SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

Értékesítési folyamat lépésről-lépésre

:-(( Sajnos az oldal még nincs meg ))-:

Ne bánkódjon, inkább szavazzon erre az oldalra és ez lesz a következő leírás amit elkészítünk!

Szavazzon MOST!

A továbbiakban gépi fordítású szöveg olvasható

Most nézzük a Sales-A / R folyamatot részletesebben, egy lépéssel egy időben, kezdve az értékesítési ajánlat.

1. lépés: Értékesítés Ajánlatkérés

Mielőtt vevők vállalják, hogy megrendelés, gyakran akar egy értékesítési ajánlatot, hogy azok felülvizsgálata és mozoghat a társaság. Megadhatja, és dolgozni árajánlatok sem ebben a modulban vagy a Microsoft OutL OOK integráció add-on az SAP Business One, a 8 fejezetben leírtak szerint. Az árajánlatok létre lehet hozni vezet, illetve az ügyfelek.

Létrehozásához értékesítési árajánlatot, válassza a Főmenü → Értékesítés - A / R → Sales idézet. Egy üres értékesítés idézet jelenik meg. Megad egy cu stomer (vagy ólom) és a kívánt elemeket Ha elégedett a jegyzés adatait, kattintson a Hozzáadás gombra. Az SAP Business One hozzáteszi, az értékesítési ajánlatot. Tudod, hogy változások később, ha szükséges.

Leírtak szerint az előző részben, megtekinthetjük a bruttó nyereség és a súlya és térfogata egy elemet. Egyszerűen kattintson a megfelelő ikonok az SAP Business One eszköztár.

Hogyan kezeli az SAP Business One ára információt? Az SAP Business One, az árak meghatározása az elemek árlisták. Az árlista van rendelve, hogy egy üzleti partner (vevő vagy eladó). Ha küldesz egy ügylet az ügyfél számára, az ár egy tétel alapján határozzák meg a kijelölt árlista. Amikor először létre az SAP Business One, adja meg az adatokat az üzleti partnerek, beleértve a fizetési feltételeket és az árlisták. Idővel ez az információ felülvizsgált és módosított. Mivel az SAP Business One egy valós idejű üzleti alkalmazás, ha kivárunk árazás az ügyfél számára, hogy mindig naprakész legyen. Ennek köszönhetően rugalmassá ajánlani a számlázási ügyfeleinek. Lásd a 12. fejezet További információ a belépő és kezelése speciális árak és a különböző kedvezmények tételek.

2. lépés: Sales Order

Az értékesítés érdekében fontos dokumentum-azt mondja, hogy mindenki kap elfoglalt töltés ebben a sorrendben. Mint ilyen, ez a dokumentum fontos a tervezési termelés, ami megrendeléseket, és ütemezési források. Az egyik egyedi jellemzője az SAP Business One létre tudja hozni a megrendeléseket közvetlenül megrendelések, így egyszerűsödik az ellátási lánc, valamint a tárgyi feltételek tervezési folyamatokat (lásd a 7. fejezetet a részletekért).

Létrehozása és hozzáadása a vevői rendelés

Hozhat létre egy vevői rendelés vagy egy értékesítési ajánlat vagy a semmiből. Ábra 5-5 mutatja, hogyan lehet létrehozni egy értékesítési megbízás értékesítési idézet segítségével a Másolás gombra.

Ábra 5-5: másolása egy értékesítési ajánlatot, hogy egy vevői rendelés

A Másolás gomb egy szinte azonnali módon, hogy megteremtse a következő dokumentumot a folyamatban. Másolja az összes információt az alapdokumentum. Most yo u tud változtatni a cél dokumentumban, például csökkenti mennyiség és az ár igazítása. Lásd: „épületében dokumentum egy másik” később ebben a fejezetben talál.

