SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

Időszak zárási feladatok

:-(( Sajnos az oldal még nincs meg ))-:

Ne bánkódjon, inkább szavazzon erre az oldalra és ez lesz a következő leírás amit elkészítünk!

Szavazzon MOST!

A továbbiakban gépi fordítású szöveg olvasható

Sok a munka a pénzügyi számviteli kerül sor az egyes időszakok végén és a végén az év, amikor ügyleteket, vizsgálata és az esetleges korrekciók vagy kiigazítások elvégzéséről. Az SAP Business One támogatja az ilyen tevékenységeket a legkülönfélébb módokon.

Időszak zárás ellenőrző listája

Időszak végén a tevékenységeket végzik, a hónap végén, vagy a negyedév végét, vagy mindkettő, attól függően, hogy a pénzügyi elszámolási folyamatok munkát. Mindkét esetben a lista végén az időszak nagyjából azonos.

  • Győződjön meg arról, hogy minden ügylet esetében az időszakban kiküldött megfelelően, beleértve a kiigazításokat és elhatárolások
  • nyomtatása próbamérleget (egyensúly minden számla és a jelenlegi állapot) → nyomtatása szállítói kötelezettségek öregedés és a vevői követelések öregedés jelentések összeegyeztetni a követelések

beszámolókat a G / L → nyomtatása nyilvántartási könyvvizsgálói jelentést, hogy összeegyeztesse leltár a főkönyvi → nyomtatása pénzügyi kimutatások → Készítsen biztonsági mentést az adatbázisról, és tedd egy off-site tárolás helyét → bezárása, illetve inaktiválják a költségvetési időszak zár ez segítségével kiküldetési időszak ablakban

Év végi zárás ellenőrző listája

Év végi zárás egy nagy esemény, amely befolyásolja, hogy milyen sok szempontból az SAP Business One működik. Például egy év végén közel lesz nulla az összes nyereség és veszteség számla egyenlegét az eredménytartalék számlára. Mérleg számlák össze, így az egyenlegek előre elején egyenlegek az új pénzügyi évben. Ezen összes tevékenységet időt vesz igénybe, természetesen. Az év nyitva maradhat, amíg az összes beállító bejegyzés kapott számla hangyák és más adatszolgáltató szervektől.

Itt van egy általános év végi ellenőrző listát:

  • Post végleges tranzakciók időszakra vonatkozó valamennyi modul → befejezése időszak végén eljárások → Post bármilyen végleges kiigazításáról bejegyzéseket a G / L → Zárja be az elmúlt időszakban a pénzügyi év → Készítsen biztonsági mentést az adatbázisról, és tedd egy off tárolók helyét → Nyomtatás 1099s → nyomtatása végleges részletes próbamérleget → nyomtatása pénzügyi kimutatások → beállítása új költségvetési évben → Run időszak zárás rutin, hogy lezárja a költségvetési évben

Az adatok archiválása

Részeként az időszak végi zárás Felmerülhet, hogy az adatok archiválása varázsló. Amennyiben az Ön cége adatbázis több mint két éves, akkor opcionálisan töröljük a régi tevékenység, mint például értékesítési és beszerzési bizonylatokat, dokumentumokat leltár, az értékesítési lehetőségek, és így tovább. Archiválás régi adatokat segít csökkenteni az adatbázis méretét, fokozza a teljesítményt, csökkenti a merevlemez szükséges biztonsági mentések, és még gyorsabb frissítést, ha új verzió érhető el. Ha kiveszi a régi tranzakciók kézzel is törölni törzsadatok, hogy már nem is használja, mint például az ügyfél, gyártók és termékek.

