SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

Beszerzés lépésről-lépésre

:-(( Sajnos az oldal még nincs meg ))-:

Ne bánkódjon, inkább szavazzon erre az oldalra és ez lesz a következő leírás amit elkészítünk!

Szavazzon MOST!

A továbbiakban gépi fordítású szöveg olvasható

Most nézzük a folyamatot részletesebben, egy lépéssel egy időben, kezdve a megrendelést.

1. lépés: Megrendelés

Létrehozása PO az első és legalapvetőbb feladata minden vásárlási alkalmazást. Dióhéjban, a PO egyik kereskedelmi által kiállított vevő az eladó tételek meghatározásáról (áruk vagy anyagok), vagy szolgáltatás-mellett megegyezés a mennyiségek és az árak, hogy az eladó biztosítja a vevő.

Létrehozása és kiküldetés PO

Lehet, hogy hozzon létre egy új PO kattintson a dokumentum nevére a modul menüben vagy az alapította meg a meglévő vevői rendelés. Ez utóbbi funkció különösen hasznos, ha tartani készlet a raktárban van drága, vagy veszélyes (mint például a gyémánt vagy a tűzveszélyes anyagokat is), és a cég elrendeli a termék az eladó (azaz létrehoz egy PO) csak egy ügyfél akar vásárolni A termék (azaz létrehoz egy vevői rendelés). További információk az előző fejezetben Drop szállítás. Emellett termelői szervezet jöhet létre automatikusan az MRP modul. Lásd a 7. fejezetet további információkért.

Jóváhagyás éber. A jóváhagyott négyzet be van jelölve, ha a személy megteremti a vásárlóerő-dokumentum az engedélyt, hogy tegye meg. Lásd a 10. fejezet további információkért.

Ha már részt vett a törzsadatok kérdésekről tárgyalt korábban, meg kell adnia kizárólag az alábbi információkat saját PO:

  • időpont: Ez az a nap, hogy szeretné megkapni a tételeket (vagy szolgáltatások) rendelhető.
  • Eladó: Lásd a „Getting Started: Közös felépítése és főbb adatai” korábban ebben a fejezetben. Ábra 6-7 mutatja, hogyan kell meghatározni a fizetési mód.
  • Tartalom fül: Az Elem / szolgáltatás típusa mezőben, győződjön meg arról, milyen típusú kiválasztott megegyezik azzal, ami van rendelés, ábra 6-7. Adja meg az összes tétel (vagy szolgáltatás, de ne feledje, hogy nem keverjük össze a kettőt és szolgáltatások egységes beszerzési bizonylatot), akkor rendelnek be a táblázatba. (Lásd: „Első lépések: Közös felépítése és főbb adatai” korábban ebben a fejezetben. )

Ábra 6-7: Elemek vásárlása és / vagy szolgáltatás

Miután megadta ezeket az információkat a fejléc és a Tartalom fülre a PO, a többi a dokumentum lakott a szükséges adatokat kiadja a PO. Ha nem hajlandó felvenni a PO (kattintson a Hozzáadás gombra), akkor mentse tervezetét (az Alt + S vagy kattintson a Fájl → Mentés piszkozatként, lásd 10. fejezet további információt a dokumentumot dr afts) . Az SAP Business One, a PO az egyetlen beszerzési bizonylatot akkor módosíthatja után került.

Hogyan hozhatok létre egy takarót PO? Hogy hozzon létre egy takarót PO termékek vagy szolgáltatások, amelyek megvalósítási meghatározott időkeretben, vagy rendszeres időközönként (például bérleti irodahelyiség és felszerelés vagy szolgáltatási szerződések), hozzon létre egy megrendelés annyi sorokat szükség van (például , 12 elem, hogy fedezi a havi szállítások egy évig). Ezután közel egy sort, amikor a termékek vagy szolgáltatások szállítják, míg az egész PO-nak használtak.
Jóváhagyási eljárások tip. Az SAP Business One nem csak tud határozni, hogy ki kezdeményezheti a megrendeléseket, és kinek van szüksége, hogy kézjegyével ellássa a megrendeléseket, de akkor is meg kiadási korlátokat minden e célból felruházott személy. Lásd a 10. fejezet további információkért.

