.

Az A / R számlát az egyetlen olyan dokumentum, meg kell teremteni az értékesítési folyamatban. Ez a kifizetési kérelem, valamint rögzíti a bevételek eredménykimutatás.

Az A / R számla és fizetés az A / R számlát dokumentumot használja a készpénzes értékesítés egyszeri vásárlók.

Az A / R jóváírás megfordítja-részben vagy teljesen a hozzászólások egy A / R számlát. Akkor használják, ha az ügyfelek visszaküldeni olyan áruk, amelyeknél az A / R számlát már létrehozott vagy elkövetett hibák kijavításához az A / R számlát.

Az A / R tartalék számla van alternatívája a standard A / R számlát használt számlát az ügyfél előtt elemeket szállítjuk. A leltár tranzakciót követően kerül sor az A / R előszámla másolja át a szállítási okmányt

Az A / R Előlegszámla használják egy előre fizetés forgatókönyv. Az összeg felvett egy előre meghatározott kötelezettség figyelembe, és így a bevételi számlák után az előleget az alkalmazott szabványos A / R számlát. Ez a dokumentum nem érinti a leltárt.

Közös dokumentum felépítése

Minden értékesítési és A / R dokumentum az SAP Business One hasonló fejléc és a lábléc mezőket és három fül a tartalma, logisztika, és a számviteli, amint az ábra 5-2.

Fejléc mezők jelennek meg minden ablakban egy értékesítési dokumentum. Belépsz az ügyfelek adatait és a szállítási időpontok itt, ha az épület egy dokumentumot, egy másik (amint vége ennek a fejezetnek).

Lábléc mezők jelennek meg minden ablakban egy értékesítési dokumentum tartalmazza a számított összesített eladása, ideértve az árengedményeket (ha van ilyen), szállítási költségek, és az adó.

Ábra 5-2: Anatomy of a vevői dokumentum az SAP Business One

A Tartalom lapon tartalmazza a konkrét információkat a megrendelt termékek vagy szolgáltatások.

A lap ismerteti, ahol logisztikai elemeket is el kell küldeni, és milyen szállítási módot. Ugyancsak ide tartozik a számlázási címre küldendő A / R számlát. A legtöbb adat itt kihúzta elem és az üzleti partner törzsadatok már megadta az SAP Business One. Lásd a 4. fejezet vonatkozó információkat törzsadat kezelési és jegyzési.

A számviteli lap információkat tartalmaz a fizetési feltételeket, fizetési módok, részletekben, a vevő ellenőrzése számla és egy linket, hogy az automatikus naplóbejegyzést, hogy jött létre követően a dokumentum hozzá . . Lásd a 3. fejezetet további információkért főkönyvi számla meghatározása és automatikus naplóbejegyzések, hogy jön az értékesítés és a készlet modulok.

Főbb adatok

Annak biztosítása, hogy a legfontosabb adatok helyességét kezdettől fogva segít elkerülni a problémákat a későbbiekben, különösen azért, mert az SAP Business One lehetővé teszi, hogy építsen egy dokumentumot egy másik, a későbbiekben ismertetett ebben a fejezetben. Még ha az információ kitölteni az Ön számára, ez egy jó ötlet, hogy ellenőrizze és győződjön meg róla, hogy helyes-e.

Főbb adatok: az Ügyfél

Az ügyfél adatait nyújt információt vásárlóknak a termékek vagy szolgáltatások. Mielõtt létrehozunk egy kereskedelmi okmányt, hogy minden lényeges adatot helyesen adtuk meg a vásárló üzleti partner törzsrekord. Különösen vessünk egy pillantást a törvényjavaslatot, és a hajó-címekre, hogy megbizonyosodjon arról, hogy helyesek-e.

Megkeresni a meglévő ügyfél-információk, kattintson a gombra a jobb az Ügyfél mezőt a dokumentum fejlécében vagy nyomjuk meg a Tab billentyűt, vagy a Kiválasztás listából ikonra az Ügyfél mezőt. A List of Business Partners ablak jelenik meg (lásd: 5-3).