Tudod teremt egy új értékesítési rendezés kiválasztásával Értékesítés - A / R → vevői rendelés. Ha ma ster adatok megfelelően beállítva, akkor be adatokat csak néhány területen:

  • Ügyfél mezőt: Lásd a 5-3
  • elemek: Írja elem, és adja meg mennyiséget Ha nem hajlandó felvenni a vevői (kattintson a Hozzáadás gomb), akkor mentse el a tervezetet

(Választásával File → Mentés piszkozatként). Lásd a 10. fejezet további információt a dokumentum tervezeteket.

Hogyan hozhatok létre egy takarót érdekében? Hogy hozzon létre egy általános ahhoz, hogy termékek vagy szolgáltatások időszakonként leszállítandó (pl. bérleti iroda-és equi pment vagy szolgáltatási szerződések, illetve rendszeres áruszállítás, szükséges az ügyfél), hozzon létre egy vevői rendelés annyi sorokat szükség ( Például, 12 elem, hogy fedezi a havi szállítások egy évig). Ezután közel egy sort, amikor a termékek vagy szolgáltatások szállítják.

Meg lehet változtatni a vevői rendelés (változó mennyiségben, frissítését árak, illetve engedmények, és így tovább), miután hirdették meg, ha kész a következő:

  • választotta, hogy változások az Adminisztráció → rendszer inicializálása → dokumentum beállításai → Per dokumentum lapon → Vevői rendelések
  • Nem készült dokumentumokat, mint például a szállítási vagy A / R számlát a vevői rendelés

Ha az értékesítési folyamat megállt, és az eladási megbízás nem másolt egy magasabb szintre az A / R dokumentum, például a szállítási vagy egy A / R számlát, akkor lehet, hogy megszünteti azt (ahogy az ábra 5-6) . Ha azonban a vevői másolt, részben vagy egészben, a magasabb szintű A / R dokumentum, a vevői nem lehet törölni, csak akkor lehet zárni. Ha azt szeretnénk, hogy csak törölni egy adott sort, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Close Row.

Ábra 5-6: törlése, vagy lezárja a megrendelés

Dokumentumkezelési éber. Mint minden dokumentumot az SAP Business One, a vevői nem törlődik törlésre vagy zárt. Ez továbbra is megjelenik, és nyomtatni, de nem lehet változtatni, vagy átmásolhatók egy magasabb szintű vevői dokumentum. Ezen túlmenően, a törölt vagy lezárt dokumentumot az SAP Business One többé nem jelenik meg a nyitott tételek listája.

A vevői rendelés, akkor kötelezettséget külön tételszámot az ügyfelek, a tételek, amelyek által kezelt tételszámot. Kattintson a jobb gombbal a mennyiség mezőre és válassza ki a gyártási számú opciót. A kiválasztott tételek között kerül felosztásra a megrendelés, és nem lehet venni egy másik értékesítési dokumentumot, de még mindig szükség van, hogy erősítsék meg ezt a tételt választás, ha teljesíteni a kívánt tételt a szállítási, illetve egy A / R számla.

Pont Raktárkészlet ellenőrzése

A vevői rendelés jelentenek a kötelezettségvállalással, hogy az elemek oly módon teljesíthetők teljes egy bizonyos időpontban. Hogyan teheti meg róla, hogy e kötelezettség teljesítését a vásárlókat? Ez, ahol használhatja a pont Elérhetőség ellenőrzése. Ahhoz, hogy aktiválja ezt a funkciót, látogasson el Adminisztráció → rendszer inicializálása → dokumentum beállításai → Per dokumentum lapon → Vevői rendelések és ellenőrizze a Bekapcsolás Automatikus állás rovat

Amíg adja meg a mennyiségét egy bizonyos elemet a vevői rendelés, ha a rendelkezésre álló mennyiséget e tétel alá esik, egy új ablak nyílik meg, a következő lehetőségek közül:

  • folytatása - figyelmen kívül hagyja a figyelmeztető jelzés, és tartsa az elemeket bevezetett → Váltás álló mennyiség - a mennyiség a sorban változás, ami jelenleg nem áll rendelkezésre

időpontjától függetlenül.

