SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

A pénzügyi-főkönyvi könyvelés beállítása

:-(( Sajnos az oldal még nincs meg ))-:

Ne bánkódjon, inkább szavazzon erre az oldalra és ez lesz a következő leírás amit elkészítünk!

Szavazzon MOST!

A továbbiakban gépi fordítású szöveg olvasható

Megfelelő beállítása a pénzügyi és számviteli funkció az alapot, amelyre nagy az automatizálás az SAP Business One nyugszik. A megfelelő számlatükröt, könyvelési időszakok, és a számla meghatározása automatizált naplóbejegyzések, az SAP Business One gondoskodik a sok feladat, melyek általában kézzel végzik. Ezért sokat költeni e fejezet kapcsolódó kérdésekről kezdeti beállítását pénzügyi számvitel.

1. lépés: beállítása Könyvelési periódusok

Az első lépés, amit esetleg már megtettek a végrehajtás partnere, az, hogy létrehozza a könyvelési időszakok: Lesz havi könyvelési időszakokban? Napi? Valahol a kettő között? Majd a pénzügyi év azonos a naptári évvel, vagy fog a határokon naptári évben?

Az első könyvelési időszakot kell meghatározni, amikor a cég adatbázis jön létre. Ezt követően, hogy hozzanak létre új könyvelési időszak, menjen Adminisztráció → rendszer inicializálása → Könyvelési periódusok. Innen frissíti a generált időszak (mint például a dátumtartományok) és újak létrehozására. Azt is beállíthatja, illetve módosíthatja a kezdete a pénzügyi év.

Bár az SAP Business One nagyon rugalmas, amikor időszak meghatározására és a pénzügyi év, Ön és partnere végrehajtását szem előtt kell tartania a következő fontos kikötéssel:

  • Elején a pénzügyi év csak az első hónap → Célszerű létrehozni a kiküldetés időszakokban a legrégebbi és u o. Tekintsük a legrégebbi

adatokat szeretne vándorol meghatározza az első időszak

  • Nem lehet átfedés kiküldetés időszakok
  • főkönyvi számla meghatározás megtakarított idő és átmásolja az előző időszak a következő. Ügyeljen arra, hogy meghatározza your elsődleges főkönyvi számlák létrehozása előtt további könyvelési időszakok
  • A rendszer meghatározza, hogy melyik kiküldetési időszak az ügylet tartozik alapján az ügylet postára adás dátuma
  • Miután létrehozta a kiküldetési időszak nem tudja eltávolítani a rendszerből; de meg lehet változtatni a postára adás dátuma tartományban

Kiküldetés időszakok egy négy időszak állapotok:

  • zárolt. Ez az alapértelmezett állapota új időszakra létrehozását. Ez az állapot lehetővé teszi az összes felhasználó, tegye bármely olyan ügylet.
  • Kinyitotta Kivéve Sales. Ez az ok sajnos, Tatus csak lehetővé teszi a jogosult felhasználók számára, hogy tegye minden típusú ügyletek kivételével az értékesítési dokumentumok. Ez az időszak az állapot gyakran használják a hó végi idő.
  • záró időszak. Ez az állapot lehetővé teszi a jogosult felhasználók számára, hogy tegye minden típusú ügyletek. A felhasználók, amelyek nem aut horized erre az időszakra állapota nem tesz közzé olyan tevékenységet ebben az időszakban státuszt. A kiküldetési időszak beállítása képernyőn, akkor meg a napok számát, miután a határidő lejárt, automatikusan változtatni a határidőn állapota ezt a státuszt. Ezt gyakran használják a hó végi, illetve év végi idő.
  • Lezárt. Ez az állapot megakadályozza a felhasználók kiküldetés minden olyan tevékenységtől, hogy ezen időszak állapotát. A határidő állapota lehet változtatni oda-vissza bármikor.

