SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

Beérkező és kimenő fizetések

:-(( Sajnos az oldal még nincs meg ))-:

Ne bánkódjon, inkább szavazzon erre az oldalra és ez lesz a következő leírás amit elkészítünk!

Szavazzon MOST!

A továbbiakban gépi fordítású szöveg olvasható

Az SAP Business One, a funkcionalitás és beszámolási kapcsolódó fizetések feldolgozását keresztül érhetők el a banki modullal. Ez a rész csak az alapvető informáci-én meg kell kezdeni. Részletesebb, mező-by-mező információkért keresse fel a Súgó → Tartalom fülre → Banki. Amikor fizetések feldolgozását válaszd az ügyletek lezárása a fizetési, vagy

teljesen vagy részlegesen. Ha nincs előzetes ügyletet válassza ki, vagy ha nem biztos a tranzakció vonatkozik, meg lehet adni egy Payment miatt.

Bejövő kifizetések

Bejövő fizetések is kapott négy módon: készpénz, csekkek, hitelkártyák, és a banki átutalás. Az SAP Business One kezeli az összes őket alapvetően azonos módon, akár úgy, hogy a fizetési, konkrét A / R számla vagy azzal, hogy a fizetést az ügyfél ellen két vagy több A / R számlák.

Létrehozása Bejövő fizetések egyedi számlák

A következő lépések leírják, hogyan lehet létrehozni egy bejövő fizetés ellenében egyedi számlák:

1) Menj a banki → bejövő fizetések → bejövő fizetések ablak ábrán 30-10

2) Kattintson a kiválasztási lista gomb a jobb oldalon a kód mezőbe, majd válasszon a vásárló

3) Tekintse át a dokumentumok fizetési táblázat, amely megjeleníti az összes nyitott számlát az ügyfél

4) Válassza ki a számlákat, amelyre alkalmazni szeretné a fizetési ( ellenőrizze a kiválasztási melletti négyzetet a sor-szám); halmozott összeg megjelenik a fizetendő teljes összeg mezőre a lábléc az ablak

5) Változás a teljes kifizetés összege mező nem részleges fizetés

6) Válassza ki a fizetési eszközök ikont az SAP Business One eszköztár megnyitásához a Fizetési módja ablakot. Válassza ki a lapot a kívánt fizetési módok, töltse ki a megfelelő adatokat, és kattintson az OK gombra, ami hozza vissza a bejövő fizetési ablakot.

7) Kattintson a Hozzáadás, tegye a dokumentumot

Ábra 30-10: bejövő fizetések ablakban

Miután a beérkező fizetési utalványt egészül ki, a következő intézkedések meghozatalát:

 • naplóbejegyzések hitelt az ügyfél követelések ellenőrzése számla és betéti a bankszámla, vagy egy elszámolási számla.
 • A támogatás vonatkozik a számlát. A kifizetett számlák → zárva vannak, és nem jelennek meg a Nyitott tételek listája, dokumentumok

Fizetési asztal és az ügyfél követelés öregedés jelentését. → Amikor részleges fizetés feldolgozása, a kiválasztott számlát is nyitott a esedékes egyenleg

összeg

 • Ha a teljes fizetés feldolgozása, a számla és a fizetési belülről egyeztetni és zárt.
 • Ha a kifizetést csekken, készpénzben vagy hitelkártyával, a kifizetés kiküldött egy elszámolási számla, és a betéti dokumentumot kell feldolgozni annak érdekében, hogy át a pénzeszközöket a elszámolási számla a ház bankszámlájáról

Létrehozása Bejövő előlegek

El tudja fogadni, hogy a kifizetéseket kapnak hivatkozás nélkül adott számlá (ka)-például egy egyszeri point-of-adásvételi. Ehhez, hogy ellenőrizze a fizetés négyzetet a bejövő fizetések ablakot, és töltse ki a kért adatokat. Miután a bejövő fizetés dokumentumot már kiküldött, a megfelelő naplóbejegyzést is megterem ated.

Kimenő fizetések

Csakúgy, mint a bejövő fizetések vannak, általában elmondható, hogy négyféle módon a küldés kimenő fizetések: készpénz, csekkek, hitelkártyák, és a banki átutalás. Hajthatja végre az alábbi tevékenységeket:

 • létrehozása kimenő fizetések az üzleti partnerek és számlák segítségével különböző fizetési eszközökkel
 • Nyomtatás és érvénytelen ellenőrzi a fizetési különböző célokra, beleértve a munkavállalói bónuszokat
 • létrehozása, nyomon követése, és a folyamat tervezeteket a kimenő fizetési dokumentumok és tervezetek ellenőrzések fizetési
 • generálása Check Regisztráció jelentés

A fő különbség a bejövő és a kimenő kifizetések hogy meg kell határozni egy fiókot a különböző fizetési eszközökkel. Például ha létrehozol egy kimenő fizetés készpénzben, akkor ki kell választania a leköszönő készpénzes számlát a tranzakciót. Ebben az esetben lehet a ház bankszámlájáról vagy egy pénztári számla.