  • Váltás legkorábbi lehetőség - a sorban a szállítási határidő változások alapján a legkorábbi időpontban, hogy a mennyiség áll rendelkezésre. Ha ez a mennyiség nem áll rendelkezésre a jövőben, ez az opció le van tiltva.
  • kijelző számára elérhető ígéret jelentés - A jelentés azt mutatja, halmozott mennyisége dátum, bázis d szóló jelentést meg lehet változtatni a szállítási határidő az adott tétel. Lásd az ábrát 5-7
  • megjelenítése mennyiségek az egyéb Raktárak - megnyitja az origo Warehouse jelentést. Ha a mennyiség áll rendelkezésre a másik raktárba, ez a jelentés is biztosítja a szükséges információkat.
  • megjelenítése Alternatív elemek - megnyitja az Alternatív elemek - Válogatás, ahol kiválaszthatod, hogy felajánl egy másik elemet, hogy te is rendelkezésre áll. Az alternatív tételeket kell előre az aktuális elem
  • Sor törlése - törli az aktuális sort

Ha nem szeretné, hogy a rendszer automatikusan megnyitja az elemet elérhetőségét ellenőrizze, manuálisan megnyitni néhány lehetőséget: kattintson a jobb gombbal az elemre kódot megnyitásához az alternatív elemeket, kattintson a jobb gombbal a mennyiséget, hogy megnyitja a rendelkezésre álló ígéret jelentést, és kattintson a jobb gombbal a raktár kódját, hogy megnyitja a tételek

raktári jelentés.

Ábra 5-7: Elérhető az ígéret

Backorder. Ha szeretne elhelyezni egy backorder, hozzon létre egy szabályos sorrendben. Használja a backorder jelentés alatt található értékesítési jelentések, a nyomon backorders és azok állapotát. A jelentés azt mutatja, nyitva sorok megrendelések, a megrendelt mennyiséget, a szállított mennyiség és a backorder mennyiséget.

Közvetlen szállítási

Hogyan kezeli az értékesítési folyamatot, ha a cég csak szolgál a közvetítő az ügyfelek között és a szállítók? Az Ön vevői megrendelések, és Ön annak érdekében, egy eladó, hogy a hajók a tételeket közvetlenül a vevőnek. Itt lehet használni a Drop Ship raktár funkciók. Szenteli az egyik raktárakat csepp szállítást, és alkalmazza azt a vevői rendelés, ha szükséges. Ha még a rend, a rendszer automatikusan javasolja a megrendelés létrehozása. A megerősítő képernyőn kiválaszthatja, hogy mely elemeket annak érdekében, az eladó és az árakat. Csak azt kell elfogadni, és a megrendelés jön létre mellett a vevői rendelés. A hajó a címe a megrendelés a vevő hajót, hogy foglalkozzon a vevői rendelés.

Ha egy csepp hajó raktár, szemben a rendszeres raktárba, nem készlettranzakcióban kiküldték, és a lekötött mennyiség nem növelhető. Ez azt jelenti, hogy még a szállítás a tételek, nem lesz hatása a készletszintet, sem egy naplóbejegyzés kiküldött, hogy tükrözze készletérték változásokat. Így a csepp hajó raktár nem része a különböző nyilvántartási jelentéseket.

Beállít egy csepp hajó raktárba megy Adminisztráció → Setup → Inventory → Raktárak. Válassza ki a Drop Ship jelölőnégyzetet.

Számviteli és Készletezési hatása a Vevői rendelés

Az SAP Business One, a vevői befolyásolja a rendelkezésre álló készlet szintet. Ez azt jelenti, hogy a rendelkezésre álló állomány eladni csökken a mennyiség a sorrendben. Amikor belép megrendelések, nem érték-alapú változások felteszik a G / L, de a tételeket hozzá kell adni elkövetett mennyiséget a leltár modulban.

Ha egy rendelést tételek lemondás vagy lezárt, a lekötött mennyiséget a leltár modul csökkent. Megtekinthetjük a megrendelt mennyiségeket a különböző jelentések, mint például a leltárban állapotáról szóló jelentést. Ez az információ fontos optimális értékesítési folyamatok és készletek.