2. lépés: A fiók szegmensek

Ha azt tervezi, hogy egy szegmentált számlakeret, a következő lépés a végrehajtás partnere, és az, hogy dönt, és határozza meg a számla szegmenseket van szüksége.

Meghatározni véve szegmensek, menjen Adminisztráció → Setup → Pénzügy → fiók szegmentálás. Meg kell legalább az első, természetes véve szegmens, de kb n nevezd át vagy változtassa meg a hossza, mint akkor a többi szegmensben. Általában a vállalatok határozzák meg, hogy figyelembe szegmensek alapján az üzleti folyamatok és a pénzügyi beszámolási igényeket. Ezek képviselik megosztottságot, megyék, régiók, üzletágak, vállalkozások, ágakat, és így tovább. 3-2 ábrán látható, hogyan veszi szegmensek összeolvadt, hozzon létre egy fiókot kódot.

Időszak állapot engedély. Meg tudja határozni az engedélyezett felhasználók számára különböző időszakban állapotukat a szakhatóság → rendszer inicializálása → engedélyeket → általános felhatalmazások. Válassza ki a felhasználó, és bontsa ki az Általános modul

3-2 ábrán: A szegmentált azonosító kód

Az SAP Business One négy alapértelmezett számla szegmens, és lehetővé teszi akár 10. A telepítés során meg lehet változtatni a méretét és nevét minden szegmensében, valamint törölhetjük a teljes szegmensben, de az első szegmens mindig meg kell venni a természetes szegmensben. Ha törölni szegmensek, kattintson a jobb gombbal az utolsó szakasz sort, és válassza a Sor törlése.

Bár lehet, jelenleg a kevesebb, mint a tíz szegmens rendelkezésre áll, akkor ajánljuk, hogy meg további szegmenseket, hogy a növekedést. Például, ha azt tervezi bővíteni, akkor érdemes meghatározni egy újabb szegmens üzleti egységek elképzelni hozzá a jövőben.

Miután megadtuk az összes fiók szegmensben az SAP Business One, akkor megteremtette a teljesen minősített számlakeret, amely, más szóval, az összefűzés az összes számla szegmensben. A teljesen minősített azonosító kód, ahogy az 3-2 ábrán, magában foglalja az összes fiókot szegmensben. Például egy utazási költségek azonosító kód által használt üzleti marketing részleg úgy néz ki, mint az utazási költségek azonosító kód által használt értékesítési osztály, kivéve a szegmens a számla kódot a tanszék.

3. lépés: A számlatükör

Miután meghatároztuk a pénzügyi vagy könyvelési időszakok és a fiók szegmenseket, készen áll, hogy készítse el számlatükör az SAP Business One. A szervezet a számlatükör következik

Fiók szegmens éber. Fontos, hogy a végrehajtás partnere, és azt tervezi, saját használatra elszámolási szegmensek nagyon óvatosan, mert nem tud felvenni további szegmensek később, a meglévő szegmensek nem lehet törölni, ha az első főkönyvi számla jön létre, és nem tudja megváltoztatni a hossza, vagy a típus A szegmens később.

GAAP, amelyben van egy külön „fiókba” az elszámolások képviselő eszközök, kötelezettségek, saját tőke, bevételek, költségek az értékesítés, a költségek, a finanszírozás, és az egyéb bevételek és ráfordítások. Ezek a fiókok, amelyeket meghatározott SAP és nem lehet változtatni, rendezni az ügyfélkapcsolatokat szintenként egy logikus módon kell a pénzügyi számviteli és beszámolási folyamatok.

A számlatükör ablak, az SAP Business One kéri, hogy jellemezze minden főkönyvi számla, mint akár a címet számla vagy egy aktív fiókot, és meghatározza annak mértékét. Mivel csak az aktív fiókok is kiküldött az SAP Business One, ez egy jó gyakorlat, hogy az összes aktív fiókok ugyanazon a szinten. A jelentésekben, a cím véve összefoglalja mindazt egyenlegét minden aktív számla alatta. A számla szegmentáció ábrán látható 3-3, 4-es szint a legalacsonyabb szint, amely kiküldetések ügyletek. Így nem kötelező, hogy minden szinten. Tudod az aktív fiókok szinten 3 vagy 2.

