SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

Engedélyezés, jóváhagyási folyamat és dokumentum tervezetek

:-(( Sajnos az oldal még nincs meg ))-:

Ne bánkódjon, inkább szavazzon erre az oldalra és ez lesz a következő leírás amit elkészítünk!

Szavazzon MOST!

A továbbiakban gépi fordítású szöveg olvasható

Jóváhagyási eljárások és engedélyezések két aspektusa szerep meghatározása az SAP Business One. Azáltal, és korlátozzák engedélyek egy adott felhasználó, akkor határozza meg, milyen funkciókat a felhasználó férhet hozzá, és milyen műveleteket ő el tud végezni. Jóváhagyási eljárás biztosítja az ügyvezető úgy finomhangoló mi minden felhasználó tehet.

Talán kíváncsi közötti kapcsolat engedélyek, engedélyezési eljárások, és a dokumentum létrehozása. Nos, ezeket a funkciókat lehet kombinálni, például egy értékesítő hozhatnak létre a megrendelésekről és támogatás meghatározott kedvezmény százalékos. Mivel a rendszergazda, akkor majd finomhangolására ezt az engedélyt, hogy az eladó hozhat létre vevői rendelések akár egy meghatározott összegre. Tudod is használ jóváhagyási eljárást annak érdekében, hogy egy értékesítő menedzsere jóvá kell hagynia értékesítési megrendelések, amelyek átlépnek egy bizonyos kedvezményt százalékot.

Felhasználói engedélyek

A folyamat létrehozásának engedélyek az SAP Business One olyan, mint osztogattak egy kulcscsomót, amely lehetővé teszi a hozzáférést bizonyos jellemzők és funkciók. Engedélyek engedély vagy megakadályozzák bizonyos felhasználók, illetve felhasználói csoportok végeztek, ilyen feladatokat, mint:

  • létrehozása dokumentumok bizonyos típusai → megtekintése vagy irányító bizonyos típusú adatokat → létrehozása felhasználói fiókok beállítása → megengedi más felhasználók → elérése funkciók a főmenü → könyvelési dokumentumok, ha az időszak állapota záró időszak, vagy zárolt kivételével Értékesítés

Engedélyek kihasználják a szervezeti modell a te dolgod, hogy tegye hozzáférhetővé kell ellenőrizniük a vezetői szinten a személyzet tagja. Az engedélyeket lehet másolni az egyik felhasználó helyett egy másikhoz, és minden változás történt engedélyek nyomon követhető.

Az engedélyezési mechanizmus az SAP Business One finom szemcséjű ellenőrzésére, amelyek jellemzője a kérelem állnak minden felhasználó. Mivel ábra mutatja 10-3, a meghatalmazások ablak (el kiválasztásával Adminisztráció → rendszer inicializálása → engedélyek) hozza össze egy listát a felhasználók és az összes funkció elérhető minden modul az SAP Business One.

Ábra 10-3: engedélyek ablakban

Minden modul tartalmaz egy listát az elérhető funkciók és a hozzáférési jogokat, amelyek a megadott vagy elutasított a felhasználókra. Ez az ablak további beállítások maximális engedmények, készpénz kifizetések, valamint a titkosítás használatát.

Ahhoz, hogy időt takaríthat meg, ha több felhasználó hasonló engedélyekkel, meg a teljes engedélyeket egy felhasználó, majd másolja azt, hogy mások áthúzza a felhasználó nevét tetején a többiek.

Jelszó Adminisztráció

Használd a jelszó adminisztráció ablakot, hogy meghatározza a biztonsági szintet jelszavakat a cég. Ugrás Adminisztráció → Setup → Általános → Security. Akkor válasszon egyet a három beépített szint: alacsony, közepes vagy magas, vagy használja az Egyéni lehetőséget, hogy meghatározza a saját. Itt lehet kiválasztani a minimális hossz, minimális kis-és nagybetűket karakterek, a minimális szám, lejárat, és a mor e. Minden felhasználó köteles követni ezeket a szabályokat annak érdekében, hogy jelentkezzen be a rendszerbe.

