SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

A varázsló használata az Anyagszükséglet tervezés futtatásához

:-(( Sajnos az oldal még nincs meg ))-:

Ne bánkódjon, inkább szavazzon erre az oldalra és ez lesz a következő leírás amit elkészítünk!

Szavazzon MOST!

A továbbiakban gépi fordítású szöveg olvasható

A pontos modell az üzleti életbe, készen áll egy MRP-futás, amely segít kitalálni, hogyan lehet az anyagok, amire szüksége van az ideje, hogy vagy forgalmazó.

Végrehajtó az MRP-futás magában eljárás segítségével az alábbi lépéseket:

 1) létrehozása MRP-forgatókönyv, vagy válasszon egy meglévőt
 2) Válassza ki a kereslet és kínálat adatforrások
 3) Végrehajtás az MRP-futás és elemezzék ajánlások
 4) Cselekvés ajánlásai alapján az MRP-futás

A teljes kép, hogy hogyan hajtották végre MRP-futás a magyarázata, három példát. Az első példa, amely miként az MRP funkciót kezel többszintű darabjegyzék minden lépés fedi le részletesen. A másik két példa, amely időigényes előrejelzések és a rend megszilárdítása, magyarázza e két fejlett szempontjai MRP folyamat egy magasabb szinten.

MRP 1. példa: többszintű darabjegyzék

Az egyik alapvető jellemzője az MRP funkciók az SAP Business One a módja, hogy elemzi a többszintű darabjegyzék, amelyben az egyik darabjegyzék hivatkozik egy másik törvény az anyagok, amelyek utalnak, hogy még több. A kihívás abban áll, hogy győződjön meg arról, hogy minden elem szükség van, hamarosan elérhető annyira, hogy az alkatrészek lehet elég messze előre, hogy megfeleljen a menetrend a legmagasabb szintű elem, amely magában foglalja őket. Komplex termékek, váltók anyagok kaszkád több szinten.

1. lépés: létrehozása vagy kiválasztása eset

A folyamat megkezdéséhez az MRP-futás, akkor először válasszuk a főmenüben → MRP → MRP varázsló. Ez bemutatja egy egyszerű üdvözlő ablak vezet egy listát a már meglévő forgatókönyveket. Minden forgatókönyv hatályát határozza meg a MRP-futás. Ebben a példában egy számlát az anyagok két szinten kell elemezni:

Lexmax nyomtató Darabjegyzék

Átfutási idő

Hívás kezdeményezése, illetve

On-kéz

Alkatrész

(Nap)

megvesz

mennyiség

Memória tábla

2.

Vásárlás

0

Nyomtató fej

0

Vásárlás

0

Tápegység

0

1

Győződjö

gyülekezés

Tápegység Közgyűlés Bill of Materials

Abban az időben az MRP-futás, a vevői rendelés, amely 10 Lexmax nyomtatók jött létre azzal a határidőt június 21-én. Nincs elérhető használt mennyiséget a rendelés teljesítéséhez, mint a rend létrehozásának időpontja, június 13. Az MRP-futás határozza meg, amire szükségünk van, hogy a keze, hogy töltse ki ezt a sorrendet. Ábra 7-3 mutatja a forgatókönyv részletei ablakban az MRP varázsló, amely után jelenik meg az üdvözlő ablak.

Ábra 7-3: forgatókönyv részletei ablakban

A legfontosabb dimenziója forgatókönyv ellenőrzött a forgatókönyv részletei ablakban a tervezési horizont, hogy tanulmányozni fogják, és az elemeket, amelyek bekerülnek a futás. Ez MRP-futás egy 30 napos tervezési távlatot, hogy elemezni fogja az összes forrásból a kereslet az időszak júniustól 16 July15. Az MRP-futás kiszámítja a termelés és a megrendeléseket szükséges összes elem tartalmazza a számla az anyagok. A Mentés gomb forgatókönyv, amely szerepel e és később ablakok a folyamat elmenti a beállításokat használt MRP-futás.

Átfutási idő

Hívás kezdeményezése, illetve

On-kéz

Alkatrész

(Nap)

megvesz

mennyiség

AC adapter

2.

Vásárlás

0

Tápegység

0

Vásárlás

0

2. lépés: kiválasztása Adatforrások

A következő ablakban az MRP varázsló ábrán látható 7-4, meghatározza az adatok kiszámításához használt forrásokat, a kereslet.

Ábra 7-4: Data Source ablakban

A Data Source ablakban adja meg a dokumentum típusokat, amelyek kiszámításához használt termékek iránti keresletet, mint a termelés megrendelések, megrendelések, és a megrendeléseket, és hogy mely raktárak tartsa az eredeti a használt mennyiségek szerepelnek a futás. Mint azt már korábban ismertettük, győződjön meg arról, hogy úgy dönt, csak a megfelelő raktárak.