3. lépés: Szállítási

A szállítási jelzi, hogy az árut szállították. A szállítási néha úgy hivatkoznak, mint a csomagolás szelvényen.

Létrehozása és kiküldetés szállítási

Létrehozásához szállítás, válasszuk Értékesítés - A / R → Szállítási. Egy üres szállítás megjelenik, kiválaszt egy ügyfél és töltse ki a cikkek szállított. Ahhoz, hogy feltölthesse a szállítási, kattintson a Hozzáadás gombra.

Gyakran érdemes létrehozni egy szállítmányt a vevői rendelés vagy értékesítési árajánlatot. Ehhez, csak megjelenítik a vevői rendelés vagy idézetet, és válassza ki a szállítási Másolás gomb legördülő listából. Azt is megteheti, hozzon létre egy szállítási több megrendelések vagy idézeteket, lásd a „épület egy dokumentumot egy másik” később ebben a fejezetben a részleteket.

Automatikus PO létrehozása. Lehetőség van létrehozni egy PO automatikusan, hasonló csepp hajó funkciót, hogy ellenőrzi a beszerzési rendelések mezőben a logisztikai lapján az értékesítés érdekében. Ez megnyitja a PO kérő ablak, és egyszer megerősítette a PO jön létre. Használja ezt a funkciót abban az esetben, ha nem tartod a leltár elemek a raktárban, de szeretné vásárolni egy rendezés megrendelése alapján, és tükrözik a leltár mozgalom a főkönyvben.
Hogyan SAP Business One lehetővé a csákány és a csomagolási folyamat? Miután létrehozott egy új megrendelés egy jóváhagyott státuszt, akkor használja a csákány és csomagolás vezetője, keresztül érhető el a leltár modul, hogy kezelni tudja szedés tevékenységét. A folyamat kezdődik létrehozásával a pick lista, költözik a jelentés a leszedett mennyiség, és megszűnik a csomagolás és szállítás. A csákány-és csomag-kezelő lehetővé teszi, hogy engedje néhány vagy az összes elem, hogy a pick listával részleges pick tételek, vagy válasszon összes elem. Ön is létrehozhat egy szállítási bármely szakaszában a komissiózási folyamat. Lásd a 12. fejezetben további információt a csákány és a csomagolási folyamat

Bezárhatja szállítási választva Data → Close, feltéve, hogy még nem másolt egy A / R számla vagy a visszatérés dokumentumot. Ne feledje, hogy a szállítási művelet nem fordul ebben az ügyben. Inventory nőtt csak akkor, ha létrehoz egy vissza dokumentum alapján a szállítás. Nem lehet c reate egy A / R számlát a szállítási, hogy a már lezárt és nem hozhat létre más értékesítési dokumentum, hivatkozással a szállítás. Ezután már nem lehet változtatni, hogy a zárt szállítás sem.

Ábra 5-8: Creating a szállítási

Ne feledje, hogy nem lehet másolni az értékesítési létrehozása érdekében, a szállítási, ha az üzleti partner is minősül vezető. Lásd az alábbi szövegdobozba részleteket változó vezető a vevőnek.

Hogyan vezető lesz a vevő? Megváltoztatásakor vezet az ügyfél, az üzleti partner törzsadatokban. Ugrás az üzleti partner törzsrekord, és válassza ki az Ügyfél a legördülő listából a jogot az üzleti partner kódját.

Tudja azonosítani a csomagolás szerkezet szállítási dokumentumban. Ez különösen akkor hasznos, ha csomagolás és a hajó nagy számú tétel. Kattintson a jobb gombbal az egér, és válassza ki a csomagolási lehetőséget. Itt lefoglalni tételeket és mennyiségeket a csomagok típusát.

Ha egy vagy több elem által kezelt sorozat-vagy tétel számát, kattintson a jobb gombbal a mennyiség mezőre, és válasszuk ki a Batch / sorozatszámok lehetőséget, hogy melyik tételt és sorozatok szabadulnak raktáron.