Számviteli és Készletezési hatása a PO

Ha egy PO egészül ki az SAP Business One, nem érték-alapú számvitel változás következik be. Ugyanakkor a rendelési mennyiségek felsorolt készletgazdálkodást nő. Megtekintheti és mennyiségben érdekében különböző jelentéseket és ablakok, mint például a leltár állapotára vonatkozó jelentést, valamint a tétel törzsadatok ablakban. Nyilvánvaló, hogy ilyen valós idejű hozzáférést ezekhez az információkhoz játszhat fontos szerepet optimalizálása a cég Beszerzési és Készletezési Társaság üzleti folyamatokat.

Hogyan PO információ felhasználásának Később

Során egy mezei fizetendő számlák folyamat, amikor az áruk a kapott megrendelések egyezik csomagolás kombiné és szállítói számlák, mielőtt a számlát csak. Az SAP Business One, ez a folyamat automatikus: a megrendelés össze lehet kapcsolni az áru átvételét PO (információk csomagolás szelvényen), amely aztán össze lehet kapcsolni az A / P számla (információk eladó számla), amely lehetővé teszi információk következetes és megtartotta az egész folyamatot. Sosem kell bevinni az adatokat kétszer-különösen, ha már annak tudatában, hogy részt vegyen a törzsadatok kérdésekről tárgyalt korábban.

2. lépés: Áruátvétel PO

Az SAP Business One, a árubeérkezés PO jön létre, ha kap árukat az eladó. A legtöbb vállalat, az a személy, a raktárban vagy a felelős hivatal átvétele szállítmányok végrehajtja az áru átvételét PO. A szolgáltatások, az a személy, akinek a szolgálatot rendszerint kiadja a dokumentumot.

Létrehozása és kiküldetés Áruátvétel PO

Egy árubeérkezés PO hozható létre új kiválasztja a dokumentum nevét a modul menüben, vagy lehet építeni egy meglévő PO (6-8 ábra mutatja a két módszer). Ha alapozza meg árubeérkezés PO egy meglévő PO, akkor másolja át az összes szereplő adatok a PO, vagy használja a dokumentumot készít varázsló (lásd 10. fejezet), válassza ki az adatokat másolni egy vagy több meglévő termelői szervezetek javára. Még ha

Jelentés emlékeztetőt. A szállítói kötelezettségek öregedés jelentés és vásárlási analitikai alapvető jelentéseket a Beszerzési-A / P modul. A szállítói kötelezettségek idősödő jelentés azt mutatja, az összes pénzt a társaság tartozik, és milyen sokáig volt tartozott. Ez egy fontos jelentést kezelésében a cash-flow a vállalat és kiválasztásában, amelyek számlákat fizetni az első időkben a készpénz hiány. A vásárlás analitikai lehetővé teszi, hogy megvásárolja a felsorolása eladó, elem beszerzési munkavállalói, és egyéb szempontok annak érdekében, hogy részletes a vásárlói magatartás elemzése. Mindkét jelentés alapján Beszerzési jelentések a Beszerzés - A / P területe a főmenü.

másolt minden adatot egy meglévő PO akkor is módosíthatja mennyiség és az ár-, valamint a dátumok, eladó, és pont az információ-, mielőtt post (hozzá) a dokumentumot.

Ábra 6-8: létrehozása árubeérkezés PO a semmiből, és egy meglévő PO

Függetlenül attól, hogy hogyan hozza létre a árubeérkezés PO, nem kell különbséget az adatokat az áru átvételét PO és az eladó szállítási okmány (csomagszelvényét) elküldte a tételeket, mert a részletek az eladó dokumentum jogilag kötelező érvényűek. Ha bármilyen eltérés van között az alap PO adatok és az eladó szállítási okmány, akkor oldja meg őket az eladó, mielőtt elküldhesse árubeérkezés PO.