Ahogy már megtanult, az SAP Business One építesz egy dokumentumot egy másik, és naplóbejegyzések kiküldött automatikusan a dokumentumot. Például egy értékesítési idézet másolta, hogy az Elsőfokú másolt két határidő. A szállítások másolt egy A / R számla, amely teljes mértékben kifizetésre. Ez az úgynevezett zárt klaszter. Ez azt jelenti, hogy minden ügylet, melyek részt vesznek egy adott munkafolyamat zárva vannak. Az adatok archiválása csak eltávolítja a zárt csoportok. A mi példánkban, ha a számla részben befizetett, azt jelenti, hogy a klaszter nyitott, és ezek közül egyik sem ügyletek eltávolításra kerül. Ezek a feltételek fontosak maradnak az adatok integritását és egységességét.

Az adatok archiválása varázsló

Nyissa meg a varázsló megy Adminisztráció → Utilities → Adattár varázsló. Ábra 3-9 leírja a főbb lépéseit a varázsló.

Ábra 3-9: Adattár varázsló fő lépései

A varázsló lehetőségek a következők:

  • Szimulációs. Ez lesz az Ön számára az információ milyen adatok lesznek archiválhatók, jelezze a nem cserélhető klaszterek, és mutasd meg exp elvárt eredmények tekintetében a tranzakciók számával, amelyek eltávolítják, és az adatbázis mérete a végén a folyamat.
  • A tényleges futtatni fogja befejezni a folyamatot azáltal, hogy megszünteti a megfelelő tranzakciókat, és összezsugorodik az adatbázis méretét. Meg kell vizsgálnia mentés előtt a tényleges futni. Ne feledje, hogy nincs visszaszorítása lehetőség, más, mint a kézzel visszaállítani a vállalat biztonsági mentés.
  • betöltése mentett varázslót futtatni segítségével megtekintheti a korábbi archiváló fut abban az esetben kíván keresni egy adott tranzakció, illetve klaszter.
  • Kereshet egyes tranzakciók több adatot archívum fut, abban az esetben nem tudja futtatni, amely az ügylet eltávolították. Kereshet dátum és az ügylet típusától.

Az archívum paraméterek kiválasztása a kiküldetési időszak tartományban y ou szeretnék archívum. A kezdő dátum az archivált időszak mindig az első időszakban a vállalat. Csak akkor archívum idő, hogy a 2 éves vagy idősebb, akkor a rendszer dátumot. Továbbá, az időtartamot ki kell zárni, és egy idő zárás folyamatát a vele szemben alkalmazott.

Az ajánlásban lépésben megtekinthetjük az összes ügylet szereplő dátum tartományban. A varázsló megjeleníti eltávolítható és a nem eltávolítható ügyletek csoportosítva klaszter, vagy anélkül csoportosítás. Tudod lebontja egy adott klaszter megtekinthetik az összes ügylet hozzá tartozó. Az archiválás varázsló eltávolítja a tranzakciókat, mint az értékesítési és beszerzési bizonylatokat, az értékesítési lehetőségek, tevékenységek, fizetések és a leltár átértékelési. Törzsadatok, mint például az ügyfél és az elemek nem távolítják el a varázsló. Ezeket el kell távolítani a felhasználó által kézzel, miután a varázsló befejezte a tranzakciós adatokat.

Mivel a naplóbejegyzések eltávolítják a rendszerből, a számlák egyenlegét kell maradnia. Így során az archiválási folyamat konszolidációs ted naplóbejegyzések létre, hogy azok tükrözzék ezeket a mérlegeket. Választhat, hogy megszilárdítsa az időszakra, sub időszak meghosszabbításával, vagy havonta.

Az adatok archiválása Feladatlista:

  • Run egy szimuláció, hogy megtalálja nyílt fürtözött, hogy be lehet zárni, → bezárása nyílt klaszterek → Készítsen egy biztonsági másolatot a cég adatbázis → Fuss az adatok archívum varázsló
sap_business_one_a_penzugyi_fokonyvi_konyveles_alapjai_f3/idoszak_zarasi_feladatok.txt · Utolsó módosítás: 2011/02/08 20:33 (külső szerkesztés)