SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

Beszerzési folyamat áttekintése

:-(( Sajnos az oldal még nincs meg ))-:

Ne bánkódjon, inkább szavazzon erre az oldalra és ez lesz a következő leírás amit elkészítünk!

Szavazzon MOST!

A továbbiakban gépi fordítású szöveg olvasható

Ebben a részben visszük át az alap három részből álló folyamat a megrendelés, fogadó, és a kifizető az áruk vagy szolgáltatások. A folyamatábra ábra 6-1 mutatja be a „big picture”, hogyan SAP Business One beszerzési dokumentumok kapcsolódnak egymáshoz, beleértve az összes kötelező lépések, amelyek szó a következő részben.

Ábra 6-1: Purchasing dokumentum áramlási az SAP Business One

Előfordul, hogy a folyamat nem vesz egyenes utat, mert az egyik vagy másik probléma. Ebből kifolyólag, az SAP Business One lehetővé teszi, hogy más kapcsolódó beszerzési dokumentumokat a speciális körülményekre. Ezek a további beszerzési dokumentumok lehetővé teszik, hogy fiókját automatikusan az összes változás, hogy előfordulhat a A / P folyamat útvonal-mint például az, hogy visszatérjen hibás elemeket, vámot fizetni a díjat, vagy egyéb díjak, és így tovább. Nyilvánvaló, hogy ez fog menteni rengeteg időt és fáradságot, mert akkor nem kell kézzel egyeznie a változások az eredeti beszerzési dokumentumokat.

A kifejezés elemet használ egy nagyon különleges módon az SAP Business One. Ez csak a termékek és a vásárolt anyagot, legyártják, eladják, és raktározták.

A megrendelés (PO) a dokumentum az Ön által megadott az eladó meghatározza a termékek vagy szolgáltatások szeretne vásárolni, többek között elfogadott-a mennyiségek és az árak.

Az A / P előszámla hasonló a PO hanem magában foglalja a fizetési kérelem. Akkor használják, amikor az eladó számlákat mielőtt nyilvánított egy árut vagy szolgáltatást.

Az árubeérkezés PO az a dokumentum, hogy jelöli az áruszállítás az eladó egy cég. Arra használják, hogy frissíti a jegyzéket, mennyiségéről és értékéről.

Az áru vissza okmányt használnak megfordítása érdekében árubeérkezés PO után már kiküldték. Akkor használják, amikor egy részét vagy egészét az áru kapott vissza az eladó.

A partra költségek dokumentum használható, ha járnak további költségekkel a vásárlás tételek, általában külföldről, mint a tarifák, brókerek „díjakat, és így tovább.

Az A / P számla a dokumentumot, amely tartozások belép az eladó számla információk és beállítja a fizetést.

Az A / P jóváírás használják fordított az A / P-számlát részben vagy teljes egészében-után már kiküldték. Ez hiteleket a vállalat a visszaszállított áruk az eladó.

Az A / P Előlegszámla használják egy előre fizetés forgatókönyv. Az összeg felvett egy előre meghatározott eszköz számla, és így a költségeket, illetve a készlet számlára, ha az előleg alkalmazzák egy normál A / P számlát. Ez a dokumentum nem érinti a leltárt.

sap_business_one_beszerzesi_dokumentumok_es_tartozasok_f6/beszerzesi_folyamat_attekintese.txt · Utolsó módosítás: 2011/02/09 21:54 (külső szerkesztés)