További információt a kimenő fizetések kezelése az SAP Business One, látogasson el a csatolt fájlok alatt Súgó → Tartalom fülre → Banki → kimenő fizetések.

Különleges forgatókönyvek

Megadhatunk egy maximális összeget fölött és alatt fizetési helyzetekben. Az egyik eset lehet, ha a vevők mindig kerek a számla összegét, amelynek eredményeképpen akár $ 1 különbség betwee n a számla és a fizetés. Meghatározni a megengedett felett vagy alatt fizetési maximális összeg, menjen Adminisztráció → rendszer inicializálása → dokumentum beállításai → Per dokumentum fülre, és válassza a Bejövő / kimenő fizetés a legördülő listából.

Ha folyamat th e fizetési, és ha a fizetési különbség a meghatározott összeg, mint alatt, vagy támogatás, a rendszer feldolgozza a fizetési mint a teljes összeget. A kiküldetés történik

Az üzleti partner a fizetés összege, valamint a kis különbség kiküldött egy dedikált főkönyvi számla határozná meg a főkönyvi számla meghatározása.

Cash kedvezmény kedvezményt adni, ha a megrendelő fizet, mielőtt a számla esedékesség napján, vagy ha fizet a forgalmazó előre az időben. A cash kedvezmény százalékos határozza meg a számla fizetési feltételek, valamint a kedvezmény összegét automatikusan számolja, ha a fizetési utalványt szerepel. A kedvezmény összege a kiküldött külön főkönyvi számlára. Azt is beállíthatja a kedvezmény százalékos, vagy módosíthatja azt az összeget, a kedvezmény levonását is, hogy módosítja a megfelelő mezőket a számlán sorban a fizetési utalványt.

Kifizetések a külföldi pénznemben gyakran termelnek az árfolyam eltéréseket. Amikor bezár egy számlát a fizetés, és az árfolyam között változik a fizetési és a számlát, a rendszer automatikusan kiszámítja az árfolyam nyereség vagy veszteség összege és a hozzászólások, hogy külön főkönyvi számlára.

Fizetés varázsló

Az SAP Business One a fizetési varázsló, amely lehetővé teszi, hogy kimenő fizetések kötegekben az ellenőrzések és a banki átutalások, illetve kötegelt beérkező kifizetések banki átutalással. A kifizetések létre szerint a kiválasztási kritériumok és fizetési módok. Használata a fizetési varázsló előírja, hogy a következő lépéseket, hogy megfelelően előkészítse a vonatkozó ma ster adatok:

1) létrehozása a fizetési módszer megy Adminisztráció → Setup → Banki → fizetési mód

2) Adjuk meg az alapértelmezett fizetési módok az ügyfelek és a szállítók által megy Adminisztráció → rendszer inicializálása → Általános beállítások → BP lapon

3) hozzárendelése a fizetési mód, hogy az üzleti partner a Fizetési Rendszer fülön a Business-törzsadatok ablakban, ha az eltér az alapértelmezett

4) Válassza ki a fizetési módot szeretne felvenni a fizetési varázsló által megy Adminisztráció → Setup → Banki → Fizetési Run Alapértékek

A fizetési varázsló ezután végigvezet a folyamat létrehozásának kifizetések, hogy ki szeretne fizetni, hogyan, és mikor.

Ha hozzá akarunk férni a fizetési varázsló, látogasson el a banki → Fizetés varázsló. A fizetési varázsló néhány lépésből áll:

1) A kifizetési Run kiválasztása. Válassza ki, hogy a teher egy korábbi létrehozott fizetési fut, vagy hozzon létre egy újat

2) Általános paraméterek. Határozzuk meg a fizetési postára adás dátuma, és a fizetés módját - kimenő és / vagy a bejövő, valamint a fizetési módok - ellenőrzések és / vagy banki átutalás

3) Üzleti partner kiválasztási kritériumok. Válassza ki a vevők és a szállítók, hogy részt vegyenek a távon. Üzleti partnerek egyensúly nulla automatikusan kizárják a listáról.