Számviteli és Készletezési hatása Szállítási

Létrehozása szállítás az SAP Business One csökkenti a tényleges készletszintek. Ha küldesz egy szállítási, a megfelelő áru kérdés is kiküldték. Az áru elhagyja a raktárt és a vonatkozó készletváltozások kiküldték. A leltár számláján jóváírásra kerül, és a eladott áruk beszerzési számláját megterhelik, az aktuális költségét.

Választható lépés: Vissza

Különböző okok miatt a vevők néha vissza árut. Ebben az esetben, ha létrehoz egy dokumentumot vissza. Ha a tértiárukat már kiszámlázott, akkor létre kell hozniuk egy A / R jóváírás helyett leírtak később ebben a fejezetben.

Ha belép a kiutasítási dokumentumot, akkor fordított részben vagy teljesen a kiküldetés a szállítás. Egyszer egy visszatérő dokumentum kiküldött, a készletmennyiségek frissülnek. Kiküldetés a visszatérés dokumentum is automatikusan frissíti a készletállomány értéke az eredeti tétel ára, hogy felhasználták a szállítási ez alapján.

Folyamatos leltározás éber. Ha a vállalat van beállítva, hogy használja leltározás, alapvető fontosságú, hogy minden elem megvan az ára, mielőtt eladja őket. Ellenkező esetben a szolgáltatóhoz vagy a tételeket a G / L változások nem tükröződnek. Választhat, hogy megakadályozza ezt a helyzetet a jelük eltávolításával a engedélyezése Stock Release nélkül pont költség jelölőnégyzetet Adminisztráció → rendszer inicializálása → Cégadatok → Basic inicializálása

4. lépés: A / R számla

Ha árut szállít vagy nyújt szolgáltatást, akkor a számlát az ügyfél használja az A / R számlát. Az A / R számla kifizetése iránti kérelmet. Kiküldetés egy A / R számla rögzíti a bevételek eredménykimutatásban.

Létrehozása írása és egy A / R számla

Hozhatunk létre egy A / R számlát egy vagy több árajánlatok, megrendelések, vagy a szállítás (lásd „épület egy dokumentumot egy másik” később ebben a fejezetben). Úgy is létrehozhat egy számlát a semmiből kiválasztásával Értékesítés - A / R → A / R számla.

Egyszer egy A / R számlát már kiküldték, nem lehet változtatni, vagy törölni, mert az egy jogi számviteli bizonylatot, amely létrehozza bejegyzéseket a G / L.

Ábra 5-9: létrehozása A / R számla

adó összege alapján kerül kiszámításra az egységár és a naplóbejegyzést tükrözi az adó csak a kiküldetés. Használja a Forma beállítások ikonra hozzá az Adó Csak oszlopot a számlát asztalra.|

Számviteli és Készletezési hatása az A / R számla

Egyszer írt, az A / R számlát küld egy naplóbejegyzést a megfelelő ügyfél-és bevételi számlák. Ha kiküldik hivatkozás nélkül a szállítási, az A / R számlát is csökkenti leltár az értékek és mennyiségek. A leltár számláján jóváírásra kerül, és a eladott áruk beszerzési számláját megterhelik, az aktuális tétel költsége mellett a hozzászólásokat ügyfél és bevételi számlák.

Választható lépés: A / R számla Plusz fizetés

Ön használja ezt a dokumentumot a készpénzes értékesítés egyszeri vásárlók. Mielőtt azonban megteheti, akkor létre kell hozni egy külön törzsrekord egyszeri vásárlók. Ez törzsrekord általában során meghatározott konfiguráció az SAP Business One ség, amikor meghatározza az elsődleges főkönyvi számlákat. Ha még nem adott meg alapértelmezett egyszeri ügyfél, akkor erre megy Adminisztráció → Setup → Pénzügy → G / L számla meghatározása. Válassza ki az értékesítési fülre. Az Általános allapot, nyomja meg a Tab az alapértelmezett Vevő az A / R + számla kifizetése terén megjelenítéséhez a vevőkről. Válasszon ki egy ügyfél vagy adjon meg egy új ügyfél erre a célra.