Kezelése sorozatszámok

Irányító sorszámot leltári tételek lehetővé teszi, hogy pontosan megtalálni és követni különösen egységeket vásárolt és értékesített. Minden készlet mozgás feljegyzéseket, amelyek sorszáma használtak, és a különféle jelentések megtekinthetők az ügyleti jegyzőkönyv az egyes sorszámot. Sorszámát lehet használni a szolgáltatás modul is. Ügyfél berendezések kártyák automatikusan létrejön egy sorozatszámot értékesítik. Tudjon meg többet a szolgáltató modul 9. fejezetben. A Adminisztráció → rendszer inicializálása → Általános beállítások → Készlet → elemek lapon

meghatározzák a kezelési módszert sorszámát. Ha bejelöli a Be Minden tranzakció lehetőséget, minden raktáron beutazás vagy kiadás, a sorszámot kell azonosítani. Jogcím a K eceived a leltár, például egy árubeérkezés PO, meg kell adni a sorozatszámot attribútumok létrehozása érdekében, és adjuk hozzá a dokumentum. Ha bejelöli a Be Release csak lehetőség, sorszámát kell kiválasztani, hogy fel kell szabadítani a dokumentumot, amely csökkenti a leltár, mint például a szállítás. Ez azt jelenti, hogy fel létrehozása az árubeérkezés PO nem szükséges meghatározni a sorozatszámot a attribútumokat. Ez a módszer elsősorban elkötelezett vállalatok számára, hogy a beszerzések nagy mennyiségét, és nem kívánják, hogy a vásárlási folyamat visszatartott meghatározása céljából sorszámát. Egy későbbi szakaszban, a sorozatszámot attribútumainak frissülnek.

Meghatározni sorszám attribútumok létrehozására, vagy válasszuk is, hogy fel kell szabadítani, kattintson a jobb gombbal a mennyiség terén, és válassza a sorozatszámok.

Számviteli és Készletezési hatása a Áruátvétel PO

Lényeges, hogy a mennyiségek és árak a árubeérkezés PO mérkőzés az eladó szállítási okmány. Ellentétben a PO, a árubeérkezés PO nem lehet módosítani, miután bekerült az SAP Business One, mert előidézi mind készlet és számviteli műveletek.

Választható lépés: Áruk Vissza

Persze, mindig vannak alkalmak, amikor az elemek kapott hibásnak vagy más módon nem elfogadható, és vissza kell az eladót. Mivel nem tudod megváltoztatni vagy törölni a árubeérkezés PO, akkor létrehozhat egy árut vissza dokumentum ábrán látható 6-9. Ez a beszerzési bizonylatot megfordítja részben vagy teljesen a mennyiség és az érték-alapú változtatások, amelyeket az áru átvételét PO, hogy jött létre, amikor az elemek érkezett.

Ábra 6-9: létrehozása árut vissza dokumentum

Választható lépés: Beszerzési

Időről időre szükség lehet venni a felmerülő költségeket, ha az importáló külföldi terméket, mint például a vám, bróker, és a biztosítási díjak. Erre a célra, az SAP Business One akkor létrehozhat egy partra költségek dokumentumot alapján frissíti a költsége az importált termékek és a kiszámításához szükséges készletértékelés, a bruttó nyereség, vagy bármilyen egyéb leltári kapcsolatos számítás. Akkor kötelező, hogy ez a beszerzési bizonylatot kell alapulnia árubeérkezés PO. Mivel az SAP Business One használja az árubeérkezés PO, mint az alap referencia a teljes behozatali folyamatot, győződjön meg róla, hogy adja meg az elem árak és mennyiségek megfelelő időben létrehozta az árubeérkezés PO. Miután partra tegye a költségek dokumentumot, az ár a behozott tételek frissül. És mivel ez is tartalmaz minden költséget, amely a kiosztott, a birtokos költségek dokumentum létrehoz egy naplóbejegyzést, hogy tükrözze a kiegészítő behozatali költségek számviteli.

Ha a végső költségek még nem ismertek, akkor tegye partra költségek becsült, és egy későbbi szakaszban utáni korrigált landolt költség dokumentum a végleges számok, hogy lemásolja az első partra költsége dokumentumot egy újat.

Ábra 60-10: Beszerzési költség lépések

Annak érdekében, hogy az automatikus naplóbejegyzések meg kell adni a megfelelő főkönyvi számlák. Ugrás Adminisztráció → Setup → Beszerzési → Beszerzési költség meghatározása a földbirtokos költség juttatott forrásokat figyelembe. Ugrás Adminisztráció → Setup → Inventory → Vám csoportok határozzák meg a vám-kiosztási és költség számlák.

