SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

Felkészülés az Anyagszükséglet tervezés-futtatására

:-(( Sajnos az oldal még nincs meg ))-:

Ne bánkódjon, inkább szavazzon erre az oldalra és ez lesz a következő leírás amit elkészítünk!

Szavazzon MOST!

A továbbiakban gépi fordítású szöveg olvasható

A munka nagy részét a felkészülés az MRP-futás kerül sor, a szokásos rutin segítségével az SAP Business One-hoz fuss a te dolgod. Ha törzsadatok tételek, leltár, darabjegyzékek, megrendelések, a termelési megrendelések, megrendelések, előrejelzések, és így tovább tartják naprakészen, MRP tud nyújtani egy éles, pontos képet ad az Ön igényeinek.

Az MRP áttekintése folyamat

Mivel ábra 7-1 mutatja, hogy végre egy olyan MRP-futás, a termelés, a kínálat, a kereslet és adatoknak pontosnak kell lenniük. Miután egy-egy sorozaton befejeződött, minden problémát lehet kezelni, hogy termelési bevétel zökkenőmentesen.

Főbb törzsadatok kapcsolatos beállításokat MRP

A legtöbb dokumentumok és adatok részt az MRP folyamat egyszerű és egyértelmű. Gyártási megrendelések, megrendeléseket, és az értékesítési megrendelések dokumentumok listája cikkek a vásárolt vagy eladott.

Háromféle törzsadatok jelentik a lényege az MRP-folyamat: a darabjegyzékben meghatározza a tételek előállítására használt gyártott elem, az elem adatait megadja az átfutási idő, hogy tudomásul megszerezni minden egyes tételre, és a nyilvántartási adatok jelenti, hogy mennyi Minden elem a kezét. Íme javaslatokat tartani ezt a fajta törzsadatok naprakészen, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az MRP-futás már pontos képet arról, hogyan célja áru előállítása.

Darabjegyzék

A törvénytervezet az anyag felsorolja az összes elem inputként a termelési folyamat. Tételek anyagjegyzékeket utalhat elemek vásárolt vagy tett. Készített termékek meg saját darabjegyzék, amelyek magukban foglalhatják más készített termékek, és így tovább. Az MRP-futás kezdődik a termékek mind a nyitott vevői rendelések, a termelési megrendelések, előrejelzések, és minimális készletszintek, majd bejárja a megfelelő anyagjegyzékeket, hogy ha az összes szükséges elem lesz elérhető, ha szükséges.

Ábra 7-1: Az MRP folyamata

Bérköltségek emlékeztetőt. Néhány MRP alkalmazások az úgynevezett „tervezett útvonal”, amely a leírása az ösvény tételek veszi át a munkaerő és a termelési folyamatok, mivel azok gyártják. Az SAP Business One egy leegyszerűsített MRP folyamat, amely nem modellje a termelési kapacitás. Munkaerő-költség, azonban lehet elszámolni. Ahhoz, hogy a teljes előállítási költségét egy tétel, meg kell adnia egy speciális elemet használnak, hogy képviselje a munkaerő-költségek mellett, a belépés az összes elemet a darabjegyzék. Tudjon meg többet a termelési folyamat a 13. fejezetet.

Pont és Készletezési törzsadatok

Ábra 7-2 mutatja az esetben szükséges idő terén a tervezési adatok lapján pont törzsadatok ablak (elérhető kiválasztásával Leltár a főmenüben). Ez az egyik legfontosabb területe, hogy adja meg helyesen, mert a pontosságát és hasznosságát az MRP-futás szabályozza ezeket az adatokat.

Ábra 7-2: esetben szükséges idő terén alkalmazott MRP számítások

A legfontosabb lépés annak biztosításában, az MRP-futás végre helyesen a következők:

  • Győződjön meg róla, egy tétel törzsadatok rekord létezik minden egyes szülő és alkatrész-elem tartott leltárt és használt anyagjegyzékeket
  • Adja meg a szükséges minimális készletszintet minden tétel esetében a nyilvántartási adatok lapon → Állítsa be a tervezési módszer MRP tételenként. Ha a tervezési módszer nem állítva MRP, a elemet nem lehet kiválasztani az MRP varázsló.
  • Adjuk meg a beszerzési módszer a tétel a „make” vagy a „vásárolni”. A „buy” elem a PO létrehozva ed, és a „make” elem, amelynek gyártási megrendelést jön létre. Győződjön meg róla, hogy minden elem, hogy a szülők a termelési számlát anyag határozza meg a „make”.
  • adjuk meg az idõket vagy többszörösei az elem, valamint a minimális mennyiséget → Adja meg az átfutási idő kell ahhoz, hogy vásárlás vagy az elem, ahogy az ábra 7-2 → Create eladási előrejelzéseket, ha szükséges. Lásd fogyasztása előrejelzések később ebben a fejezetben.
sap_business_one_anyagszukseglet_tervezes_1x1_f7/felkeszules_az_anyagszukseglet_tervezes_futtatasara.txt · Utolsó módosítás: 2011/02/09 23:04 (külső szerkesztés)