Adatbevitel figyelmeztető jelzés. Csak azokat a megfelelő engedély birtokában hozható be, illetve frissíteni üzleti partnerek, termékek, illetve egyéb törzsadatok. Lásd a 10. fejezet további információkért.

Ábra 5-3: megadása a fogyasztó a vevői dokumentum

Ha engedélyezett, akkor adja meg az új ügyfél-információk létrehozása közben értékesítési dokumentum. Ehhez kattintsunk az Új gombra a lista alján az üzleti partnerek ablak megnyitásához az üzleti partner törzsadatok ablakban.

Főbb adatok: pont

Tételadatok azonosítja terméket vagy szolgáltatást eladni. Listájának megtekintéséhez tételek, nyomja meg a Tab billentyűt, vagy a Kiválasztás listából ikont a szám mezőt a dokumentum Tartalom fülre. Vagy válassza ki a listából, vagy kattintson az Új gombra, adja meg az új elem. Ez a folyamat hasonlít a kiválasztása az ügyfél rekordot magyarázza korábban.

Tudod frissítés ügyfél-vagy tétel információt közvetlenül az érintett területeken az értékesítési dokumentumban. Azonban érdemes megjegyezni, hogy ezt az információt nem frissíti a master adatok rögzítésére, és csak annyiban releváns, hogy az adott értékesítési dokumentumot, ahol belépett. Ha változik az ügyfél nevét vagy egy elem leírása közvetlenül az értékesítési dokumentumban, nyomjuk meg a Ctrl + Tab eljárni, ha elkészült. Ne feledjük azonban, hogy ha azt szeretnénk, hogy egy tartós változást, vagy hozzon létre egy új elemet, vagy

Használhatóság tip. Mi van, ha az ügyfél akarja, hogy több elemet? Tudod ki több elemet a Tételjegyzéket lenyomja a Ctrl billentyűt, és kattintson a legtöbb elem a kívánt módon.

ügyfél, javasoljuk, hogy módosítsa a vonatkozó master adatrekord, vagy létrehozhat egy újat. Így, az adatok frissítése, vagy az új elem, illetve megrendelő elérhető mostantól minden felhasználó számára.

Formanyomtatvány beállítások funkció az SAP Business One, felveheti a Típus oszlopban a táblázat a Tartalom fülön az esetleges forgalmi dokumentum. Érdemes lehet beszúrni részösszegeket csoportok tételek rendelhető. Vagy érdemes kommunikálni különleges információk a gyártás, kezelés, vagy szállítás a konkrét tételeket. Mindaddig, amíg elvégezte a szükséges változtatásokat űrlapon beállítások szolgáltatás (lásd 6. fejezet, ábra 6-5), mindössze annyit kell tennie, hogy kattintson a legördülő listából a Típus mezõre, és válassza ki a T (a szöveg), vagy → (a részösszeg).

Legfontosabb számítások: Bruttó eredmény és tömeg és térfogat

Az SAP Business One eszköztár ikonok a könnyű hozzáférést a két hasznos számítások: a bruttó nyereség és a súlya és térfogata az összes elem egy értékesítési dokumentumban.

Bruttó nyereség kiszámítása

Akkor azonnal megtudhatja hatását értékesítési dokumentum szempontjából az alsó sorban segítségével

bruttó nyereség kiszámításához. Egyszerűen kattintson a bruttó nyereség ikonra az SAP Business One eszköztár megjelenítéséhez egy ablakot, mint például az ábrán látható 5-4.