Számviteli és Készletezési hatása Beszerzési költség

A partra együttműködés st dokumentum nem változik mennyiség szintjét készleten. Ennek ellenére nem frissíti az elem egységnyi költség alapján Áruátvétel PO eredeti ára plusz a járulékos költségek azonosított landolt költségek dokumentumot. A naplóbejegyzés megterheli a leltár számlára, és jóváírja a Vám-elosztási számla a vám összegét. Ha szeretné, hogy vám nem befolyásolja leltár költségeit, az összeg felteszik a Vám költségek számla helyett. Ami a kirakodott költség kiadásokat, a naplóbejegyzést megterheli a leltár számlára, és jóváírja a kirakodott költségek elosztási számlák.

Az utolsó lépés a felvétel partra költségek utáni szolgáltatás az A / P számlát a szállító amely a bróker Ön kifizette a járulékos költségeket. Itt lenne hitelt az eladó, és megterheli a megfelelő elosztási számlákon, így az összeg törlődik.

3. lépés: A / P számla

Az A / P számlát a beszerzési bizonylatot az SAP Business One, hogy a „kérve” a számlát, hogy az eladó elküldi a termékek vagy szolgáltatások megrendelt és kapott. A fizetendő számlák jegyző általában létrehozza az A / P számla, amelyre szükség van kifizetését kérni az eladó. Az A / P számlát eredményez, naplóbejegyzést, amely tükrözi növelését a vállalat felelőssége, hogy az eladó, és frissíti az adó számla és a vonatkozó költségek számla (k).

Létrehozása írása és egy A / P számla

Hozhatunk létre egy A / P számlát közvetlenül jelölje ki a dokumentum nevét a modul menüben vagy az alapította meg egy vagy több termelői vagy árubeérkezésekben. Ha alapozza meg az A / P számla egy vagy több meglévő beszerzési bizonylatokat, akkor másolja át az összes szereplő adatok a PO, vagy használja a dokumentumot készít varázsló (lásd 10. fejezet), válassza ki az adatokat másolni egy vagy több meglévő termelői vagy árubeérkezésekben. Akkor is, ha másolja az összes adatot a jelenlegi beszerzési dokumentum (ok), akkor is módosíthatja mennyiség és az ár-, valamint a dátumok, eladó, és pont az információ-, mielőtt elküldeni a dokumentumot.

Számviteli és Készletezési hatása az A / P számla

Egyszer írt az SAP Business One, az A / P számlát nem lehet változtatni, mivel ez a jogi könyvelési dokumentum generáló bejegyzések főkönyvbe. A kiküldött A / P számlát is frissíti a kapcsolódó eladó számlák számviteli.

Azokban az esetekben, ahol az eladó számlájára megérkezik, mielőtt a tételeket kapott, és az elemek, melyek megvásárlása kezelik a raktárban, az ebből eredő A / P számlát is növeli készlet mennyiségéről és értékéről.

Választható lépés: A / P Reserve számla

Az A / P előszámla hasonló a PO, de ez is egy fizetési kérelmet. Ezt akkor alkalmazzák, amikor az eladó aggódik a hitelképesség és a szükséges előrefizetés átadását megelőzően egy elem

Adatbevitel tip. Használja a dokumentum dátuma mező az A / P számla fejléc be az eladó számla dátuma. Ez azért fontos, számviteli és ellenőrzési okokból, mint a számla dátuma és a postára adás dátuma eltérhet. Ön is szeretné változtatni a nevét, az Eladó ref. Nem területen a dokumentum fejlécében, hogy Szállítói számla száma Ez a mező kiírja az ellenőrzést, és lehetővé teszi a gyártó kötni a befizetést a számla. Lásd a 15/02 részleteket.

Az A / P előszámla kombinációja a PO és a kifizetési kérelmet. Meg lehet létrehozni közvetlenül vagy egy meglévő PO. Egyszer írt, a dokumentum terhelje meg a vonatkozó számlákat a főkönyvi anélkül leltárt mennyiségéről és értékéről. Az A / P előszámla nem használható a szolgáltatás.