3. lépés: Kivitelezők Az MRP-futás analizálása és ajánlások

Az MRP-futás hajtja végre kattintva a Futtatás gombra a jobb alsó sarokban bármely MRP varázsló ablak. Ez az intézkedés MRP funkciókat, hogy kiszámolja az aktuális leltár és a termékek iránti keresletet, jelentések, hogy van elég anyag a kezét, és ajánlásokat tesz, hogy melyik a meghozandó intézkedéseket, hogy elsajátítására anyagok. Ábra 7-5 eredményeit mutatja az MRP-futás.

Ábra 7-5: Elem listában egy MRP-futás

Nézzük meg részletesen, hogyan MRP funkciók megérkezett az eredményeket ábrán látható 7-5:

  • Az MRP-futás létrehozott egy követelmény, hogy a szülő elem Lexmax nyomtató nem teljesítik a vevői miatt június 21-én a 10 egység.
  • A Lexmax nyomtató vezető ideje 3 nap termelni, így az MRP-futás számít 3 napon vissza az esedékesség napjától június 21 DETE rmine esedékessége minden első szintű alkatrész kialakításához szükséges a Lexmax nyomtatót. Június 20. és 19. figyelmen kívül hagyja a gróf, mert esik a hétvégén és tartják munkával töltött nap. Ezért az esedékesség napján minden első szintű komponens határozza meg, hogy június 16.
  • A következő lépés az MRP-futás, hogy meghatározzák a második szintű elem követelményeknek. Az egyik első szintű elemek, a tápegység szerelvény, egy részegység két elemet, ehhez ugyanis egy nap a termelést. Annak érdekében, hogy a tápegység a sembly álló június 16-án, az AC adaptert és a tápegység elérhetőnek kell lennie a June15
  • Eredmények: Az AC adapter két napos átfutási idő, így piros színnel kiemelve, hogy bebizonyítsa, késedelembe. Ha ma június 16-án és az adapter van szükség ma nincs módja az elem lesz raktáron időben teljesíteni azt a követelményt.

Használata MRP eredménye ablak (ábra 7-5), akkor lebontja megtekintéséhez törzsadatokat minden egyes tételre vonatkozóan segítségével a narancssárga navigációs nyilak. Ezen felül, akkor vizsgálja meg a meglévő vételi, eladási és termelési megrendelések, felülvizsgálja a kereslet előrejelzése, és nézd meg a készletszintek, ha bővíteni az elem sor ebben az ablakban.

Látni minden javasolt változata a gyártási megrendelések szükség ahhoz, hogy a tételeket az értékesítési érdekében, kattintson a Nézet gombra Ajánlások (nem látható ábrán 7-5). Ha rákattint a Save gombra Ajánlások, Ön elfogadja, és mentse a javaslatokat, és azokat kérésre a sorrendben ajánlásban jelentést. Ne feledje, hogy a megtakarítás ajánlások nem jelenti azt, hogy létrehozta a termelés és a megrendeléseket ajánlott a jelentés-ez egyszerűen azt jelenti, hogy a megtakarítás az ajánlásokat, későbbi felhasználásra. Olvassa el a további információkért ezt a jelentést.

4. lépés: Cselekvés eredményeinek felhasználásával egy MRP-futás

Az utolsó lépés az MRP eljárás használata érdekében ajánlást jelentést, hogy létrehozza az új termelési és beszerzési rendelések alapvető követelmények kielégítéséhez szükséges termékek iránti keresletet. Ebben a lépésben, akkor hogy minden tapasztalat és tudás, hogy ezt a folyamatot, hogy kiegészítse, amit az SAP Business One tette. Akkor megteszi a következő intézkedéseket, többek között:

  • Változás az időpontokat a termelési, beszerzési, illetve eladási megbízások, és tájékoztatja a beszállítók vagy ügyfelek

A változtatások

  • Változás mennyiségben megrendelés, hogy kihasználják a különleges ajánlatokat vagy kerek, vagy

kerek le a széria, amely azt jelenti, kedvezőbb árak

  • Döntse el, hogy a tételek helyett is vásárolni őket, vagy fordítva
  • Shift leltárt az egyik raktárból a másikba
  • Változás a termelési ütemterv

Egyszer Változtassuk meg a dátumok a termelési, beszerzési, illetve eladási megbízások, és tájékoztatja a szállítók vagy ügyfelek a változások

Változás mennyiségben megrendelés, hogy kihasználják a különleges ajánlatokat vagy a kerek felfelé vagy lefelé kerekítjük a széria, amely azt jelenti, kedvezőbb árak

Döntsük el, hogy a tételek helyett is vásárolni őket, vagy fordítva Shift leltárt az egyik raktárból a másikba megváltoztatása a termelési ütemterv

Ilyen változások történtek, és lépett az SAP Business One, további MRP fut lehet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden szükséges elem elérhető lesz idő.

MRP 2. példa: Fogyasztása előrejelzések

Az előző példa azt mutatja, hogyan néz ki az MRP-elemzés hátra az esedékesség napjától a megrendelés, kezdve az átfutási idő a tételeket a megrendelés, majd lépcsőzetes az összes többi vezető idők anyagjegyzékeket az alkatrészek annak megállapítása, hogy az összes anyagok szerezhetők be időben. Azt is fontos megérteni, hogy az MRP-elemzés eléri elő, és csökkenti a várható mennyiségeket, így e jegyzék nem véletlenül túl magasra.