Tulajdonosi adatok

Amellett, hogy az általános felhasználói engedélyeket, akkor az ellenőrzés a dokumentumokhoz való hozzáférést használ az adatok feletti tulajdonjoggal engedélyeket. Az adatok tulajdonjogának engedély a tulajdonos egy adott értékesítési vagy beszerzési bizonylatot, és lehetővé teszi más felhasználók hozzáférhetnek, vagy megváltoztatni, hogy a dokumentum szerint a kapcsolatuk a tulajdonossal. Például, két értékesítési dolgozók jogosultak létrehozni idézeteket, de mint vezető, szeretne megakadályozni egy értékesítési munkavállaló hozzáférjen a másik idézet. Az adatok tulajdonjogának megadhatjuk a kapcsolat a két alkalmazott a csapat vagy osztály, és korlátozzák a hozzáférést a jegyzések mások által létrehozott a csapatban vagy részleg.

Beállít az adatok tulajdonlását, kövesse az alábbi lépéseket:

1) Válassza az Adminisztráció → rendszer inicializálása → engedélyeket → adatok tulajdonjoga kivételek.

Jelölje be a Enable Tulajdonosi szűrés

2) Válasszon a három lehetőség minden egyes dokumentum típusa: Nincs szűrés, A fejléc és a külföld Tulajdonos vagy a fejléc tulajdonosa csak

3) létrehozása munkavállaló törzsadatait alapján az Emberi Erőforrás modult. Minden alkalmazottnak meg kell rendelni egy felhasználói kód és az értékesítési alkalmazottja. Opcionálisan hozzá a munkavállalók osztály, fióktelep, a csapat és a menedzser

Portál mutató. A részleteket a felhasználói engedélyek, lásd a „Hogyan definiálása meghatalmazások” útmutató elérhető http://service. sap. com/smb/sbocustomer

4) Társult a vevővel értékesítési alkalmazottak. A tulajdonos lesz a humán erőforrás eredménye, amely kapcsolódik az értékesítési alkalmazottja a kiválasztott vevő az értékesítési dokumentumban. Tudja felülírni a tulajdonos a dokumentum fejlécében vagy sor.

5) Végül meg kell határozni a viszonyt a munkavállalók között, menjen Adminisztráció → rendszer inicializálása → engedélyeket → adatok tulajdonjoga engedélyeket. Ábra 10-4 felállítása az adatok feletti tulajdonjoggal engedélyeket.

Ábra 10-4: Adjuk meg az adatok tulajdonlását engedélyek

Ne feledjük, hogy egyes engedélyeket lehet átfedés. Ha két munkavállalók ugyanabban a csapatban, és ugyanaz a menedzsere, elegendő azt meghatározni Team engedélyek csak.

Az adatok szűrt alapul az egyes felhasználók adatait tulajdonosi engedély. A szűrő jelentésekre vonatkozik, drag & vonatkoznak, és böngészés a meglévő dokumentumokat. Böngészés közben, ha a felhasználó találkozik olyan dokumentum, amely korlátozza engedélyezési, a rendszer kihagyja, vagy azt mutatja, hogy csak olvasható, attól függően, hogy engedély beállítása a nem engedélyköteles, csak olvasható, vagy a teljes engedélyt.

Jóváhagyás eljárások

Jóváhagyási eljárásokat az SAP Business One gyűjteménye hatékony mechanizmusok ellenőrzésére, aki teheti, amit és akiket ki kell kérni, hogy lehetővé tegyék kivételek. Engedélyezési eljárások beállítás korlátozza a mérete és jellege az üzleti tranzakciók, hogy minden felhasználó jogosult a

végre. Ha valaki megpróbálja, tegye fel a dokumentum, amely meghaladja a határértéket át a jóváhagyási eljárás, hogy a dokumentum automatikusan menti a tervezetet a jóváhagyási eljárás során.

Az SAP Business One támogatja küszöbértékek jóváhagyások, állapota a jóváhagyások, valamint egy általános célú mechanizmus, amely figyelemmel szinte bármilyen típusú dokumentum jóváhagyása. Ha egy dokumentum áramlik át a jóváhagyási folyamat, ez tárolja a tervezet, amíg a jóváhagyást megadták, és amikor az a személy, aki kezdeményezte a dokumentum tegye meg.

