SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

A pénzügyi-főkönyvi könyvelés áttekintése

:-(( Sajnos az oldal még nincs meg ))-:

Ne bánkódjon, inkább szavazzon erre az oldalra és ez lesz a következő leírás amit elkészítünk!

Szavazzon MOST!

A továbbiakban gépi fordítású szöveg olvasható

A kulcs ahhoz, hogy a leginkább a pénzügyi és számviteli szolgáltatásokat az SAP Busin ess One gondos tervezés és végrehajtás annak biztosítása, hogy minden részét a kérelem pontosan leírja és nyomon követi az utat az üzleti működik. Persze, a legtöbb vállalat jöjjön az SAP Business One egy jól megalapozott számlakeret (és egyéb pénzügyi számviteli módszerek), valamint a régebbi adatbázisok az ügyfelek, szállítók, és a tranzakciók. Együttműködés a végrehajtás partnere, akkor lefordítani és vándorolnak, amelyek befolyásolják a vállalkozás működik, az SAP Business One. Az öt lépésből álló folyamat létrehozásával pénzügyi számvitel ábrán látható 3-1.

Ezek a lépések jelentik az általános irányelveket. Egy adott végrehajtás sorrendjét ezeket a lépéseket nem lehet módosítani vagy új lépéseket is lehet tenni hozzá, hogy tükrözzék az egyedi igényeit és körülményeit a cég.

Beállítási ötlet: Felállításakor a számlakeret és számviteli folyamatokat, beszélje meg végrehajtása partnere az egyes pénzügyi beszámolási van szüksége. Pénzügyi beszámolási követelményeket meghajtó a legtöbb kezdeti beállításokat és konfigurációs döntések. A végrehajtás partnere tudja a szoftvert, és tudod, az üzleti, valamint tudod, hogy az SAP Business One az Ön számára.

3-1 ábra: Számviteli setup lépésről-lépésre

Fogalommeghatározások
Fiók: hivatalos rekord típusú eszközök, kötelezettségek, saját tőke, bevételek, illetve ráfordítások, amely megmutatja az elején egyensúlyát, növeli és csökkenti a (gazdasági műveletek), és az ebből eredő véget mérleg egy meghatározott ideig.
Control venni: Control-fiókját összekapcsolja az üzleti partnerek számára. Ha egy dokumentumot írt az üzleti partner, a naplóbejegyzés tartalmazza továbbá az ellenőrző számla. Minden ügyfél egy alapértelmezett A / R-szabályozás figyelembe, és minden eladó egy alapértelmezett A / P szabályozás véve azonban lehetséges, hogy cserélje ki az ellenőrző számla egyetlen dokumentumban. A kontroll véve rendelkezik a teljes A / R vagy A / P mérleg minden kapcsolódó üzleti partnerek. Számlákat szerepelnek a mérlegben jelentést, így a mérleg tükrözi a teljes egyenleg az ügyfelek és a szállítók. Kézi naplóbejegyzések nem lehet kiküldött ellenőrző számlára.
Elszámolási számla: A számla, amely rögzíti hozzászólások átmenetileg miatt időbe telik, számviteli műveletek, szervezési feladat elosztás, vagy számviteli műveletek igénylő pontosítások.
Aktív fiók: A számla a számlatükröt, amelyek naplóbejegyzések kiküldték.
Számla szegmentációs: A könyvelési módszer létrehozásának figyelembe kódok alapján a hierarchikus struktúrájának üzlet. Az egyes szegmensek felelnek meg a különböző üzleti egységek, mint például a cég, részleg, régió, osztály, csoport, és így tovább, és a különböző kategóriákban, mint például az utazási költségek, box office bevételeket, termékcsalád, és így tovább.
Természetes véve szegmens: Az első rész egy azonosító kód, ami azonosítja az elszámolás típusát, mint például a tárgyi eszköz, kötelezettség, bevétel, költség, és így tovább. Fiók kód állhat numerikus értékek csak akkor használ figyelembe szegmentációs, vagy alfanumerikus olyan cég, amely nem használ figyelembe szegmentáció
Számlatükör: Az index vagy kódolt lista a számlák a főkönyvbe.
Főkönyvi (G / L): A fő számviteli nyilvántartást az üzleti. A G / L használ kettős könyvelés, az általában tartalmazza a számlákat az összes üzleti eszközeiről, kötelezettségeiről, nyereség, veszteség, bevétel, kiadási tételek, alapok, és a tartalékok.
Naplóbejegyzés: A nyilvántartást az ügylet, ami általában magában foglalja az ügylet dátuma, címei az érintett számlák, összege az egyes betéti és hitel, és a tranzakció leírása
Kiküldetés: A folyamat felvételi naplóbejegyzések (jóváírások és terhelések) a G / L
Tranzakció: A vállalkozási tevékenység vagy esemény, amely azonnali jóváírások egy G / L, és jóváírja más
sap_business_one_a_penzugyi_fokonyvi_konyveles_alapjai_f3/a_penzugyi_fokonyvi_konyveles_attekintese.txt · Utolsó módosítás: 2011/02/07 15:42 (külső szerkesztés)