A felesleges alkatrészek néha épít után társaságok elkészíti az éves, negyedéves és havi előrejelzések egységek számát tervezik szállítani annak érdekében, hogy elkerüljék állomány pótlására és fenntart-time szállítások. Ha egy vállalat azt tervezi, a termelésnek az előre jelzett mennyiség, majd hozzáteszi, a tényleges

elrendelte mennyiséget az előrejelzések, termelési meghaladhatja a valós igényekhez és leltárt lehet felfújni. Ilyen helyzetek elkerülése érdekében, az SAP Business One egyik funkciója, hogy megmondja a kérelmet, hogy csökkentsék előre jelzett mennyiség tényleges rendelési mennyiségek. Ennek eredményeként csak a nettó mennyiség előrejelzés (előrejelzés mínusz megrendelt mennyiség) hozzá kell adni az MRP-futás.

Ez a képesség az MRP funkciók az SAP Business One fontos, mivel az előrejelzések tekinthetők források iránti kereslet MRP. Ez azt jelenti, hogy ha egy olyan előrejelzést, hogy a megrendelések 50 egység fog jönni egy bizonyos időszak alatt, MRP kezeli a tervezettől a tényleges megrendelések és a termelési megrendelések generál, hogy a termékek készen állnak, ha szükséges. Folytatva a példában tételezzük fel, hogy a tényleges érdekében 10 darab jön be most, MRP beállítja az előrejelzés lefelé a 10 egység elrendelte, hogy elkerüljék a felesleges építmény a leltárt. Ezt nevezik igénybe a tervezettnél.

Vizsgáljuk meg egy másik példát. Tegyük fel, hogy kapott megrendelés 10 Lexmax nyomtatók határidővel ellátott június 21-én. Nincs elérhető használt mennyiséget a rendelés teljesítéséhez, mint június 13-i, a megrendelés létrehozásának dátumát. Amellett, hogy a vevői létrehozott, van is kereslet várható a 50 egység június 20-án. MRP úgy van beállítva, hogy a vevői rendelések fogyasztani az előrejelzés. (Akkor ezt az adminisztrációt → rendszer inicializálása → Általános beállítások → Készlet fülre → Tervezés lap. )A mi példánkban, a beállítás 7 nap hátra, ami azt jelenti, hogy a kérelem keresések 7 nap vissza az esedékesség napjától (június 21), hogy vizsgálja meg a várható mennyiségeket fogyasztani.

Az MRP elemzés a következőképpen zajlik. Beállítások alapján a fogyasztási módszer, az elemzés számít vissza 7 nap, és lehetővé teszi a tényleges eladási megbízások fogyasztani előre jelzett összegeket. A példában az értékesítések érdekében, hogy 10 egység miatt június 21-én fogyaszt 10 egység az előre jelzett mennyiség június 20-tól csökkentése az előre jelzett mennyiség 40 egység ábrázolt az MRP eredmények ábrán látható 7-6.

Létrehozása az értékesítési előrejelzések. Létrehozása az átdolgozott manuális folyamat. Az Ön eddigi tapasztalatok értékesítési egyes tételeket, akkor előre, ha egy bizonyos mennyiséget lesz szükség. Előrejelzés lehet definiálni, mint napi, havi vagy negyedéves. Ahhoz, hogy új előrejelzések megy MRP → előrejelzés. A 3. lépésben a wi zard, válassza ki az előrejelzés a legördülő listából.

Ábra 7-6: Eredmények MRP forgatókönyv, amelynek előrejelzések megrendelések fogyasztása

MRP 3. példa: Megrendelés konszolidációs

Egy másik hatékony jellemzője az MRP funkciók az SAP Business One, hogy képes megszilárdítása megrendelések így a mennyiség vásárolt mennyiségben, amelyek biztosítják a legnagyobb kedvezményeket. Például, ha egy jelentős kedvezményt álltak rendelkezésre Lexmax memória kártyák, amikor elrendelte a sok 100, az MRP funkciók összesíti minden szükséges megrendeléseket minden Lexmax memória kártyák akár egy megrendelés összege 100 és maximalizálja a kedvezmény. Ábra 7-8 mutatja a rend ajánlás jelentést. Itt, ahol megerősítik a létrehozását, a termelés és megrendelések. Beállíthatja mennyiségeket, időpontok és forgalmazók magyarázni a meghozott intézkedések eredményeinek felhasználásával egy MRP Run egy korábbi szakaszát. Használja a Űrlapbeállítások, hogy megválasszák a konszolidációs lehetőségek sorrendben ajánlás jelentés előtt frissítése.

7. ábra -: Megrendelés ajánlás jelentés

sap_business_one_anyagszukseglet_tervezes_1x1_f7/a_varazslo_hasznalata_az_anyagszukseglet_tervezes_futtatasahoz.txt · Utolsó módosítás: 2011/02/12 20:44 (külső szerkesztés)