Engedélyek két dimenzió:

  • Jóváhagyás küszöbértékek, amelyek a fenti kritériumoknak, vagy amely alatt jóváhagyások szükséges különböző dokumentumok kategóriáit. Az SAP Business One előre definiált kifejezések, amelyek segítségével építeni feltételeket, vagy létrehozhat egyedi kritériumok írt egy lekérdezés.
  • Jóváhagyás állapota, melyek a lépések a jóváhagyást következik a kezdeményező a kérelem egy vagy sok ember, aki jóvá kell hagynia a munkát

A legjobb módja, hogy egy ötletet, hogyan jóváhagyások munka egy példán keresztül. Képzeljük el, hogy Fred, a departmenta l rendszergazda felelős rendelés irodaszerek, van egy határ $ 1000-per megrendelést. Egy nap, hogy felkészüljenek a nagy találkozó, Fred kell annak érdekében, sokkal nagyobb, mint a normál mennyiségű ellátás, ami egy megrendelést $ 2,000. Amikor Fred megpróbálja felvenni a megrendelést, kap egy üzenetet, amely jelzi a jóváhagyása szükséges, és hogy kérte. A megrendelés nem kerül, de megtakarítani, mint a tervezetet, és egy üzenetet küld a Fred menedzsere. Ha Fred menedzsere engedélyt ad, Fred felveheti a megrendelés.

Ábra mutatja a 10-5 lépéseket a jóváhagyási folyamat.

Ábra 10-5: Lépések a jóváhagyási folyamat

Ha a jóváhagyás tagadta, segítségével a felhasználó a dokumentum megfelel a jóváhagyási kritériumoknak. Egyszer frissíteni, ha a dokumentum már feltételeinek megfelel, a dokumentum bekerül a rendszerbe. Ha a jóváhagyás is szükséges, új jóváhagyási folyamat elindul.

Az SAP Business One hajtja végre a leírt folyamat az például a jóváhagyási sablonok keresztül lehet elérni a főmenüből válassza ki a közigazgatás → engedélyezési eljárások → Jóváhagyás sablonok. Jóváhagyás sablonok információk négy csoportba sorolhatók:

  • A Kezdeményező lapon megadott felhasználó, akinek a jóváhagyást eljárást alkalmaznak. A minisztériumi rendszergazda a példa itt jelennek.
  • A Dokumentumok lapon jelzi, hogy mely dokumentumok jóváhagyása szükséges. Választhat értékesítési és beszerzési bizonylatokat, leltár dokumentumokat, vagy kimenő fizetés. Miután a fenti példában, a megrendelés lenne itt meghatározott.
  • A szakaszai tab határozná meg jóváhagyás szakaszában. A példánkban, lenne egy szakaszban létrehozni vezetője jóváhagyásra.
  • A feltételek lapot (ábra 10-6) beállított küszöbérték, amely esetén a jóváhagyást. Ez az, ahol az 1000 dolláros küszöböt kellene beállítani. Tudod felváltva mutatják, hogy minden dokumentum szükséges jóváhagyást.

Sablonok neve (a sablon ábrán 06/10 nevű PO_ jóváhagyás). Az aktív jelölőnégyzet (jobbra a neve mező) ellenőrizni kell a jóváhagyási sablon végre kell hajtani. Jóváhagyás sablonok szabályozására számos paraméter, például, ábra azt mutatja, 06/10 szabály, hogy a jóváhagyást igényel egy megrendelés értékű több mint $ 10,000. Ezen kívül egy ügyfél lekérdezést lehet rendelni, mint további feltétel. Ebben a példában, a jóváhagyás vonatkozik külön eladók. Különleges lekérdezési szintaxis szükség van. Forduljon a végrehajtás partnere a további részletekért.

Ábra 10-6: Felhasználási feltételek lapot jóváhagyási sablonok - Setup ablakban

Jóváhagyások jelentési emlékeztetőt. Két jelentés kulcsfontosságú a napról-napra használata jóváhagyások. A jóváhagyási állapot jelentés szerint a kezdeményezők helyzetére vonatkozó kérelmek jóváhagyása. A jóváhagyó határozat jelentés szerint authorizers minden olyan dokumentumokat, amelyek elfogadásra vár. Mindkét jelentés lehetőségek az Adminisztráció → jóváhagyási eljárást.

A sablonokat jóváhagyások megfelelően beállítva, jóváhagyásával irányítja a következő módon. Ha a kezdeményező létrehoz egy dokumentumot, jóvá kell hagyniuk, az SAP Business One küld egy üzenetet a authorizer aki köteles jóváhagyni az nem cument (lehetne egy láncot, a jóváhagyások szükséges). Egy authorizer is jóváhagyja vagy elutasítja a dokumentumot az Üzenetek / Alert áttekintése ablak (ábra 10-7). Ha vannak jelzések függőben az Ön számára, ez az ablak jelenik meg, amikor belép az SAP Business One. Ez az ablak is megjelenik, miközben Ön a kérelemben, attól függően, beállításokat az Ön számára a rendszergazda által az Adminisztráció → figyelmeztetések kezelése.