Ábra 3-3: Számlatükör által szervezett fiókok és szintek

Számlatükör emlékeztetőt. A számlatükör a mutató az összes főkönyvi számlák által használt te dolgod. Minden főkönyvi számla van egy azonosító kód, fiók leírást és egyéb információkat, amely meghatározza a feladatokat a főkönyvi számla. Ha hozzá akarunk férni a számlatükör, válasszuk Pénzügy → számlatükröt.
Fiókaktivitás éber. Nem lehet törölni egy fiókot tevékenység ellen. Egyszerre csak azt inaktívvá. Használata során szegmentáció fiókok lehet módosítani az azonosító kód bármely időpontban

Hogy egészítsék ki egy fiókot, vagy egy címet, kattintson a fiók vagy címet kívánt adni az új fiók alatt. Válassza az Adatok → Hozzáadás a menüsorban, és adja meg a teljes azonosító kód, név, és egyéb tulajdonságait.

Rendezze át számlakeret szerkezete, használja a Szerkesztés számlatükör képernyőn. Itt válassza ki a fiók szintjén és helyét a diagram a számla.

Deviza menedzsment

Külföldi valuta kezelése áll a használó cégek több devizanem. Az SAP Business One, megadhatja főkönyvi számlák és az üzleti partnerekkel, mint a helyi pénznemben, meghatározott deviza, vagy Minden Pénznemek. Meghatározása egy fiókot Összes Pénznem lehetővé teszi, hogy tegye dokumentumok és folyóirat tranzakciókat a főkönyvi számlák vagy üzleti partner, minden devizanemben, amíg a valuta meghatározott SAP Bu lis Egy vállalat. Egyeztetések, beszámolók, és egyenlegét főkönyvi számlák és az üzleti partnerek minden pénznem végre számított, és megjelenik a helyi pénznemben. A Adminisztráció → rendszer inicializálása → Cégadatok → Alap Inicializálás lapon lehet meghatározni, hogy egy új főkönyvi számla alapértelmezés szerint létrejön a helyi vagy minden pénznemben. Miután tranzakciók küldtek, nem lehet megváltoztatni a fiók egy minden fizetőeszközt, vagy egy adott deviza véve azonban, hogy mindig lehet változtatni a Minden Pénznemek,

Megadhat egy további valuta a rendszer fenntartása számlák. Ez az úgynevezett rendszer Pénznem. Ha a cég köteles jelentést anyavállalat székhelye külföldön, akkor meg az anyavállalat helyi valuta a rendszer valuta.

Az egész rendszer jelentések jelennek meg a rendszerben valutában, így megkíméli az kell, hogy újra értékeljék a pénzügyek és egyéb jelentések.

Ahhoz, hogy határozza meg a helyi és a rendszer valutában megy Adminisztráció → rendszer inicializálása → Cégadatok → Basic inicializálása fülre.

Tipp beállítás. Lehetőség van, hogy a behozatali régi számlatükör egy szöveges fájlt a Data Transfer Workbench eszköz az SAP. Meg kell adnunk a megfelelő számlára szegmentáció beállítás, valamint a szegmensek kód előtt a behozatali
Deviza karbantartás. Amikor a dolgozó a külföldi valuták, manuálisan kell fenntartani az árfolyamok az árfolyam-és indexek táblázatban található Adminisztráció modulban. Ha nincs rendelkezésre álló kamatlábnak az aktuális dátumot, a rendszer automatikusan megnyitja a táblát, hogy adja meg az árfolyamot.