Választható lépés: A / P Credit Feljegyzés

Ön használja az A / P jóváírás az SAP Business One fordított részben vagy egészben a leltár vagy számviteli műveletek beküldte az A / P számlát abban az esetben, ha vissza később, vagy tételeket észre, hogy hibát követtek el, míg az adatok bevitelét a korábbi kapcsolódó beszerzési dokumentumok, amelyek nem korrigáltak. Hoz létre egy A / P jóváírás segítségével az A / P számlát, mint a bázis dokumentum (ábra 6-11), ha azt szeretné, hogy kimutassa az összefüggést a két ügylet. Azonban akkor is létrehozhat egy A / P jóváírás nélkül alapdokumentuma.

Ábra 6-12: létrehozása A / P jóváírás

Ha, mielőtt végre egy A / P számlát, akkor visszaküldött tételek, és az eladó küldött egy árut vissza, amelyet először hozzon létre egy árut vissza az SAP Business One, amely frissíti a jegyzéket, mennyiségéről és értékéről. Amikor megkapja a jóváírás a visszaküldött tételek, az eladó, hozzon létre egy A / P jóváírás, hogy frissítse a számviteli műveletek.

Választható lépés: A / P Előleg folyamat

Bizonyos esetekben kell fizetniük egy részét az összes előre esedékes, általában az időt, helyet a PO. Például, ha a gyártó kéri, hogy adja meg hitelkártyája adatait abban az időben ő vállalja, hogy teljesíti a megrendelés, akkor rögzíti ezt, mint előleg.

Rögzítéséhez ezt az összeget, miközben megteremti a PO, kattintson a fizetési módok ikonra a fizetési módok ablakban. Ha hozzáadjuk a PO, három dokumentumokat hoznak létre:

1) 2) 3)

A POAz A / P előleg számlát. kapcsolódik a PO egy kimenő fizetés, amely bezárja az A / P előleg számlát.

A folyamat akkor teljes, ha kiadod a végleges A / P számlát. Ha alapja a számla a PO, az A / P előleg számlát nem alkalmazzák, és az összeg csökken, az A / P számla összegét.

Az A / P előleg számlát is létrehozni a semmiből, vagy hivatkozás nélkül a PO. Attól függően, hogy az üzleti folyamatok a cég, akkor nem hozhat létre PO, vagy talán az előlegfizetés történik később, miután hozzá a PO. Ezekben az esetekben lehet létrehozni, az A / P előleg számlát függetlenül. Amikor a fizetés megtörténik, hozzon létre egy kimenő fizetés, és alkalmazni, hogy az A / P előleg számlát.

Előleg összege emlékeztető. Ha alkalmaz előleget, akkor úgy dönt, hogy kifizeti a teljes összeget a megrendelés, ideértve az adó-és áruszállítás. Az is lehet fizetni meghaladó összeg az eredeti PO összeget. Ebben az esetben, amikor létrehozza az A / P számlát, alapértelmezés szerint a számla összesen körülbelül nulla, ha azonban úgy dönt, hogy, akkor lehet alkalmazni, az egész le fizetés összege, így az A / P számla összesen negatív.

Számviteli és Készletezési hatása az A / P Előlegszámla

Az előleg számla nem befolyásolja a leltárt. Az alapok azonosított dokumentum megterhelik egy előre meghatározott eszköz számla, és az eladó számláján.

Miután az A / P előleg kerül kifizetésre, akkor lehet alkalmazni, hogy az A / P számlát. Ebben a szakaszban az összeget át az eszköz a leltár vagy költség számla. Az eladó javára a fennmaradó egyenleget.

Adja meg az alapértelmezett megállapított fizetési számlára megy Adminisztráció → Setup → Pénzügy → G / L számla meghatározása. Válassza ki a Beszerzési fülre. Az Általános allapot, nyomja meg a Tab a Fizetési Advance válassza ki az eszköz fiókot. Ez a számla is megjelenik az üzleti partner törzsadatokban. A fiók felül lehet bírálni a belépő egy másik fiókba.

Akkor lehet alkalmazni, több kimenő előleg ugyanazon a PO. Ha meg akarjuk tekinteni az összes előleg, jobb klikk a vevői képernyőn, és válassza a Kapcsolódó Előleg ügyletek.

sap_business_one_beszerzesi_dokumentumok_es_tartozasok_f6/beszerzes_lepesrol_lepesre.txt · Utolsó módosítás: 2011/02/09 22:27 (külső szerkesztés)