SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

Költségkeret

:-(( Sajnos az oldal még nincs meg ))-:

Ne bánkódjon, inkább szavazzon erre az oldalra és ez lesz a következő leírás amit elkészítünk!

Szavazzon MOST!

A továbbiakban gépi fordítású szöveg olvasható

Használja a költségvetési funkciók az SAP Business One pályán vállalati kiadások és bevételek. Az SAP Business One van egy terhelési funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy megakadályozza további tra nsactions, ha a költségvetés túllépése. Az SAP Business One ki tudják számítani a költségvetési összegek alapján automatikusan egy sor terjesztési módszerek megadott. Például, lehet alapja költségvetési összegek egy előző évi költségvetés és a védjegy őket egy bizonyos tényező, ha azt várod, kiadások, illetve bevételek növelése egy bizonyos százalékot. A jelölés nem egyenlően osztják el, hogy minden számla, vagy fokozatosan. Az SAP Business One automatizálja a folyamatot, de a könyvelő segít eldönteni, hogy mit terjesztési módszert használni.

Során rutin munka, az SAP Business One ellenőrzések tartozik oldalán számlák, amelyekre megadtuk a költségvetést, és ha a költségvetés túllépése, figyelmeztetést ad, vagy blokkolja a keresetet, attól függően, melyik módszert választotta.

A folyamat megkezdéséhez meghatározása a költségvetés, állítsa be a kívánt opciókat az adminisztráció → rendszer inicializálása → Általános beállítások → költségvetés fülre. Az összes többi költségvetési feladatokat, menjen a főmenübe → Pénzügy → költségvetés.

Költségvetés forgatókönyvek

Költségvetés forgatókönyveket használnak a tervezéshez, valamint a költségvetés nyomon követése és jelentéstétel. Ők segítenek elemezni a társ mpany (vagy részleg vagy osztály) pénzügyi helyzete miatt bizonyos feltételek mellett.

Hozzárendelése a terjesztésre vonatkozó szabályok. Hozzárendelhet elosztási szabályok ügyletek során a kérelem, ideértve az értékesítést és beszerzési bizonylatokat, kézi naplóbejegyzések, és így tovább. Hozzá lehet rendelni egy alapértelmezett elosztási szabályt egy adott bevételi vagy kiadási számla. Ehhez nyissa meg a számlatükör, keresse meg a fiókot, válassza ki az elosztási szabályt jelölőnégyzetet, és válassza ki a megfelelő szabályt a listából.

Az SAP Business One lehetővé teszi, hogy meghatározza ezeket a feltételeket, valamint meghatározza a pénzügyi időszak során, amelyre vonatkoznak. Valahányszor létre egy új társaság, a forgatókönyv az úgynevezett „fő költségvetése” automatikusan létrejön. Minden ellenőrzés a költségvetési eltérés végzik a fő költségvetés. Használhatja a forgatókönyv alapjául más forgatókönyv, de nem lehet törölni a fő költségvetési forgatókönyv. Amikor létrehoz egy új kiküldetési időszak, meg kell adnunk a fő költségvetési először ezt a pénzügyi évben.

Amikor futtatja a különböző költségvetési beszámolók a főmenüben → Pénzügy → pénzügyi jelentések → költségvetési jelentéseket, akkor kiválaszthatja, hogy melyik forgatókönyv használni az összehasonlításra. Így lehet kapni betekintést arra vonatkozóan, hogyan a költségvetést érintheti, ha növelni vagy csökkenteni a költségvetési összeget.

Hogy meghatározza a havi költségkeretet, menjen a főmenübe → Pénzügy → Költségvetés Setup → költségvetés. Adja betéti összeget költségek, és a hitel a bevételek.

Ha be szeretné állítani költségvetési forgatókönyvek, menjen a főmenübe → Pénzügy → költségvetési S etup → költségvetési szcenáriók.

3-12 ábra: beállítása költségvetés forgatókönyvek

Költségvetés megoszlása módszerek

Alapértelmezés szerint minden cég az SAP Business One három leggyakoribb módja a költségvetési eszközök elosztása: → Egyenlő: Ez a módszer osztja el a költségvetési összeg között egyenlően hónapban.

  • Növekvő sorrend: Ez a módszer dis kegyeleti költségvetési összegének növekvő sorrendben, és akkor használjuk, amikor növelni a költségvetési kiadásokat az év során. Például januárban használata csak egy kis részét a költségvetés, a februári hogy növelje a kiadásokat, és így tovább.
  • Csökkenő sorrend: Ez a módszer elosztja a költségvetési összeg szerint csökkenő sorrendben, és lehet használni, ha csökken a költségvetés kiadások az év során. Például januárban, használja a legnagyobb részét a költségvetés, februárban használata egy kicsit kevesebb, és így tovább.

Használhatja ezeket a módszereket, vagy új költségvetés elosztási módszerek a költségvetési forgatókönyvek hozunk létre a fog Főmenü → Pénzügy → költségvetési Setup → költségvetési értékesítési módszerekkel.

Költségvetés terjesztési módszert éber. Még ha a munka az éves költségvetés, az összeg még mindig megoszlik a következő hónapokban. Ez a meghatározás csak a költségvetés figyelmeztetések számítás. Remembe r, hogy az összeg által forgalmazott naptári hónap. Ha a sub időszakokra meghatározott módon, a havi költségvetési összeg nem egyezik pontosan az az összeg, úgy kell elosztani az egy bizonyos időszak alatti.
sap_business_one_a_penzugyi_fokonyvi_konyveles_alapjai_f3/koltsegkeret.txt · Utolsó módosítás: 2011/02/08 21:27 (külső szerkesztés)