Bizonyos esetekben a rendszer állások árfolyam különbségek automatikusan. Ez akkor fordulhat elő például, ha fizetni egy számlát egy külföldi devizában. Ha a kifizetési arány eltér a számla mértéke a különbség kiküldött egy árfolyam-különbözetet figyelembe megadva a főkönyvi számla meghatározása. Időközönként meg kell futtatni az árfolyam-különbözetet segédprogram kézzel azonosítása és az azt követő további árfolyam-különbségeket.

4. lépés: A G / L számla Döntések

Az egyik legfontosabb előnye az SAP Business One, hogy képes különböző naplóbejegyzések automatikusan, elsősorban az értékesítési, beszerzési, és a leltár ügyletek. A manuális rendszer, üzleti és nyomon követése, hogy el egymástól. Számlák és más hasonló dokumentumokat hoznak létre először, majd később a könyvelési tételek nyilvántartásáért a velük egészül ki. Az SAP Business One, ha a számla jön létre, a könyvelési tételeket jönnek létre, ugyanabban az időben. De hogyan működik az alkalmazás tudja, hogyan kell létrehozni ezeket könyvelési tételeket? G / L számla meghatározása az a folyamat, mondja SAP Business One, amelynek a könyvelését, hogy terjesszen különböző típusú automatikusan létrehozott könyvelési tételek.

Teljes mértékben kihasználják a kérelem robusztus automatizálási, akkor különös figyelmet szentelnek, hogy az SAP Business One a megfelelő információkat a G / L számla meghatározása ablakban.

Annak megadásához, főkönyvi számlák, menjen Adminisztráció → Setup → Pénzügy → G / L számla meghatározása.

Alapvető eljárási

Annak meghatározása, a főkönyvi számlák alaposan és pontosan elengedhetetlen, hogy az automatikus létrehozását naplóbejegyzések az SAP Business One.

G / L számla meghatározása tip. A cég adatkezelő vagy könyvelője kell nyújtania végleges jóváhagyását a G / L fiók beállításait meghatározása.

Ábra 3-4 mutatja a főkönyvi számla meghatározása beállítási ablak. Néhány beszámoló kötelező, például a bevételi számla alapján az értékesítési fülre. A bevételi számla az alapértelmezett bevételi számla használják fel az A / R számlát. Ez felülírható, ha egy másik bevételi számla pontban meghatározott vagy raktár törzsadatokat.

Ábra 3-4: Kötelező mezők G / L számla meghatározása: Értékesítés lapon

Inventory éber. A Készlet lapfülre csak akkor aktív, ha a használata folyamatos leltározás négyzet be van jelölve az Alap inicializálás fülre. Tovább a Főmenü → Adminisztráció → rendszer inicializálása → Cégadatok. A számlák ezen a lapon szolgálnak alapértelmezett számlák létrehozása jogcím csoportok és raktárak.
Beállítási ötlet: A végrehajtás partner győződjön meg róla, további elsődleges számlák meg, s egy ilyen adó számlák, hitelkártya-elszámolás és a ház bankok. Használja a megfelelő beállítás menüben állítani ezeket a számlákat.

5. lépés: Áttérés a hagyományos adatokat

Amikor így a változás a régi pénzügyi elszámolási rendszer az SAP Business One, akkor szembesülnek azzal a kihívással kelljen tartani történeti adatok online ellenőrzési és kutatási célokra, valamint a folyamatban lévő napról-napra üzleti tevékenységet.

Az adatátvitel munkapad add-on az SAP Business One olyan migrációs eszköz, amely lehetővé teszi, hogy adatokat másolunk át az örökölt rendszer az SAP Business One. Ez transzferek törzsadatok, mint például az üzleti partner és tételrekordokat, valamint a tranzakciós adatok, mint például a megrendelések, számlák és mérlegek, mivel mindkét típusú adatokat kell rendelkezésre állniuk az SAP Business One.

sap_business_one_a_penzugyi_fokonyvi_konyveles_alapjai_f3/a_penzugyi_fokonyvi_konyveles_beallitasa.txt · Utolsó módosítás: 2011/02/07 17:45 (külső szerkesztés)