Adjon meg egy egyszeri értékesítés, válasszuk Értékesítés - A / R → A / R + számla kifizetése. Az SAP Business One kitölti az e-időre ügyfél adatait az Ön számára, akkor töltse ki az adatait ezen ügyfél, ha szükséges. Enter

tételek, mennyiségek, adótörvény, és olyan kedvezményeket, majd a fizetési módok ikont a Fizetési módja ablakot. Adja meg a fizetés teljes összegét a számla, majd kattintson az OK gombra. (Részleges kifizetések nem fogadható el. ) Kattintson a Hozzáadás gombra, hogy befejezze az eladás.

Az SAP Business One kezeli az A / R számlát és fizetési ugyanúgy, mint a normál A / R számlát. A megfelelő naplóbejegyzések az SAP Business One számviteli és nyilvántartási modulok feldolgozása után automatikusan a dokumentum kiküldték.

Negatív számla. A számlát is negatív sorok. Ezt fel lehet használni a kreditek nyilvántartására, vagy visszatér az ügyfél ugyanabban a dokumentumban, ahelyett, hogy további egy. Az is lehet, hogy a számla teljes, mint negatív. Megjelenik egy üzenet, ha már hozzáadta a számlát, de ha megerősítené azt, a negatív számlát adnak.

Választható lépés: A / R Credit Feljegyzés

Amikor egy ügyfél visszatér árut, akkor kiad egy dokumentumot, a fentebb leírt módon. De ha már beküldte az A / R számlát, akkor bocsát ki az A / R jóváírás. Amikor létrehoz egy A / R jóváírás, akkor fordított részben vagy teljesen a kiküldött egy A / R számlát. Miután az A / R jóváírás kiküldték, készletmennyiségek nőnek, az ügyfél számláján jóváírásra kerül, és a bevételi számla módosított ugyanazt az összeget. A forgalmi adó is automatikusan javításra kerül.

Van egy korlátozás másolásról szól dokumentumokat ad vissza, az A / R jóváírások alapján hogyan hozta létre a dokumentumot vissza. Ha létrehozta a vissza dokumentum alapján szállítási, nem tudja másolni a visszatérés dokumentumot egy A / R jóváírás. Azonban, ha nem alap a visszatérés dokumentumot a szállítás, akkor másolja a dokumentumot vissza egy A / R jóváírás.

Az SAP Business One, az A / R jóváírás létre lehet hozni a meglévő A / R számlákat és dokumentumokat ad vissza. Az is lehetséges, hogy hozzon létre egy / R jóváírások szolgáltatások (nem-leltár elem). A kiküldetés a jóváírás a szolgáltatások nem befolyásolja a leltár mennyiségben. Hasonló az A / R számlát, akkor negatív sorok jóváírás. A negatív sorok viselkednek, ha létrehozott egy A / R számla, csak akkor kell használni negatív jóváírás.

Választható lépés: A / R Reserve számla

Használja a előszámla azokban az esetekben, ahol a számlát az ügyfél, mielőtt a hajó a tételeket. A tartalék számlán, a bevételek kimutatása, de nem készlettranzakcióban kerül sor. Miután a termékeket szállítják, hozzon létre egy szállítási, és másolja a tartalékból számlát. Ezen a ponton a előszámla állapotának változásait, hogy leszállították, és a szállítási van beállítva, hogy zárt.

Ha hitel egy nem szállított tartalék számla, a jóváírás nem emelkedik készletszintet.

Számviteli és Készletezési hatása az A / R Reserve számla

Egyszer írt, a tartalék számlát küld egy naplóbejegyzést, hogy az ügyfél és a bevételi számla. Nem készlettranzakcióban kiküldték, de a lekötött mennyiség növekszik. Ha egy kapcsolódó szállítási jön létre, a lekötött mennyiséget törlődik, és az a kezét készlet-szint csökken.

Törlése egy A / R Reserve számla

Ha meg akarjuk szakítani a leszállított előszámla, létre kell hozni egy független jóváírás és használja a belső megbékélés ahogyan a 3. fejezetben, hogy megfeleljen a kettő együtt.