4) A dokumentum paraméterek. Határozzuk meg a maximális időn belül a nyitott tranzakciók közé tartozik a távon. Ezen felül szűrheti a postára adás dátuma, összege és dokumentumok számát,

5) Fizetési módok kiválasztási kritériumok. Alapján a fizetési módot választott, az aktív fizetési módok jelennek meg. Válassza ki a fizetési módot szeretne felvenni, valamint a legnagyobb egyensúlyt a teljes távon. Az alapértelmezett egyenleg, hogy a főkönyvi számla kapcsolódik a fizetési mód. Abban az esetben, ha nyitott tranzakciók kell fizetni, a teljes magasabb, mint az egyensúly, bizonyos ügyletek nem fognak szerepelni.

6) Ajánlás jelentés. Alapján a kiválasztás történik, nyitott tranzakciók jelennek meg itt. Válassza ki, melyik ügyletek szeretne felvenni. Lehet módosítani az egyensúlyt kell fizetni, a kedvezmény levonását is az ellenőrzések számának esetén kimenő fizetés ellenőrzéseket. Kattintson a Nem tartalmazza tranzakció megtekintéséhez melyek nem részei az ajánlást, és az ok, ezek nem szerepelnek.

7) Beállítások mentése. Válasszon a végrehajtó a távon, a megtakarítás az ajánlást, vagy mentse a kiválasztási szempontok csak.

8) A dokumentum és jelentés nyomtatás. Nyomtatás változik jelentések, mint például a fizetési formák, nem benne foglalt ügyletre, a kimenő ellenőrzések és összefoglaló jelentéseket.

Block kifizetések. A fizetési varázsló tartalmazza az összes típusú nyitott tranzakciók: Számlák, naplóbejegyzések, előlegek és hitelek. Van egy lehetőség, hogy blokkolja az adott számla vagy naplóbejegyzés attól, hogy fizeti a varázsló. Válassza ki a fizetési blokk jelölőnégyzet az üzleti partner sort a naplóba bejegyzést, vagy a számvitelről szóló lapján a számla ablakban. Azt is blokkolni egy üzleti partner kiválasztásával Fizetés blokk négyzetet a Fizetési Rendszer fülre, az üzleti partner törzsadatokban.

Nyomtatás ellenőrzése

Nyomtatás ellenőrzés fontos fizetési folyamatot a legtöbb amerikai számára. A telepítő a nyomtatás ellenőrzése általában csak egy kis segítség a végrehajtási partner. Része az ellenőrzés nyomtatási folyamat ügyelve arra, hogy a megfelelő nyomtató kijelölt ellenőrzi nyomtatás és a csekkek vannak töltve, és kész.

Ha megfelelően létrehozott, nyomtatás ellenőrzések könnyű. Egyszerűen válassza ki a házad bank, ellenőrizze a következő ellenőrzés szám helyes, és nyomtatni. Miután a nyomtatás történik akkor kell megerősíteni a kijelölt csekkszámok, egy lehetőség, hogy tegyenek további javításokat,

Választhat egyet a három kedvezményeket nyomtat ellenőrzések:

 • Üres papír. Ez a lehetőség elsősorban a vállalatok számára, amelyek nem használnak előre nyomtatott ellenőrzés állomány, ha az ellenőrzéseket nyomtatott, elektronikus formátumban (más néven MICR)
 • Túlfolyó ellenőrzése raktáron. Ha az ellenőrzés csonka túlcsordul a következő oldalra, a rendszer továbbra is használja az előre számozott készlet ellenőrzése minden oldalon, míg semmisnek tekinti a számokat használtak túlfolyó.
 • Túlfolyó Üres papír. A rendszer kiírja az első oldalon az ellenőrzés a rendszeres előre számozott készlet ellenőrzés. A túlfolyó oldalak, a rendszer megáll, a ks is kicserélni a csekket készlet, a nem előre számozott oldalakat, és kiírja a többit üresen ellenőrzéseket.

Ha szeretnénk megadni a nyomtatási beállításokat megy Adminisztráció → rendszer inicializálása → Nyomtatási beállítások → Per dokumentum → ellenőrzése a kifizetések.

Igény szerint felülbírálhatja a cég alapértelmezett nyomtatási módot ha meg a ház a bankok. Ugrás Adminisztráció → Setup → banki → Ház Bankszámlák → Papírtípus területen

sap_business_one_a_penzugyi_fokonyvi_konyveles_alapjai_f3/beerkezo_es_kimeno_fizetesek.txt · Utolsó módosítás: 2011/02/08 21:08 (külső szerkesztés)