SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

SAP Crystal Reports

:-(( Sajnos az oldal még nincs meg ))-:

Ne bánkódjon, inkább szavazzon erre az oldalra és ez lesz a következő leírás amit elkészítünk!

Szavazzon MOST!

A továbbiakban gépi fordítású szöveg olvasható

Ez az újonnan integrált jelentéskészítő eszköz további rugalmasságot és robusztus képességek egyszerű létrehozása jelentés és dokumentum elrendezés. Mint n SAP Business One ügyfél a jelenlegi karbantartási szerződés, akkor jogosult egy ingyenes tervezői engedélyt a Crystal Reports tervező eszköz, amely lehetővé teszi, hogy új jelentéseket és vázlatok, valamint a meglevőket módosíthatja. Sok jelentést kap, amikor Ön létrehoz egy új cég adatbázis vagy frissítse az SAP Business One változat 8. 8. Az SAP Crystal Reports tervező, akkor új elrendezés és jelentéseket, és azok az a jelentés és Layout Manager, az előzőekben leírtak.

Ahhoz, hogy módosítani szeretnénk egy meglévő jelentést, jelölje ki a sablont a jelentés és a Layout Manager, és kattintson a Szerkesztés gombra. Ha szeretne létrehozni egy új SAP Crystal Report, nyitva Crystal Reports a Start menü, Minden program → SAP Business One → Crystal Reports 2008.

Létrehozása Basic jelentés segítségével az SAP Crystal Reports

Ebben a részben leírjuk létrehozásának alapvető értékesítési jelentésben, amely az A / R számlák szerint csoportosítva értékesítési alkalmazottja. A jelentést kell importálni a főmenü alatt értékesítési jelentés.

Válaszd a Jelentés varázsló, ahogy nyílt az SAP Crystal Reports eszköz.

Az első lépésben válassza ki az adatforrást a jelentés. Kattintson az Új kapcsolat, és válassza ki az SAP Business One lehetőséget. Ábra azt mutatja, 11-7 hitelesítő adatokat kell feltüntetni annak érdekében, hogy megteremtse a kapcsolatot.

Duplicate elrendezés sablon segédprogram. Akkor két példányban a Nyomtatási elrendezés Designer sablont egyik dokumentum típusról a másikra, hasonló a Master elrendezése funkciót, ha a munka a Crystal Reports sablonok. Tovább a közigazgatás → Utilities → Duplicate elrendezés hőmérséklet késő. Válassza ki az alap és a cél sablont, és válassza a Hozzáadás gombra.

Ábra 07/11: Új kapcsolat

Most bontsa ki az új kapcsolatot, válasszuk ki az adatbázis nevét és a B1 táblázat. A listát az összes tábla az adatbázisban által bemutatott modul. Példánkban kell az A / R számlát asztal (OINV) az értékesítési modul és az értékesítési alkalmazottak tábla (OSLP) a menüből Adminisztráció → Setup → Általános.

A következő lépés bemutatja a kapcsolatot közötti kapcsolatokat a két kiválasztott táblákat. Általában a linkek automatikusan létrejön alapján az SAP Business One adatbázis-és helyes, de ha több tábla van kijelölve, occasio nally akkor kell rögzíteni, és hozzon létre a linkeket magad. Használhatja a Query Generator eszköz, jelölje ki a táblázatokat, és nézd meg a linkeket, amelyek által javasolt rendszer.

A következő lépésben válasszuk ki a mezőket minden tábla jelenik meg a jelentésben. A mi jelentésben a következő mezők kiválasztva:

A csoportosulás a lépés nem kötelező. Itt válasszuk ki a megfelelő mezőket csoportnak, vagy a már kiválasztott területeken a jelentésben, vagy a területen elérhető a kijelölt táblák. A jelentésünkben, akkor válassza ki a kereskedelmi alkalmazottak nevét és kattintson a Tovább gombra. Az összefoglalók lépésben, a rendszer azt sugallja, hogy összefoglalja az egyes csoportok dokumentum számát és a dokumentum teljes. Eltávolítjuk a dokumentum számát és kattintson a Befejezés gombra.

Ábra azt mutatja, 11-8 a jelentés eredményeit, mivel azok megjelennek előnézeti módban a mi jelentését. A Crystal Reports tervező eszköz, két módja van: Előnézet és Design. Itt tudunk új mezőket, változtatni a formátumokat, képleteket hozzá, szűrjük le a jelentés paraméterekkel, add diagramok és még sok más.

Ábra 11-8: SAP Crystal Reports Designer

Amikor a jelentés elkészült, válassza a Bővítmények → SAP Business One → Mentés másként kívánja menteni a jelentést. Látni, hogyan néz ki a jelentést az SAP Business One, válasszuk az Add-ins → SAP Business One → előnézeti az SAP Business One.

Speciális területek a Crystal Report. Az integrációs Az SAP Business One a Crystal Reports további funkciók. Hozhat létre keresési feltételeket paraméterek néz ki, mint a beépített kiválasztási kritériumokat az egyéb jelentések a kérelemben. Ezen felül, akkor adjuk hozzá a lebontáshoz narancs nyíl a Crystal Reports, így a felhasználók nyithat a kapcsolódó törzsadatok képernyőn.
Portál mutató. A részletes, lépésről-lépésre elmagyarázza a létrehozásában és fenntartásában jelentések, megy az SAP Business One ügyfél portál a http://service. sap. com/smb/sbocustomer és töltse le a „Hogyan dolgozzunk a Crystal Reports-ben 8,8” útmutató

Beállítása alapértelmezett elrendezés sablonok

Ha tudja tartani több elrendezéssablonok minden dokumentumot és jelentést. Tudod már, például egy számlamintáról minden a vevők nyelvén, vagy megadhat egy másik számlamintáról bizonyos típusú vevők.

Az SAP Business One lehetővé teszi, hogy válasszon a különböző sablonok alapértelmezett különböző üzleti partnerek és a felhasználók számára. Szóval lehet rendelni a nagyvállalati számlát formában, hogy a vásárlók, hogy hozzá van rendelve a nagy beszámoló csoport. Vagy eltérő megrendelést sablonokat a felhasználók számára a különböző szervezeti egységek a cég. Ábra mutatja, hogyan 11-9 állítsd be az alapértelmezett sablonokat az üzleti partnerek és felhasználók számára.

Engedélyezési Alert. Nem szuper felhasználók csak alapértelmezett sablont a maguk számára és meghatározott üzleti partnerek. Akkor további ellenőrzés a felhasználó elérhetőség kiválasztásával, ha a felhasználó megváltoztathatja az alapértelmezett sablon segítségével az általános engedélyek.

Ábra 11-9: beállítás nyomtatási sablon alapértelmezett

Ha kiválasztotta a beállítást a megadott felhasználók vagy üzleti partnerek, kattintson a Tallózás ikonra, hogy a kiválasztás.

Külső források

sap_business_one_dokumentumok_es_beszamolok_nyomtatasa_f11/sap_crystal_reports.txt · Utolsó módosítás: 2011/02/20 12:25 (külső szerkesztés)