SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

Napi feladatok elvégzése

:-(( Sajnos az oldal még nincs meg ))-:

Ne bánkódjon, inkább szavazzon erre az oldalra és ez lesz a következő leírás amit elkészítünk!

Szavazzon MOST!

A továbbiakban gépi fordítású szöveg olvasható

Ha már beállította a számlatükör és a főkönyvi számla meghatározása, készen áll, hogy az SAP Business One a napról-napra tevékenységek, valamint az időtartamra és éves zárás feladatokat.

Kiküldetés manuális naplókönyvelések

A legtöbb naplóbejegyzések az SAP Business One származik egy másik modul, értékesítési, beszerzési, fizetési, és a leltár dokumentumokat postai tranzakciókat automatikusan a G / L. Azonban a GAAP szerinti eredményszemléletű számvitel, néha kell, hogy manuális naplókönyvelések a G / L, mint az amortizáció bejegyzések, eredményszemléletű bejegyzések, helyesbítéséről bejegyzéseket, és a hasonló valamit, más szóval, hogy nem származik a e a többi SAP Business One modulokat. Amikor egy naplóbejegyzés

Beállítási ötlet: Ha kezdett dolgozni a rendszert az év közepén, akkor lehetősége van belépni 1099 nyitóegyenlegeinek a gyártók. Tovább a Főmenü → Adminisztráció → rendszer inicializálása → Nyitóegyenlegek → 1099 Nyitóegyenlegek.

ponttal egészül ki kézzel, hogy rögzítik azonnal, és nem lehet törölni, csak megfordult. (Ehhez lásd a „Tolatólámpa Transactions” később ebben a fejezetben. )

Használata Naplókönyvelés ablak ábrán látható 3-6, akkor létrehozhat naplóbejegyzések kézzel. A célja, manuális naplókönyvelések nyilvántartása ügyletet, amely nem automatikusan indított egy al főkönyv, vagy egy másik folyamatot az SAP Business One. Például egy kézi naplóbejegyzés lehetne használni, hogy felvenni a pénzügyi költségek egy ügyfél számlájára vagy szolgáltatás ellenértékét bankszámlára.

Ábra 3-6: bevitele manuális naplóbejegyzés a Naplókönyvelés ablak

Létrehozásához manuális naplóbejegyzés, menjen a főmenübe → Pénzügy → Naplókönyvelés. A naplóbejegyzés is megjelenik, és létre egy kiterjesztett szerkesztési mód vagy csökkentett szerkesztési módban. Ábra 3-6 mutatja a kibővített szerkesztési mód, amely lehetővé teszi, hogy könnyen be sornyi adatokat anélkül, hogy balra és ri GHT.

Ahhoz, hogy be összegeket devizában egy meghatározott elszámolási szerint Összes Pénznem, vagy belépni egy adott devizaszámla, ellenőrizze a kijelző FC doboz.

Naplókönyvelés tip. Normális esetben a Naplókönyvelés képernyőn csinál hozzászólásokat főkönyvi számlákat. Ahhoz, hogy megjelenik egy lista főkönyvi számlák a G / L Acct / BP kód mezőbe, nyomja meg a Tab. Tudod is használ egy naplóbejegyzést a könyv egy bejegyzést, hogy egy üzleti partner kódját (például, ha a kiküldetés a pénzügyi költségek egy üzleti partner számla). Listájának megjelenítéséhez az üzleti partnerek a lista helyett a G / L számlák, nyomjuk meg a Ctrl + Tab a G / L Acct / BP neve mezőben.
Beállítási ötlet: Megadhatjuk az alapértelmezett beállításokat manuális naplóbejegyzések, mint például, hogy a blokk jelentő a kiegyensúlyozatlan naplóbejegyzés a külföldi pénznemben, vagy hogy a sor postára adás dátuma lehet szerkeszteni. Tovább a Főmenü → Adminisztráció → rendszer inicializálása → dokumentum beállításai → Per dokumentum fülre, és válassza a Naplókönyvelés a legördülő listából. Néhány ilyen mulasztások lehet írni a naplókönyvelésben ablak segítségével Űrlapbeállítások.

Making Ismétlődő könyvelések

Néhány tra nsactions megismétlődne havonta vagy hetente. A tranzakció összege nem lehet ugyanaz minden alkalommal, és a százalékok nem feltétlenül kell rögzíteni (bár megismétlődnek a dátumok, amelyek előre ismert, és általában ugyanabból a főkönyvi számlák).

