SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

Kezdő beállítások

:-(( Sajnos az oldal még nincs meg ))-:

Ne bánkódjon, inkább szavazzon erre az oldalra és ez lesz a következő leírás amit elkészítünk!

Szavazzon MOST!

A továbbiakban gépi fordítású szöveg olvasható

Választhat, ha, mikor és milyen dokumentumokat nyomtatni. Beállíthatja alapértelmezett, hogy minden dokumentum típusa kiírja, valamint hogy hány példányban kell kinyomtatni. Tovább a főmenübe Adminisztráció → rendszer inicializálása → Nyomtatási beállítások. Lásd a 02/11 vállalati szintű nyomtatási beállítások

Ábra 11-2: Általános beállítások Nyomtatás

A Per dokumentum lapon válassza ki a dokumentum típusát, és a nyomtatási beállítások: → Dokumentum nyomtatása. W beteg kinyomtatni a dokumentumot jogot után felül. Adja meg a számát

másolatok Önt érdeklő

  • nyomtatása Kedvezmény adatok. Az értékesítési és beszerzési bizonylatokat, választhat, hogy nyomtassa ki a fejléc kedvezmény információk
  • Nyomtatás összegek. Egyes dokumentum ty pes, mint például a megrendelés akkor választhat, hogy nyomtassa ki a dokumentumot árak és összegek

Ezek a beállítások csak olyan PLD sablonokat. Ha meg kell végre ezeket a változtatásokat a Crystal Reports elrendezést, akkor létre kell hozni további sablonokat, hogy megfeleljen az Ön igényeinek.

Beállítási lehetőségek. Tudja felülírni egyes nyomtatási beállításokat a felhasználó. Határozza Felhasználói Alapbeállítások, amikor beállít a felhasználók számára, hogy ezt a meghatározást. Ugrás Adminisztráció → Setup → Általános → felhasználók. Az Alapértelmezett mezőben, nyomjuk meg a lapot, és válassza az Új hozzon létre egy új felhasználót az alapértelmezett.

Jelentés és Layout Manager

Minden sablon, mind a dokumentum elrendezés és jelentések, kezelése egy helyen az alkalmazás. Ez a jelentés és a Layout Manager, alatt található a menü Adminisztráció → Setup → Általános.

Itt megnézheted mely sablonok már minden dokumentumot és jelentést. Törölheted sablonokat, és bizonyos változások, mint például meghatározza az alapértelmezett nyomtató és a példányszámot. T ő jelentés és az elrendezés menedzser azt is lehetővé teszi, hogy az export és import Crystal Reports, és határozza meg nyomtatni szekvenciák. Most elmagyarázzák, hogyan kell dolgozni a jelentés és az elrendezés vezetője.

A dokumentum elrendezése menedzsment

Megkereséséhez elrendezés keresse meg a fa struktúra, amely megegyezik az alkalmazás fő menü felépítése. Amikor kiválasztja a dokumentum típusát, az összes hozzárendelt sablonok jelennek meg a jobb oldalon. Lásd az ábrát 11-3 a példa az A / R számla sablonokat.

Ábra 11-3: kezelése dokumentum elrendezések

Export és import dokumentum elrendezések

A tanfolyam ideje alatt a SAP Business One végrehajtását, lehet, hogy olyan helyzetben, amikor szeretnék költözni sablonok egy vállalat egy másik, vagy alkalmazhatunk egy elrendezést a különböző típusú dokumentumokat. Ha elrendezések jönnek létre, Crystal Reports, akkor az export és import lehetőségek teljesíteni ezt az igényt, és időt takarít meg, és felesleges munkát.

Exportálása sablont, vagy a több sablont, keresse meg az elrendezés van szüksége, és kattintson az Exportálás lehetőséget. A jelentés és elrendezés Exportálás varázsló. A varázsló megmutatja a modul a sablon található, és kiválaszthatjuk ezt és más elrendezést sablonok az azonos modul. Például, ha egy exportáló A / R számlát sablont, akkor most választani a különböző elrendezési sablonok az A / R értékesítési modul. A következő lépés az, hogy egy név és egy helyet a fájl. Az exportálási folyamat létrehoz egy fájlt B1P (Business One csomag), amely lehet behozni egy másik cég.

Most, kattintson az Importálás. A behozatali vagy B1P (csomag), vagy a RPT-fájlokat (Crystal Reports-fájlok). Válassza ki a fájlt, és nyomjuk meg a Tovább gombra. Ha ez a csomag, amelyet korábban kivitt SAP Business One, a varázsló tudja, hol a helye az importált sablon. A mi példánkban, a sablonok jelennek meg az A / R értékesítési modul, A / R számlát. Ebben a lépésben megadhatja, ha a sablon egy mester elrendezése. Ez az opció lehetővé teszi, hogy két példányban a mester elrendezést más dokumentum típusokat. Például, ha a jegyzés, és kötelezze elrendezések ugyanúgy néz ki, mint a számlamintáról, akkor ahelyett, hogy az újratervezés a két layout, egyszerűen csak meg a számlát, mint a mester, és két példányban, hogy az idézet és a rend. Lásd az ábrát a 04/11 megkettőzése elrendezés.

Ábra 11-4: importáló és sokszorosító elrendezések

Amint a behozatal a teljes, megnézheti az újonnan behozott sablonokat az adott dokumentum típus a jelentés és a Layout Manager. A elrendezések, amelyek duplikált egy mester elrendezés, azt javasoljuk, hogy finomhangolását ezeket a elrendezéseket - update szöveges mezők, amelyek hivatkoznak a dokumentum típusát, és törölni vagy mezőket az Ön igényeinek.

Nyomtatási sorrend

A különböző vállalatok különböző nyomtatási igényeinek és eljárásokat. A nyomtatási sorrendje testreszabhatja milyen dokumentumok nyomtatásakor, hogy megfeleljenek ezeknek az eljárásoknak. Ábra 11-5 mutatja be

Import önálló Crystal Report. Használja az import, az új független jelentéseket a főmenübe. Például egy új egyéni értékesítési jelentésben, illetve a Bizottság jelentése lehet behozni és azokat az értékesítési jelentések menüben. Ebben az esetben a behozatali folyamatot választja a jelentés lehetőséget, hanem az elrendezés, és határozzuk meg, ahol a fő menüben a jelentést kap helyet.

Például a nyomtatás számla két különböző sablonok és egyéb kapcsolódó dokumentumok egy meghatározott sorrendben.

Ábra 11-5: nyomtatás Sequence

Ez a nyomtatási sorrend tükrözi a következő: az első példányt a számla nyomtatva az alapértelmezett sablont, a második példány is megfelelő és sorszámát, valamint a nyomtatott a raktárba nyomtatót, majd két példányban a kapcsolódó szállítások vannak nyomtatva, mint a csomagolási lista A raktér nyomtató, és egy másolati példányát az eredeti sorrendben van nyomtatva, az ügyféllel való hivatkozást.

Ez azt jelenti, hogy ha egyszer kiírja ezt a számlát, 5 különböző dokumentumok és sablonok nyomtatott. Ne feledje, hogy lehet kombinálni PLD jelentéseket és a Crystal Reports ugyanabban a sorrendben.

sap_business_one_dokumentumok_es_beszamolok_nyomtatasa_f11/kezdo_beallitasok.txt · Utolsó módosítás: 2011/02/15 17:44 (külső szerkesztés)