Ha hitel egy nem nyilvánított A / R előszámla, a jóváírás nem emelkedik készletszintet. Ez csak akkor fordított a naplóbejegyzést ami menteni az A / R előszámla eredetileg.

Választható lépés: A / R Előleg folyamat

Bizonyos esetekben van szüksége egy része a teljes előre esedékes, általában idején létrehozta a vevői rendelés, annak érdekében, hogy egy igazi elkötelezettséget az ügyfelek. Ez is hívják Fizess Rend. Például, ha a vásárló által a hitelkártya-információk abban az időben ő írta alá az érdekében, akkor ezt rögzíti a fizetési részlet.

Rögzítéséhez ezt az összeget, miközben megteremti a vevői rendelés, kattintson a fizetési módok ikonra a fizetési módok ablakban. Ha hozzáadjuk a vevői rendelés, három dokumentumokat hoznak létre:

1) 2) 3)

A vevői rendelés Az előleg számlát. kapcsolódik a vevői A bejövő fizetési ami bezárja az előleg számlát.

A folyamat akkor teljes, ha kiadod a végleges A / R számlát. Ha a számla alapja a vevői rendelés, az előleg számlát alkalmaznak, és az összeg csökken a számla összegét.

Az előleg számlát is létrehozni a semmiből történő utalással vagy anélkül, hogy egy vevői rendelés. Attól függően, hogy az üzleti folyamat a cég, akkor nem hozhat létre megrendelések, vagy talán az előleg érkezik egy későbbi szakaszban, miután hozzá a vevői rendelés. Ezekben az esetekben lehet létrehozni, az előleg számlát függetlenül. Amikor a fizetés érkezik, hozzon létre egy befizetés, és alkalmazza azt az előleg számlát.

Számviteli és Készletezési hatása az A / R Előlegszámla

Az előleg számla nem befolyásolja a leltárt. Az alapok azonosított dokumentum jóvá egy előre meghatározott kötelezettség számla, és az ügyfél megterhelik.

Előleg összege emlékeztető. Ha alkalmaz előleget, akkor úgy dönt, hogy kifizeti a teljes összeget a megrendelés, ideértve az adó-és áruszállítás. Az is lehet fizetni meghaladó összeg az eredeti sorrendben összeget. Ebben az esetben, amikor létrehozza az A / R számlát, alapértelmezés szerint a számla összesen körülbelül nulla, ha azonban úgy dönt, hogy, akkor lehet alkalmazni, az egész le fizetés összege, így a számla teljes negatív.

Amint az előleg kifizetése, akkor lehet alkalmazni, hogy az A / R számlát. Ebben a szakaszban az összeget át a felelősségét, hogy a bevételi számlára. A CUST Omer megterhelik a fennmaradó egyenleget.

Adja meg az alapértelmezett megállapított fizetési számlára megy Adminisztráció → Setup → Pénzügy → G / L számla meghatározása. Válassza ki az értékesítési fülre. Az Általános allapot, nyomja meg a Tab a Fizetési Advance segítségével válassza ki a felelősség fiókot. Ez a számla is megjelenik az üzleti partner törzsadatok, és felül lehet bírálni egy másik fiókba.

Alkalmazásával Előleg egy A / R számla. Létrehozása közben az A / R számla, kattintson a Tallózás gombra, alján a dokumentum mellett, a Total Előleg területén. A listát a kifizetett előleg számlát a kiválasztott ügyfél bemutatásra. Választhat, hogy felhívja a teljes összeget, vagy módosítsa az összeg Draw területen.

Ábra 50-10: Creating Fizess Rendelés

Akkor lehet alkalmazni, több betétek az ugyanabban a sorrendben. Ha meg akarjuk tekinteni az összes előleg, jobb klikk a vevői képernyőn, és válassza a Kapcsolódó Előleg ügyletek.

sap_business_one_ertekesitesi_dokumentumok_es_kintlevosegek_f5/ertekesitesi_folyamat_lepesrol_lepesre.txt · Utolsó módosítás: 2011/02/09 21:14 (külső szerkesztés)