Ábra 10-7: Az Üzenetek / Alert ablak áttekintése

Az Üzenetek / Alert áttekintése tájékoztatást ad a dokumentumot jóváhagyásra váró, kattintson a linkre narancssárga nyilak segítségével authorizers gyorsan dokumentumok felülvizsgálatára igénylő ir jóváhagyásra. Authorizers felveheti megjegyzi, hogy tisztázza a logikai döntések hátterét.

Nem számít, milyen eredménye, amint a authorizer hat a dokumentumot, az SAP Business One küld egy üzenetet, hogy a kezdeményező a dokumentum, és az üzenet jelenik meg, hogy a felhasználó az Üzenetek Alert áttekintése ablakot.

Ha a dokumentumot jóváhagyták, a kezdeményező aztán megtérít a jóváhagyott tervezet egy dokumentumot közvetlenül az üzenetek / Alert ablak áttekintése, ha szükséges.

Ha a authorizer nem hagyja jóvá a dokumentumot, a kezdeményező üzenetet kap ebben az értelemben is. Ahogy az várható, ebben az esetben a tervezetet nem lehet átalakítani, hogy a rendszeres dokumentum.

Dokumentum létrehozása Piszkozatok manuális

Jóváhagyási eljárások okoznak dokumentum tervezeteket automatikusan. Az is lehetséges, hogy hozzon létre dokumentum tervezeteket kézzel különböző okok miatt. Erre akkor lehet szükség, mert a dokumentum csak részben tölti ki, és ez lesz kitölteni később. Vagy talán valaki tudja, hogyan kell kitölteni egy részét a dokumentumot, de segítségre van szüksége, valaki mástól, hogy befejezze egy másik része. A dokumentum tervezeteket is fel lehet használni a sablonokat a dokumentumok, amelyeket meg kell kitölteni, újra és újra némi változtatással.

Kézi létrehozása dokumentum tervezeteket az SAP Business One egyszerű és egyértelmű. A dokumentum tervezeteket hozhatók létre az értékesítési és beszerzési bizonylatokat. Létrehozása során dokumentumokat e két területen, akkor válassza a Mentés piszkozatként menüpontot a Fájl menüben, vagy a jobb gombbal a dokumentum fejlécében, hogy mentse a tervezetet. (Ábra: 10-8).

Ábra 10-8: File menü készítéséhez dokumentum tervezetek Ha egy dokumentumot tervezet, az rendelkezésre áll a későbbi felhasználásra. A következő lépés egy dokumentum tervezetét, hogy megtaláljuk a jelenlegi tervezetek, majd válassza ki az egyik alapjaként létrehoztunk egy új dokumentumot, a folyamat ábra foglalja össze 10-9.

Ábra 10-9: Finding dokumentum tervezeteket

Miután megnyitotta a dokumentumot tervezetet, beállíthatja az információkat, és mentse el újra, akár egy tervezett vagy mint egy normál dokumentumot.

Íme néhány további példa a közös módon lehet dolgozni dokumentum tervezetek mellett az is említésre eddig:

→ →

Létrehozása sablonokat ismétlődő dokumentumok mentése munkát használja egy másik munkatárs rögzítése információkat a dokumentum nem kell jóváhagyni mentése folyamatban lévő munka, hogy jöjjön vissza később

A dokumentum tervezeteket lehet törölni a dokumentum Jelentéstervezet (lásd az ábrát 10-9) a jobb gombbal a tervezetet, és kiválasztja az Eltávolítás a helyi menüből. Ha felvesz egy dokumentumot egy tervezetet, a tervezet nem automatikusan törlődik. Törli egyszer már nincs rá szükség. A felhasználók a saját váltó és használata tervezetek más felhasználók által létrehozott.

sap_business_one_dokumentum_letrehozasa_engedelyezes_es_jovahagyas_f10/engedelyezes_jovahagyasi_folyamat_es_dokumentum_tervezetek.txt · Utolsó módosítás: 2011/02/15 17:24 (külső szerkesztés)