SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

Kezdő lépések: Alap struktúra és főbb adatok

:-(( Sajnos az oldal még nincs meg ))-:

Ne bánkódjon, inkább szavazzon erre az oldalra és ez lesz a következő leírás amit elkészítünk!

Szavazzon MOST!

A továbbiakban gépi fordítású szöveg olvasható

Mind a beszerzési dokumentumok az SAP Business One részesedése hasonló szerkezetű és használja sokat ugyanazt az adatot. Mielőtt búvárkodás a dokumentumok, itt egy magyarázat, hogy mi azonos a minden dokumentum.

Közös dokumentum felépítése

Minden beszerzési bizonylatot az SAP Business One közel azonos fejléc és a lábléc mezőket és három fül a tartalma, Logisztikai és Számviteli. Ez a szerkezet segít abban, hogy minden lényeges adatot begyűjteni az A / P folyamat által kezdeményezett PO összegyűjti gőz.

Fejléc mezők jelennek meg minden ablakban egy beszerzési bizonylatot. Belépsz eladó adatait és szállítási időpontok itt, ha az SAP Business One nem tölti ki azt automatikusan része a munkafolyamat.

Lábléc mezők jelennek meg minden ablakban egy beszerzési bizonylatot, és tartalmazza a számított összesített vásárlása, beleértve a szállítási költségeket és az adókat.

A Tartalom lapon, ahol minden konkrét információt a megrendelt termékek vagy szolgáltatások adott be, mint a mennyiség, ár, tétel száma, és leírását.

A logisztikai lap tartalmazza a részleteket, ahol a termékek vagy szolgáltatások, valamint a kifizetéseket teljesíteni kell küldeni. Szállítási módot is itt meghatározott. A legtöbb adat kihúzta elõre mester cégadatokat és a gyártó adatai.

A számviteli lapon a megfelelő főkönyvi (G / L) számla adatait a vásárlás kihúzták a pénzügyi számviteli törzsadatok. Lásd a 4. fejezetben további információt a főkönyvi számla meghatározása, és hogyan kezeli az SAP Business One automatikusan naplóbejegyzések, hogy jön keresztül a beszerzési, valamint értékesítési és nyilvántartási modulok.

Ábra 6-2: Anatomy of a beszerzési bizonylatot az SAP Business One

Főbb adatok

Hozza ki a legfontosabb adatok a kezdetektől fogva biztosítja, hogy az A / P folyamatok áramlás gördülékenyen és elkerüli a szükségtelen útelzárások később, különösen azért, mert az SAP Business One lehetővé teszi, hogy építsen dokumentumok meglévők (lásd „épület egy dokumentumot a másik” című részt fejezetet). Az egyes beszerzési bizonylatokat, ezért bölcs dolog, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a következő információ teljes és megfelel a valóságnak.

Főbb adatok: Eladó

Eladó adat vonatkozik, aki szállítja az árukat és szolgáltatásokat. Vásárlás előtt dokumentumok hozhatók létre, az eladó kell feltüntetni az SAP Business One az üzleti partnerek listáját. Lásd a 4. fejezet vonatkozó utasításokat be törzsadatokat.

Megkeresni a meglévő szállító adatait, vagy kattintson a gombra a jobb Eladó mező a dokumentum fejlécében, vagy nyomjuk meg a Tab billentyűt a Szállító mezőben. A List of Business Partners megjelenik egy pop-up ablakban.

Ha engedélyezett, akkor adja meg az új szállító adatait létrehozása közben beszerzési bizonylatot. Ehhez kattintsunk az Új gombra a lista alján az üzleti partnerek pop-up ablakban.

Adatbevitel figyelmeztető jelzés. Csak a felhasználók a megfelelő engedély birtokában hozható be, illetve frissíteni az üzleti partner vagy egyéb törzsadatok. Lásd a 10. fejezet további információkért.
Fizetési mód riasztás. Ha azt tervezi, hogy kiadja a gyártó ellenőrzés segítségével a fizetési varázsló, győződjön meg arról, meghatározta a fizetési módot a szállító üzleti partner törzsadatokban rekordot. Lásd a 4. fejezetben további információkat master adatkezelés.