Használata ismétlődő napló bejegyzéseit költségek, mint az amortizáció, a berendezések bérleti díjak, bérszámfejtés, és irodai bérleti és közüzemi költségek.

Ahhoz, hogy hozzáférést visszatérő hozzászólásokat, menjen a főmenübe → Pénzügy → Ismétlődő könyvelések.

Ha meg egy visszatérő kiküldetés meg kell adnia a számlák vagy üzleti partnerek, valamint a tényleges összegeket. Lesz meghatározza a frekvencia és a lejárat a visszatérő kiküldetés. A rendszer duplica te az eredeti kiküldetés minden napján megérkezik, és lehetővé teszi, hogy akár hozzá a kiküldetés, ahogy van, vagy módosíthatja, mielőtt a végleges kiküldetés főkönyvbe.

Egy másik módja annak, hogy működjön együtt a visszatérő kiküldetés beállíthatjuk, hogy a frekvencia sablon, majd a visszatérő kiküldetés, mint egy sablon minden egyes alkalommal, amikor felad egy kézi naplóbejegyzés.

Könyvelési sablonok használata

Kiküldetés sablonok segítségével egyszerűsíteni a kiküldött egyéni naplóbejegyzések, hogy ismételje meg időszakról időszakra, de ahol a tényleges összegek nincsenek előre ismert. Létrehoz egy kiküldetés sablont százalékos meghatározott a sorok, hanem az összegek. Ha küldesz egy naplóbejegyzés alapuló kiküldetés sablont, akkor adjon meg egy összeget az egyik a sorok és a rendszer szétosztja az összeget a többi sorok szerint a százalékos meghatározott sablon

Használhatja a kiküldetés sablont funkció osztja költségként, például a marketing költségeket, százalékban két vagy több szervezeti egységek. A kiküldetés sablont, akkor vegye 100%-ban az egyik fiókot, és osztja meg automatikusan a többi érintett számlák alapján meghatározott százalékot.

Az is lehetséges, hogy elhagyja egyes sorok nélkül számla kiválasztását és helyette leírást adnak a számla típusától vagy üzleti partner, hogy ki kell választani, ha a naplóbejegyzést kiküldték.

Hozzáférést a kiküldetés sablon funkció, menjen a főmenübe → Pénzügy → Könyvelési sablonok.

Használata Journal utalványok

Használhatja folyóirat utalvány, hogy vizsgálja felül a tételt a pénzügyi tranzakciók mielőtt elküldöd őket. Mielőtt tegye a bejegyzéseket folyóirat utalvány, akkor lehetősége van arra, hogy szerkeszteni, módosítani, vagy törölni ent Ries, az igényeknek megfelelően. Vizsgáljuk meg egy pár helyzetek, amikor azt használni folyóirat utalvány. Talán te képzés egy új alkalmazottat, és ahelyett, hogy kockáztatnák, hogy részben vagy egészben az új munkavállaló naplóbejegyzések esetleg le kell fordítani, akkor lehetővé teszik az új munkavállalót, hogy hozzon létre folyóirat utalványt, amit felülvizsgálata. Ez megszünteti azt a kockázatot, hogy az új munkavállaló tudta utáni helytelen naplóbejegyzések, hogy meg kellene fordítani később. Tudod is használ folyóirat utalványok végre mi lenne, ha elemzések. Is futtathatja a cash-flow jelentést, és egy olyan nyitott folyóirat utalványok annak meghatározására, hogy a hozzászólások, mielőtt ténylegesen tegye őket.

A más rendszerekkel, a folyóirat utalvány használata néha egy-egy naplóbejegyzés. Az SAP Business One, a folyóirat utalvány mindig használják a tételnek a tranzakciók, azaz adja meg több naplóbejegyzések egy betétlapot. Amikor feltölti az utalványt a főkönyvi, mind a folyóirat bejegyzés található az utalvány felteszik együtt.

Ahhoz, hogy készítek egy naplót utalványt, menjen a főmenübe → Pénzügy → Journal utalványok.

sap_business_one_a_penzugyi_fokonyvi_konyveles_alapjai_f3/napi_feladatok_elvegzese.txt · Utolsó módosítás: 2011/02/08 20:09 (külső szerkesztés)