Főbb adatok: a hajó-és számla-címekre. Mivel az SAP Business One automatizálja annyira a kapcsolódó folyamatokat az értékesítés-A / R folyamat, fontos, hogy válassza ki vagy írja be a megfelelő ügyfél és tétel adatait, ha kezdeményez egy megrendelés. Például, a dolgok olyan egyszerű, mint az ügyfél hajó-és számla-címekre, ha be pontatlanul vagy hiányosan, lehet nagy hatással a vállalat pénzügyi eredményére, ha megrendelt áru jelenik meg, ahol nem kellene, vagy számlákat küldött a rossz hivatal. Az adó-kód és mértéke alapján határozzák meg a hajó feladat, úgyhogy győződjön meg róla, hogy válasszuk ki a megfelelő hajót címet a legördülő listából, hanem frissítése a címet kézzel. Lásd a 4. fejezetben további információt megkezdésével és kezelése törzsadatok.

Ábra 5-4: A bruttó nyereség kiszámításához akcióban

Bruttó nyereség kiszámítása megtalálni a meghosszabbított eladási árak (eladási ár szorozva a mennyiség), csökkentve a kiterjesztett bruttó ár (alapár szorozva a mennyiség. )Bármikor visszatérhet, és frissíti alap összegét, akkor is, ha az értékesítési dokumentum már le van zárva. Ne feledje, hogy nincs hatása a könyvelési adatok ebben az esetben. A Profit% számítják függően beállításai az Adminisztráció → dokumentum beállításai → Általános fülre, ahol (és a végrehajtási partnere) meghatározva, hogy a bruttó nyereség százalékos az aránya a bruttó nyereség eladási ár vagy a bruttó nyereség önköltségi ára. A Dokumentum beállításai ablak Általános lapján megadhatja az alapértelmezett, hogy a bruttó ár kiszámítása: a tétel költsége (az alapértelmezett ábra 5-5), egy adott árlistát, az eszköz költségét, ami a javasolt lehetőség , az utolsó vételár, és így tovább.

Kiszámítása térfogat és tömeg

Volumenének meghatározásához és súlya érdekében kritikus fontosságú a logisztikai küldő és fogadó megrendeléseket. Kiszámítani a mennyiségét és súlyát az összes elemet egy adott értékesítési dokumentumot, kattintson a

térfogata és tömege ikonra az SAP Business One eszköztár. Térfogat és tömeg adatok

Bruttó nyereség szolgáltatás dokumentumokat. A szolgáltatás típusú dokumentumok, nincs tétel törzsadatok, így a bruttó ár nem lehet automatikusan letöltődik. Ha szeretné kiszámítani a bruttó profit ezeket a dokumentumokat, meg az alapértelmezett% az Adminisztráció → Dokumentum beállításai → Általános fülre.

kihúzták a törzsadatok minden egyes tételre vonatkozóan összesen automatikusan. Ne feledjük azonban, hogy ha bizonyos elemek nem ezt az információt a törzsadatok nyilvántartások, a teljes nem lesz pontos.

Kulcs emlékeztetők: hozzáadása egy tevékenységet Eladási bizonylat

Érdemes lehet rögzíteni adatait a vevőkkel való kapcsolattartás. Például, akkor érdemes jegyzeteket körülbelül egy telefonhívás, vagy egy találkozót az ügyfelekkel. Ön is szeretne beállítani emlékeztetőt, így nyomon követheti, hogy megbizonyosodjon arról az ügyfél megkapta az árut, és elégedett. Felveheti tevékenységet minden értékesítési dokumentum. Kijelző az értékesítési dokumentum az aktív ablakot, és válassza Ugrás → Új tevékenység a menüsor megjelenítéséhez tevékenység ablakban, vagy kattintson a jobb egérgombbal, és válasszuk az Új tevékenység lehetőséget. A Tevékenység ablakban megadhatja a tevékenység típusát és a jegyzeteket a tevékenységet. A tevékenység automatikusan kapcsolódik az értékesítési dokumentum jelenik meg. Meg tudod csinálni ugyanazt a törzsadat nyilvántartást és egyéb dokumentum típusokat. További információkért, lásd a 8. fejezetben.

sap_business_one_ertekesitesi_dokumentumok_es_kintlevosegek_f5/kezdo_lepesek.txt · Utolsó módosítás: 2011/02/09 20:33 (külső szerkesztés)