Főbb adatok: pont

Ábra 6-3: megadása eladó

Jogcím adatok azonosítja, ami megvásárolt. Keresse meg Tételjegyzéket (áruk és anyagok), nyomja meg a Tab billentyűt, vagy a Kiválasztás listából ikont a tétel. Mező a dokumentum Tartalom fülre. Az előugró ablakban válasszuk ki a listából, vagy írjuk be az új adatokat, kattintson az Új gombra.

Ábra 6-4: megadása elem

Megadhat új vagy frissített értékesítő vagy elem az adatokat közvetlenül az érintett területen a beszerzési bizonylatot. Azonban érdemes megjegyezni, hogy ezt az információt nem frissíti a master adatok rögzítésére, és az érintett csak a konkrét beszerzési bizonylatot, amelybe azt be. Ha változik az eladó nevét, vagy egy elem leírása közvetlenül a beszerzési bizonylatot, nyomjuk meg a Ctrl + Tab eljárni, ha elkészült. Azonban, ha azt szeretnénk, hogy egy tartós változást, vagy hozzon létre egy új elem vagy az eladó, javasoljuk, hogy módosítsa a vonatkozó törzsadatok rögzítésére vagy hozzon létre egy új elem vagy az eladó. Így, az adatok frissítése, vagy az új elem, illetve a forgalmazó lesz elérhető mostantól.

Ábrán látható módon 6-5, meg tudod változtatni a formátumot minden sort a Tartalom fülre bármely SAP Business One beszerzési bizonylatot szöveget vagy egy részösszeget az előző sor. Egyszerűen kattintson a legördülő listából a Típus mezõre, és válassza ki a T (a szöveg), vagy → (a részösszeg). Amikor kiválasztja a T, a Szövegszerkesztő pop-up ablak jelenik meg. Innen be előre meghatározott szöveget a legördülő listából, vagy

Használhatóság tip. Tudod ki több elemet a listából nyomva a Ctrl billentyűt, és kattintson a legtöbb elem a kívánt s. Válasszon ki egy termékre, kattintson az első rekordot, tartsuk lenyomva a Shift billentyűt, és kattintsunk az utolsó rekord.

helyezze el a saját szövegét. Ez különösen akkor hasznos, ha szeretnénk közvetíteni konkrét utasításokat a gyártó arról, hogyan tételeket kell gyártani, kezelni, vagy szállították.

Ábra 6-5: Ha módosítja a típus egy sor olyan beszerzési bizonylatot

Főbb adatok: Fizess, és a hajó címek

Fontos megérteni, hogy a hajó és a Pay-címeket használnak a vásárlási folyamat.

A hajó a címre: Ez az információ jelenik meg a logisztikai fülre. Ha bejelöli a használata Elemek Cím mezőben az Adminisztráció → rendszer inicializálása → dokumentum beállításai → Általános lapon, a hajó címe látható az egyik az első kiválasztott raktárban. Másképp ISE, a társaság címe jelenik meg itt. Lehet módosítani a hajó, hogy foglalkozzon a beszerzési dokumentumokat annak érdekében, hogy az árut szállított a megfelelő helyre.

Fizess a címre: Ez az információ jelenik meg a logisztika fülre, és határozza meg a szállító üzleti partner törzsadatokban rekordot. Győződjön meg róla, hogy a fizetés a cím a kívánt egy adott vásárlás, mert az információ kiírja az ellenőrzést, amikor a kifizetés ki.

Ábra 6-6: Hol Szállítás és fizetős címekre meghatározott

Az adó kódot p urchasing dokumentumok alapján határozzák meg a kiválasztott raktárban. Ugrás Adminisztráció → Setup → Inventory → Elemek azonosítani az adótörvény a raktárban. Ha különböző tételeket különböző raktárak, a megfelelő adótörvény jelenik meg minden egyes sorban.

sap_business_one_beszerzesi_dokumentumok_es_tartozasok_f6/kezdo_lepesek_alap_struktura_es_fobb_adatok.txt · Utolsó módosítás: 2011/02/09 22:03 (külső szerkesztés)