SAP Business One ...START!
Az oldalt az OnLiveIT az SAP Business One információs portál tulajdonosa gondozza.
 

Kitörési pont kis- és középvállalatok számára

Bár minden üzlet egyedi, szép számmal találunk azonos motívumokat a végrehajtás során.  

A közép és kisvállalatok előtt álló feladatok

A kis-és középvállalatoknak elsősorban az eladásokra és nyereség növelésére kell koncentrálniuk. A rendelések megszerzése és kielégítése elsődleges feladat, és egy informatikai megoldás jó eszköz a nagyobb hatékonyság és termelékenység elérésére. De bizonyos esetekben, különösen ha gyors a növekedés, az eladásokat fékezheti az egyes üzleti területek közötti lassú információ áramlás. Ez több okból is előfordulhat.  

Információs hézag

Az információs hézag a szükséges és megfelelő időben érkező üzleti adatok hiányát jelenti. Például egy jelentős megrendelés esetén, amikor a szállítás ideje fontos szempont, a kulcskérdés, hogy mikorra tudjuk teljesíteni azt. Ha fennáll az információs hézag, gyakran több különböző forrásból vagyunk kénytelenek adatokhoz jutni, mire a szükséges információt megtaláljuk. Ha tartósan fennáll ez a helyzet, akkor döntéseinket a megfelelő információk hiányában kell meghoznunk, ami óhatatlanul hibákhoz, felesleges plusz munkához, elszalasztott lehetőségekhez vezet.  

A munkafolyamatok megakadása

Jelentősen fékezi a munkafolyamatot, amikor a manuálisan végezhető feladatokat nem automatizáljuk, vagy az automatizálás különálló alkalmazásokra korlátozódik melyek működését manuálisan kell összehangolni. Ezek a hiányosságok magukkal hozzák a többszöri adatbevitelt, esetleg egy-egy barkácsolt szoftver létrehozását. Elakadást jelentenek a vállalat fejlődésében és az automatizált működés kialakításában. A hatékony és teljes integráció, amikor az információk megfelelő mederben áramlanak, áthidalja ezt a problémát.

Többcélú megoldások

A vállalatok kedvelik a többcélú, egyedi igényeket kielégítő rendszereket, amikor az üzleti folyamataik bővülnek. Például számviteli alkalmazást, amely az főkönyvi könyvelést és a számlákat kezeli, vagy olyat, ahol a raktárkészlet követhető nyomon. Ilyenkor az alkalmazások naprakészen tartása és a zökkenőmentes üzemeltetés kihívást jelent. Az, hogy teljes képet kapjunk az üzleti folyamat minden részéről, sok helyről, több rendszer áttekintésével végzett fáradságos munkát igényel. Ez csupán időleges megoldást jelenthet, a Te üzletednek egy sokkal rugalmasabb és átgondoltabb megoldásra van szüksége.  

az_sap_business_one_bemutatasa_f1/kitoeresi_pont_a_kis_es_kozepvallalatok_szamara.txt · Utolsó módosítás: 2011/03/16 16:32 (külső szerkesztés)